Môžem dať 5 týždňovému dieťaťu do mlieka vývar zo sliviek?

evitka83
15. apr 2020

Kocky skusali ste niekto v takom veku? Maleho dokrmujem Hipp AR, lebo zvracia, ale nevie sa po nom vykakat, boli ho brusko. Citala som, ze davaju maminky vyvar zo sliviek do mlieka. Ale uz som sa nedocitala, ci aj v takom veku a v akom mnostve. Dakujem

pribinak
15. apr 2020

Nie!!! Zmeň mlieko.

benit
15. apr 2020

Ja som davala probiotika do mlieka. Bol to prasok a rozpustil sa. Poradili v lekarni. Skus sa popytat.

karhu
15. apr 2020

zmeň mlieko

olivia1425
15. apr 2020

@evitka83 urcite nie, ako pisu zmena mlieka pre rychlu pomoc zarobit mlieko do vyvaru z ovsenych vlociek, ale to nieje dlhodobe riesenie

pribinak
15. apr 2020

Viem že niektoré doktorky radia keď dieťa nemá vetry, zarobiť mlieko do fenikloveho čajíku. Ale niekomu to pomôže niekomu nie
Veľmi dobre sú masáže bruska. Dostať hrejivé kremiky a na nete sa dajú nájsť aj videá masáži

heidy222
15. apr 2020

@evitka83 u Nas pomohli probiotika Biogaia. Odvar Zo sliviek urcite nedavat. Pri vyraznych tazkostiach cipok z lekarne (viacero druhov)

karolin55
15. apr 2020

Určite nie!!! Probiotika môžeš... Držím palce my sme si tím prešli ties... A trvalo to dlho.... Plakala som s dcérkou spolu...

chomik
15. apr 2020

Skus rektalnu rurku, pri starsich mi najviac pomohla.

deti95060810
15. apr 2020

Ježiši....také experimenty si odskúšaj na sebe a nie na malom bábu...

evitka83
autor
15. apr 2020

@deti95060810 jezis nemudruj. Ved asi preto sa pytam, nie? 😉

simuskaaa123
15. apr 2020

Ahoj, moja ma reflux a prikrmujem sunar ar AC comfort a mala som aj krabicu beby od kamošky a nebol problém ani s jedným. Ale sunar je aj ľahšia príprava aj sa mi viac páči

evitka83
autor
15. apr 2020

@simuskaaa123 preco sa ti viac paci sunar?

bona69
15. apr 2020

My od narodenia bebu, odporúčam tiež probiotiká, a dávali sme tiež do feniklovemu čaju mlieko,

evitka83
autor
15. apr 2020

@bona69 dakujem, od akeho veku? V akom pomere, do cisteho alebo riedeneho caju s vodou este? Vdaka 😉

pehavcek
15. apr 2020

Ahoj. Tiez sme s tym mali velky problem. Urcite probiotika. Obcas jemny feniklovy cas (nie silny). A skuste vymenit mlieko. Ja som ho 5 tyzdnou raz az dva krat denne rurkovala. Bola to pre neho obrovska ulava. Nic ine nepomahalo.

bona69
15. apr 2020

@evitka83 ja som mala sunarek fenikel,ten pije aj teraz,má rok, myslím že je od 1 mesiaca, dávala som ale zriedenejsi lebo je dosť sladký, ale aj probiotiká daj, ja som mala biopron myslím kvapky,teraz máme ak na problém biogaia, držím palce

janulik2008
15. apr 2020

Vymen mlieko ...

nikpa
15. apr 2020

@evitka83 to by si mu musela davat každý deň, teda to nie je dobrý nápad. Davas mu okrem mlieka aj iné, voda, feniklovy čaj? Skus, tekutiny riedia stolicu. Ak nepomôže, tak zmeň mlieko. Ked vracia, nemusis mu dávať hned AR mlieko, skus obyčajne žiadne AR, HA a neviem co a zahusti mu ho s Nutritonom, je to prášok proti vracaniu, kupis v lekárni. Alebo obyčajná nemliecna, ryžová kaša Hami, obe ti zahustia mlieko a nemal by ho vyvracat.
https://www.pilulka.sk/nutrilon-nutriton-pridav...

https://www.pilulka24.sk/hami-nemliecna-kasa-ry...

evitka83
autor
15. apr 2020

@nikpa nutriton mam, mas skusenost, zeby to pomohlo na grcanie? Mne lekarka predpisala na miesanie s mojim mliekom. Okrem mlieka dostava rascovy caj. Ale on nema problem s hustou tvrdou stolicou. Ci na normalnu alebo az riedku, ten problem vytlacit to je stale rovnaky.

nikpa
15. apr 2020

@evitka83 áno, nutriton som davala synovi do UM a negrcal, neskor som presla na tu Hami ryžovu. Skus dávať len prevarenu čistu vodu a probiotika ale tie dlhodobo aj 2-3 mesiace. Inak je to čudné, ze aj keď nie je hustá, tvrdá stolica, nejde mu vytlacit, s tym ti neporadim.

evitka83
autor
15. apr 2020

@nikpa probiotika davam od narodenia. Ok, tak idem vyskusat dik

stefi_k
15. apr 2020

@evitka83 5 tyždnovemu dietatu davaš rascovy čaj ? Však z tych všeliakych kombinacii mu musi byt zle. Inak rasca a fenikel su pribuzne rastliny a niektorym detom sposobuju zaludučne problemy a naduvanie.

simuskaaa123
16. apr 2020

@evitka83 ta beba mi došla tak mastná akoby 🤷‍♀️a takú zvláštnu konzistenciu mala.

zuzana_ilkova
17. apr 2020

Ahoj urcite nie 5tyzdnove je na to este malinke, ja som mala tiez hipp ha a presne ten isty problem, zmenila som mlieko na nutrilon omneo comfort a som spokojna kaka prdka negrca a pekne grga..urcite vymen mlieko ja davam aj probiotika biogaia 5 kvapiek kazde rano a ak ma koliku aj sab simplex do mliecka a maly je spokojny konecne...

evinka3007
24. apr 2020

Tak ako pisu dievcata, treba skusit vymenit mliecko ale aj s tym treba opatrne, aspon mne pediater povedal ze kazda zmena mliecka by mala byt odskusana aspon 2 tyzdne ale ja som najspokojnejsia bola so sunar premium, maleho prestalo trapit brusko a davala som mu rano probiotika infants dophilus...a aby prdkal som si zvykla rano uvarit silny rascovy odvar a do kazdeho zarobeneho mliecka som mu dala par cajovych lyziciek toho...