baby neviete mi poradit ci mozem malemu prihriat sunar v mikrovlnke?
my sme sunar ohriavali vo vriacej vode-ak dcera nedopila a ostalo este vela mliecka tak sme ho este raz prihriali no potom sme uz ostane vyliali
urcite nie..mikrovlnka nie je vhodna na ohrievanie sunaru, nakolko ohrieva nerovnomerne a meni strukturu pokrmu, moze sa stat, ze by si babatko popalilo ustocka...
ohrievaj bud vo vriacej vode, ze si das dva hrnceky, no idealne kupit si ohrievacku flias... 🙂
pokial ohrievas v skle a nie v plaste a potom to pretrepes aby sa to rovnomerne rozmiestnila ta teplota (lebo v mikrovlnke ked zohrievas nieco je studene a nieco vriace, musis to premiesat)... - tak myslim ze je to ok. aspon my to tak robime, sice s normalnym kravskym mliekom, ale zohrievame v mikrovlnke...
ako pisala murinka, tiez prihrievam vo vriacej vode, ale to iba ak necha vela ak ho nevypije do 2 hodin, vacsinou ho vylejem.
ohriat mozes a pretrepat 😉
Nemal by sa. My tiez zohrievame len vo vodnom kupeli, ak zostane vacsia porcia. Na nove mliecko mame vzdy nachystanu vriacu vodu v termoske a studenu v hrnci. Pocas dna uz len namiesame na potrebnu teplotu vo flaske.
vodu zohriat môžeš, ale pokial strava obsahuje akykolvek tuk, tak v mikrovlnke sa neodporuca pre babatko.....mikrovlnne ziarenie meni strukturu tych tukov, co na pohlad nevidime, ale nie je to velmi zdrave...........ale samozrejme, ak nemas inu moznost a nerobis to stale, tak obcasne prihriatie asi nevadi.......ale ako uz spominali baby vyššie, po dvoch hodinach mlieko vyliat, nezohrievat....
pozri sem https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zohrievanie-mlieka-a-jedla-v-mikrovlnke-co-myslite/ https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zohrievate-detom-jedlo-v-mikrovlnke/ pripadne pouzi vyhladavac na heslo "ohrievanie v mikrovlnke" - najde ti velmi vela tem 😉
uplne kludne mozes, len treba potom zamiesat, lebo mikrovlnka zohrieva nerovnomerne. Ale nic zle tomu mlieku nespravi, to su povery. Akurat sa nesmie znovu zohrievat mlieko, ktore uz raz bolo teple (bez ohladu na sposob zohrievania) - v takom mlieku sa velmi rychlo mnozia mikroorganizmy a hrozi ze by dietatko bolelo brusko, ak dietatko nevypije teple mlieko cca do pol hodiny, treba ho uz vyliat a nie odkladat a znovu zohrievat.
súhlasím s poslednými príspevkami, tiež sme dávali malému sunar, zohrievať môžeš v mikrovlnke, samozrejme pretrepať a hlavne v sklenenej flaške, ked bábo nespapá všetko do pol hodinky, tak určite vyliať, je lepšie ked si odsledujes kolko asi vypije, a treba dat pozor nato aby bolo rovnomerne zohriate
Sunár do takej 1 hodinky skysne! Ak myslíš zohrievanie nedopitého sunára tak ho radšej zohrej vo vodnom kúpeli ale ak myslíš že ho zarobíš do studenej vody a zohreješ v mikrovlnke, tak ja som to robila takto: (v noci) večer som si prevarila vodu, potom som si nachystala do flašky a nechala som ju v mikrovlnke, keď malá v noci plakala, že chce papať tak som len na 30sekúnd (to si ale musíš odsledovať podľa mikrovlnky koľko) vodu zohriala a tam zarobila sunár/nutrilon. To čo nedopila a nevypila to do pol hodinky som to som vyliala.
mlieko by som v mikrovlnke urcite nezohrievala. Ohrievali sme si len prevarenu dojcensku vodu /stacilo 20 sekund a 150 ml vody bolo ohriatej na pozadovanu teplotu/, do toho som zarobila vzdy cerstve mlieko. Ak dietatko necha nejako vela, treba dat do chladnicky a do 2 hodin skonzumovat, ohriat vo vodnom kupeli. Tolko moje znalosti.
@9021helena ahoj, nasa sice pije nutrilon, ale na krabici je napisane, ze ho treba vyliat az po 2 hodinach. neviem, ako je to so sunarom, ale kukni krabicu, predpokladam, ze je to tak isto. je to kvoli mnozeniu sa bakterii. ja som ale nedopite mlieko nikdy neodkladala, ked dcerka nevypila, skusila som ho opat ponuknut po 10 minutach, ked nechcela, tak som ho vyliala, lebo ona jedla v 3 hodinovych intervaloch. ak ti je luto mlieko vylievat, tak radsej rob dietatku menej a ked vsetko vypije, dorob este 30ml.
v nemocnici prihrievajú v mikrovlnke a prevárajú vodu v rýchlovarnej konvici.. takže čo dodať
Já doma momentálně ani mikrovlnku nemám, ale všeobecně se říká že není dobré v ní ohřávat ani jídlo pro dospělého, natož pro malého 😅 Ale v konečném důsledku, já bych to nedělala, ale pokud s tím nemáš nějaký problém, tak proč ne... 😉 Ale teda je fakt že já dělám sunar vždy čerstvě a to i když si dvakrát potáhne a už nechce, tak ho vyleju, prý se nemá skladovat déle než hodinu, pak se přemnoží mléčné bakterie, no mě i ta hodina přijde moc... Myslím že je to na vlastním uvážení, jen z mikrovlnky hodně protřepat, ohřev je nerovnoměrný 😉
asi mozes, ale ja by som urcite uprednostnila vodny kupel na ohrievanie 🙂
mojmu synovi som nikdy nezohrievala v mikrovlnek (dcerku este kojim) a vobec,pouzivame ju minimalne!!Mikrovlnka nie je zdrava,a uz vobec nie na prihrievanie umelej vyzivy 😉
umelé mlieko sa neprihrieva, zarába sa vždy čerstvé...
Ja ohrievam ak je nutne v ohrievacke.Ak je to surne sem tam pouzijem mikrovlnku.Ale zväcsa zarabam cerstve.
Mozes zohriat v mikrovlnke, samozrejme....
Ale nezabudni na jednu malickost - vsetky zdrave latky a ziviny, ktore si chcela babetku poskytnut sa uz v sunari nenachadzaju..... mikrovlnka ich zabila..... Tak ako zabija aj vsetko skodlive ( bezne tam cistim hubku na umyvanie riadu, dam ju na 30 sekund do mikrovlnky na "zabitie" bakterii 😀 )
Lepsia varianta: daj flasku so sunarom do pohara s teplou vodou a za 3 min. mas teply napoj
Kazde UM sa ma do 2 hodin skonzumovat.....
Posledna Varianta: Zarob menej na 2krat, aby si nemusela prihrievat
Ja som kazdemu dietatku ohrievala
ahoj 🙂 pokial viem,ziadna strava pre babatko by sa nemala zohrievat v mikrovlnke 😉