Ahojte maminy, dokedy môže byť ročne dieťa UM dvojku ktorá je vhodná do roka ? Ide mi o to že malá skoro nič neje ale mlieko si dá. Už nekojim ale aj keď som kojila tak priberala malo. Ide mi o to aby prospievala a UM dvojka mi príde výživnejsie ale na druhej strane mi tvrdia že UM 3 ju menej zasýti a bude viacej jesť čo si ja nemyslím lebo nieje vôbec jedák ale tak možno sa mýlim. Jednoducho sa neviem s toho vymotať že čo bude lepšie. A ešte keď jej budem dávať UM 3 píšu na krabici že 2 krát denne 150 ml keby jej davam 3 x denne 150ml je to škodlivé pre ňu ? Doktorka jej uz aj pár krát brala krv ale všetko v poriadku len proste malo priberá ale tabuľkovo je to na hranici ešte.
Moze ho pit az kym pojde do skoly kludne 😃 nijako jej to neublizi, obsahuje viac vitaminov, mineralov atd., pretoze sa predpoklada, ze dieta ich neprijima este zo stravy (co v tomto pripade je pravda). Ci 3ka menej zasyti neviem, ale pochybujem, ten rozdiel v energetickej hodnote je tam minimalny, takze mne to zmysel nedava ani tie reci ze niektore je “hustejsie”. Takze kludne davaj dalej 2ku, je to uplne jedno, ublizit samozrejme neublizi keby ho pila aj liter denne. Ale ano je na zvazeni ze dieta pije mlieko, lebo neje inu stravu, alebo neje inu stravu, lebo pije mlieko (mam to doma, takze ta chapem…).
@jankassa myslím si, že to moc riešis, je to len mlieko, či 2 alebo 3 nehrá rolu, v takomto veku dieťaťa už nie. Ani jedno viac nezasyti, ani jedno nie je hustejšie a obidve majú veľa živín a vitamínov. Medzi tými číslami zas nie je taký rozdiel. Takže jej dávaj aké chces a koľko už je na tebe. Neje preto, že je naliata mliekom? Možno stačí to mlieko obmedziť, nech si spraví v brušku miesto na inú stravu a začne viac jest ostatné.