Môže ísť o koliku alebo reflux?

januss21
28. jan 2020

Ahojte. Keďže mám prvé bábätko a v mojom okolí sú deti, ktoré len pekne spinkajú a papajú nemám sa s kým poradiť. Lekárka poradila pár vecí ale nič z toho nefunguje. O dva týždne ideme na gastro ale už som naozaj bezradná. Dcérka má o dva dni 3 mesiace. Priberá a rastie pekne. Len sa mi zdá, že veľmi často pýta papať. Niekedy aj po hodine a pol. Inokedy zasa vydrží 3-4 hodiny bez jedla. V noci mi spí tých 8-10 hodín. Len problém je v tom, že pri papaní veľmi plače. Krčí sa. No horšie je to vždy po tom čo sa vykaka. To sa mi až skrúca v rukách. Čajík ani vodu (Lucku) v sebe neudrží - hneď všetko vygrcká. Pri zaspávaní večer veľmi plače. Až sa dusí. Na odporúčanie lekárky sme skúsili zahusťovadlo do mliečka a tak isto aj Nutrilon AR. Ani jedno z toho nechce. Mohlo by ísť o koliku alebo to môže byť aj skrytý reflux? Naozaj ma veľmi mrzí vidieť ju trpieť a nemať jej ako pomôcť. Dávame aj kvapky Coliprev. Tie ako tak pomohli.
Ďakujem za každú jednu normálnu odpoveď. 😊

eliska13
28. jan 2020

@januss21 ani jedno z toho nechce, takže co jej dávaš?prdí?rektalnu rúrku nedavas?nerobili Vám sono na reflux?

januss21
autor
28. jan 2020

@eliska13 obyčajný nutrilon 1. Nič iné nechce. Prdí hlavne v noci aj počas dňa sem tam. Stolicu má každý deň. Na sono na gastro ideme o dva týždne.

eliska13
28. jan 2020

@januss21 tak to môže byť aj aj, alebo má intoleranciu na mlieko ťažko bez vyšetrení poradiť.Trocha ma zaujalo prečo plače po vykakani
Ja by som skúsila to mlieko vymeniť, ak sa dá...

tulipanicek
28. jan 2020

Sono na reflux said da urobiť aj mimo gastra z dna na deň. Masirujes brusko a cvičia nožičkami? Ak áno tak ako často? A dávaš niečo proti nafukovaniu?

januss21
autor
28. jan 2020

@eliska13 práveže mi neodporúčali meniť značku mlieka ☹️

januss21
autor
28. jan 2020

@tulipanicek všetko robíme a nič ☹️ dávala som Espumisan a vôbec nič nepomohol. Až tento coliprev.

tulipanicek
28. jan 2020

@eliska13 Intolerancia na mlieko nie je. Je intolerancia na laktózu alebo alergia na mliečnu bielkovinu. Ak nesadlo mlieko, to je zas ine
@januss21 Pre neodporúčali zmeniť mlieko? Ani nám neodporúčali ale môj gastroenterológ zo odporúčal a pomohlo. Btw beriete probiotiká?

tulipanicek
28. jan 2020

@januss21 No a ak pomohol Coliprev tak vlastne čo znamená že ako takpomohli?

eliska13
28. jan 2020

@januss21 ale veď píšeš, že odporúčali Nutrilon AR a ten nechce...

januss21
autor
28. jan 2020

@tulipanicek veď práve to že chcem počkať čo mi povie doktorka na gastre či môžem zmeniť alebo nie. Lebo vraj čo mi povedala lekárka by jej to mohlo ublížiť. 🤷🏻‍♀️
No pomohol v tom že tie najhoršie plače sú len pred spaním. Bolo to aj počas dňa. A probiotika nepomáhali.
@eliska13

januss21
autor
28. jan 2020

@eliska13 pani asi myslela inú značku mlieka a ja tiež. Chcela som prejsť na bebu.

januss21
autor
28. jan 2020

Takto papá...

eliska13
28. jan 2020

@januss21 mne sa zdá strašne skoro po hodine, po pol hodine čo tam máš na to aká je veľká doktorka to videla?

januss21
autor
28. jan 2020

@eliska13 lenže zasa mi v noci prespí a aj cez deň niekedy.
Videla to. Ale tak vraj si to môže doháňať keď spí.

eliska13
28. jan 2020

@januss21 tam máš jedenie o pol 5,6,7 a dokopy 280 ml to je strašne veľa veď to nemôže ani stráviť nepoviem, keby to bolo materské strašne neprimerane Ti pije raz 40 ml raz 150 skús dávať aj ten čaj vodu

januss21
autor
28. jan 2020

@eliska13 ako som písala v príspevku čaj a vodu vždy vygrcka

tulipanicek
28. jan 2020

Aj podľa mňa jej dávaš veľa a aj často. To že plače neznamená že je hladná. A ani to že to zje neznamená že bola hladná. Musí jej byť podľa mňa ťažko. To od menšieho baba takto papa?
Aké Probiotiká si skúšala? Koľko druhov a ake? Ak jeden druh tak to je o ničom. Nám tiež nie všetky pomohli.
Btw prečo práve Bebu? Z tej sa jej bude podľa mňa ťažšie kakať. Nutrilon narozdiel od Beby obsahuje totiž aj vlakninu

januss21
autor
28. jan 2020

@tulipanicek poznám jej plač keď je hladná. Čo som sa bavila s babami ich deti vypijú takmer raz toľko. Áno od narodenia má takýto apetít.
Probiofix.
Bebu dosť chválili práveže 🤔 áno viem že nutrilon je lepší čo sa týka zloženia. Ale už som naozaj bezradná a modlím sa aby to už skončilo

tulipanicek
28. jan 2020

@januss21 Probiofix Nam stav zhoršil. Treba vyskúšať BioGaia a tiež Infants Dophilus. A striedať probiotiká po douzivani balenia.
No my sme s Bebou mali veľké problémy hlavne s kakanim. Už keď tak by som skúsila niečo iné ako Bebu. Ale tak uvidíš.
Aprepac ale po vypiti 140-150 ml po hodine určite nie je hladná. To jej nemá kedy stráviť.

januss21
autor
28. jan 2020

@tulipanicek keď jej nedám jesť začne mi zachádzať a to fakt nepotrebujem...
Doktorka mi tvrdila to isté až kým som ju ku nej nedotiahla skoro hodinu po kŕmení a sama pochopila že si pýta.
Veď práve to že sa bojím niečo skúšať iné aby zasa neprišli iné problémy. Teraz kaka pekne každý deň.

emily18
28. jan 2020

@januss21 my sme mali niečo veľmi podobné, no začalo to skor a skončilo cca v 3 mesiaci a vyskúšali sme všetko možné aj mlieka...kúpili sme potom nutrilon HA prosyneo a potom sa nám zdalo oveľa lepšie alebo to proste len skončilo samo...myslíme si, že to boli koliky, aj keď zvracal a aj zvracia veľa (teraz máme 5 mesiacov), tak sono nám reflux nepotvrdilo, ale doktorka aj tak povedala, že to reflux asi bude 🤷🏼‍♀️ No a teraz dávame Sunar AR

januss21
autor
29. jan 2020

@emily18 áno? Ja sa už práveže bojím aj kúpiť nejaký iný typ nutrilonu lebo naozaj iný nechce len okrem klasického. No u nej to trvá tak od 2-3 týždňa cca. Tak pevne verím v to, že to všetko tiež už teraz ustúpi. Len ma štve to jej jedenie. Keď to večer pred spaním takto kúskuje na 3-krát.
Aj vám tak moc papal?

barunka.k
29. jan 2020

@januss21 Ahojky...moja malá mala tichy reflux (mali sme aj potvrdený na sone) a koliky do 3 mesiaca...nasadila som mlieko HIPP AR...polohovali som ju všade tak aby vrchnú časť mala vyššie ako spodnú a mliecko sa tak moc nevracalo(kočík postielka hracia deka)....pri jedle keď nemala ešte A R mlieko plakavala lebo sa jej to vracalo naspäť...po AR mlieku krásne v klude papala...po jedle sme 20 minút nosili aby mliecko sadlo( nechcela byt v nosiči čože u nás ruky😊) masírovali sme bruško keď bolelo a dávali vyhrievacie vankúšiky ...inak bábätka s tichým refluxom pýtajú často “papať” lebo ich môže páliť záha z vracajuceho sa mlieka...na to sme používali homeopatika Gastrocynesine...

januss21
autor
29. jan 2020

@barunka.k lenže mne malá iné mliečko ani za ten svet nechce ☹️
Homeopatiká mi predajú aj bez predpisu?

januss21
autor
29. jan 2020

@barunka.k a vždy večer pred spaním veľmi plače cez deň je kľudná. Nebude to "len" kolika?

barunka.k
29. jan 2020

@januss21 áno bez predpisu...ja som vždy Pred jedlom rozpustila štvrť tabletky na lyzicke plastovej a zamiešala šparadlom ( homeopatika by sa nemali miešať kovom vraj 🤷‍♀️)a dala do pusinky...je to bežne dostať v lekárni...skús pozrieť aj tu aké majú maminky skúsenosti...niektorým nezabrali no nám áno ...

barunka.k
29. jan 2020

@januss21 to mi príde skôr ako koliky...kamoškam tak deti večer placu aj 5 hodín v kuse a cez deň spia a sú v pohode...takze skôr mi to pripadá tak...

januss21
autor
29. jan 2020

@barunka.k veď práve, že každé dieťa je iné a vždy pomôže niečo iné...
Skúsim dnes kúpiť. Zabralo vám to hneď alebo až po viacerých užitiach?

januss21
autor
29. jan 2020

@barunka.k lenže ona veľmi často pýta papať večer. Aj po pol hodinách si popíja tak po 40-60 ml

luccija
29. jan 2020

@januss21 bodaj by si nepýtala, keď vypije 40 ml.Cim skôr ju nauč na vodu aspoň po lyžičkách.pripadne jej dať jesť večer, keď ideš spať v spánku veď ma veľké rozostupy papa o 18 a potom 03 v noci.Davas odgrgnut pri jedení?