Ahojte. Keďže mám prvé bábätko a v mojom okolí sú deti, ktoré len pekne spinkajú a papajú nemám sa s kým poradiť. Lekárka poradila pár vecí ale nič z toho nefunguje. O dva týždne ideme na gastro ale už som naozaj bezradná. Dcérka má o dva dni 3 mesiace. Priberá a rastie pekne. Len sa mi zdá, že veľmi často pýta papať. Niekedy aj po hodine a pol. Inokedy zasa vydrží 3-4 hodiny bez jedla. V noci mi spí tých 8-10 hodín. Len problém je v tom, že pri papaní veľmi plače. Krčí sa. No horšie je to vždy po tom čo sa vykaka. To sa mi až skrúca v rukách. Čajík ani vodu (Lucku) v sebe neudrží - hneď všetko vygrcká. Pri zaspávaní večer veľmi plače. Až sa dusí. Na odporúčanie lekárky sme skúsili zahusťovadlo do mliečka a tak isto aj Nutrilon AR. Ani jedno z toho nechce. Mohlo by ísť o koliku alebo to môže byť aj skrytý reflux? Naozaj ma veľmi mrzí vidieť ju trpieť a nemať jej ako pomôcť. Dávame aj kvapky Coliprev. Tie ako tak pomohli.
Ďakujem za každú jednu normálnu odpoveď. 😊
Sono na reflux said da urobiť aj mimo gastra z dna na deň. Masirujes brusko a cvičia nožičkami? Ak áno tak ako často? A dávaš niečo proti nafukovaniu?
@tulipanicek všetko robíme a nič ☹️ dávala som Espumisan a vôbec nič nepomohol. Až tento coliprev.
@januss21 No a ak pomohol Coliprev tak vlastne čo znamená že ako takpomohli?
@tulipanicek veď práve to že chcem počkať čo mi povie doktorka na gastre či môžem zmeniť alebo nie. Lebo vraj čo mi povedala lekárka by jej to mohlo ublížiť. 🤷🏻♀️
No pomohol v tom že tie najhoršie plače sú len pred spaním. Bolo to aj počas dňa. A probiotika nepomáhali.
@eliska13
Aj podľa mňa jej dávaš veľa a aj často. To že plače neznamená že je hladná. A ani to že to zje neznamená že bola hladná. Musí jej byť podľa mňa ťažko. To od menšieho baba takto papa?
Aké Probiotiká si skúšala? Koľko druhov a ake? Ak jeden druh tak to je o ničom. Nám tiež nie všetky pomohli.
Btw prečo práve Bebu? Z tej sa jej bude podľa mňa ťažšie kakať. Nutrilon narozdiel od Beby obsahuje totiž aj vlakninu
@tulipanicek poznám jej plač keď je hladná. Čo som sa bavila s babami ich deti vypijú takmer raz toľko. Áno od narodenia má takýto apetít.
Probiofix.
Bebu dosť chválili práveže 🤔 áno viem že nutrilon je lepší čo sa týka zloženia. Ale už som naozaj bezradná a modlím sa aby to už skončilo
@januss21 Probiofix Nam stav zhoršil. Treba vyskúšať BioGaia a tiež Infants Dophilus. A striedať probiotiká po douzivani balenia.
No my sme s Bebou mali veľké problémy hlavne s kakanim. Už keď tak by som skúsila niečo iné ako Bebu. Ale tak uvidíš.
Aprepac ale po vypiti 140-150 ml po hodine určite nie je hladná. To jej nemá kedy stráviť.
@tulipanicek keď jej nedám jesť začne mi zachádzať a to fakt nepotrebujem...
Doktorka mi tvrdila to isté až kým som ju ku nej nedotiahla skoro hodinu po kŕmení a sama pochopila že si pýta.
Veď práve to že sa bojím niečo skúšať iné aby zasa neprišli iné problémy. Teraz kaka pekne každý deň.
@januss21 my sme mali niečo veľmi podobné, no začalo to skor a skončilo cca v 3 mesiaci a vyskúšali sme všetko možné aj mlieka...kúpili sme potom nutrilon HA prosyneo a potom sa nám zdalo oveľa lepšie alebo to proste len skončilo samo...myslíme si, že to boli koliky, aj keď zvracal a aj zvracia veľa (teraz máme 5 mesiacov), tak sono nám reflux nepotvrdilo, ale doktorka aj tak povedala, že to reflux asi bude 🤷🏼♀️ No a teraz dávame Sunar AR
@emily18 áno? Ja sa už práveže bojím aj kúpiť nejaký iný typ nutrilonu lebo naozaj iný nechce len okrem klasického. No u nej to trvá tak od 2-3 týždňa cca. Tak pevne verím v to, že to všetko tiež už teraz ustúpi. Len ma štve to jej jedenie. Keď to večer pred spaním takto kúskuje na 3-krát.
Aj vám tak moc papal?
@januss21 Ahojky...moja malá mala tichy reflux (mali sme aj potvrdený na sone) a koliky do 3 mesiaca...nasadila som mlieko HIPP AR...polohovali som ju všade tak aby vrchnú časť mala vyššie ako spodnú a mliecko sa tak moc nevracalo(kočík postielka hracia deka)....pri jedle keď nemala ešte A R mlieko plakavala lebo sa jej to vracalo naspäť...po AR mlieku krásne v klude papala...po jedle sme 20 minút nosili aby mliecko sadlo( nechcela byt v nosiči čože u nás ruky😊) masírovali sme bruško keď bolelo a dávali vyhrievacie vankúšiky ...inak bábätka s tichým refluxom pýtajú často “papať” lebo ich môže páliť záha z vracajuceho sa mlieka...na to sme používali homeopatika Gastrocynesine...
@januss21 áno bez predpisu...ja som vždy Pred jedlom rozpustila štvrť tabletky na lyzicke plastovej a zamiešala šparadlom ( homeopatika by sa nemali miešať kovom vraj 🤷♀️)a dala do pusinky...je to bežne dostať v lekárni...skús pozrieť aj tu aké majú maminky skúsenosti...niektorým nezabrali no nám áno ...
@januss21 ani jedno z toho nechce, takže co jej dávaš?prdí?rektalnu rúrku nedavas?nerobili Vám sono na reflux?