Dobrý večer prajem včera ráno sme prešli na UM z nutrilonu comfort na hipp comfort.. Včera ešte bolo všetko ok no dnes mi maličký nespal od 11 poobedia doteraz.. Nedávno zaspinkal aj to pred tým boli plače veľké, máme mesiac a jeden týždeň doplním ešte.
No mne príde že ho to mliečko nezasytilo poriadne a on je stále hladný, pije 100 ml každé 3hod co lekárka povedala ze na jeho váhu stačí. Čo si o tom myslite?
Je vlastne niečo také možné že by bol z toho hladný?
@mess123 plac nemusi byt od hladu,moze ho z noveho mlieka boliet brusko..ak by bol hladny tak by pytal(oblizovanie pusinky,mlaskanie,cmulanie pasticiek).dcerke Hipp tiez nerobil dobre.
@simona92101 je hladný, cmula si pästicky, palcek, plače keď mu vytiahnem fľašku z úst... No bojím sa mu zarobiť viac aby ho to bruško naozaj nebolelo.. Pri nutrilone sme mali okrem tvrdej stolici aj kŕče a bolesti v brušku sem tam, pri hippe sa mi zdá že to zmizlo... No uvidíme dnes ako bude, zatiaľ dospava včerajšok..
@mess123 ak je naozaj hladný tak mu zarob 120 ml a uvidíš možno potiahne 110 a bude mať dosť, naozaj nemá význam ho trápiť. Možno ti viac spapa každé druhé kŕmenie alebo ďalšie potiahne menej
Absolútne sa neriad tým čo ti povie tabuľka na krabici alebo pediatricka a daj mu jesť koľko chce. Dve deti odchovane na HiPP mlieku, dávala som koľko chceli. Nikdy som nepozerala na tabuľku a aj moja úžasná pediatricka povedala nech dávam toľko, koľko dieťa chce 🙂
@mess123 a ja osobne som ešte dávala probiotiká Infant dophilus, pol odmerky denne na lepšie trávenie a kakanie 🙂
Tak malé dieťa plače,lebo je unavené,ono ešte by malo spat 5 krát denne a dlhšie spanky..nemusí byť vôbec hladný,keď si zuzle ruky, to znamená,že si ich objavuje ,aj to niekde spisu,že cmulanie prstov je preto,že si dieťa objavilo tie ruku a nie ,že je hladné ...povedala by som,že buď je unavené alebo ho bolo brucho...ja som mala aj laktacnu krízu,som si myslela,že večer tebe od hladu a on bol fakt unavený...keď som ho položila na posteľ a dala cunel,oči na krížom a zaspal..nie všetok plač je vždy hlad,potom to aj tak vyzerá,že malé deti sú tucne,lebo do nich pchajú mlieko.. treba skúsiť dať fľašu,chce ,vezme si,ale nenutit ak nechce,ale hľadať príčinu...tam sú 4 veci : hlad,únava,bolesť brucha alebo nepohodlie (plienka,mokrá,studená alebo svrbí tam dole ,keď steká moc sa dieťa nevie poskrabat)..ale väčšinou je problém unavené dieťa
@mess123 skús prekontrolovať dávkovanie či si dastala dostatočný počet odmeriek na množstvo vody, prípadne mu skús urobiť 120 ml každé dieťa je iné čo jednému stačí druhému nemusí. Možno prechádza rastovým špurtom tak si pýta viac