Ahojte. Dcéra už vyše 2 týždňov pije mlieko DM Bio Anfangsmilch 1 (nie Babylove) a strašne ju zapeká. Na toto mlieko som počula samé chvály a trochu ma to zapekanie prekvapilo (ano viem že každé dieťa je iné). Mal niekto rovnakú skúsenosť? Prešli ste na iné mliečko alebo ste to vyriešili inak? Predtým pila Hipp bio combiotic 1 ale z toho grckala a zdalo sa mi že ju toľko nezasýtil ale stolicu mala peknú a hlavne každý deň. Teraz kaká raz za 3-4 dni a strašne sa chúďa narobí
@kikinkiranr my sme mali presne ten isty problem a zmenili sme mlieko hned nasa zjedla len jednu krabicu a bolo zle
@kikinkiranr probiotiká dávate?
@malinajahoda dávam Probiomaxík. Ale inak s bolenim bruška problem nema len to kakanie je hrozne. Zlepsilo sa to na raz za dva dni.
@lussinka7492 a na ake ste presli?
@kikinkiranr my sme presli na Hami a uplne v pohode sme uz
@kikinkiranr našu malú strašne zapekal Nutrilon. Zmenili sme za Bebu a k tomu Coliprev a hneď bolo po probléme. Keby som skôr vedela, tak hneď to zmením.
@malinajahoda pondelok mame poradnu tak uvidim co mi povie doktorka. Ako plakat neplace ze ju brusko boli len sa chúďa strasne narobi
@kikinkiranr ja viem aké sú s tým problémy, 3 mesiace mi malinká takto trpela. Spýtaj sa dr a daj vedieť co povedala.
@malinajahoda no mame po poradni. Dr. nam zmenila mlieko na Bebu Sensitive. Ale! Poslala som kupit to mojho muža a ten kupil Beba Optipro Comfort a tvrdil mi ze Sensitive neexistuje lebo to bol kupit v lekarni a nemali tak kupil toto. Roztrhala by som ho jak noviny ale tak dala som toto lebo to z DM sme uz minuli a nemala som jej uz co dat. Tak silno dufam ze jej sadne 😥
@kikinkiranr my sme mali najskôr Beba ar a teraz Beba optipro comfort dcérka pije. Nám veľmi Beba pomohla. S Nutrilonom to bola nočná mora. Ako ti pije malá tú Bebu? Zapeka ju?
@malinajahoda zatial mala len 2 krmenia s ňou takže zatial neviem co bude. Dufam ze sa jej polepší lebo v nedelu kakala po 3 dňoch a to uz bol aj plač veľký ze nevededa chudatko vytlačiť. Včera tiež nekakala, večer už mala Bebu tak uvidíme. Silno si držíme palce 😁
@kikinkiranr tak ako ste na tom? Je to lepšie? V nedeľu ti kakala naposledy.
@malinajahoda stale sme na tom tak že kaká každý druhý deň. Včera kakala a dnes nie. Ale zdá sa mi že sa to lepší. Doteraz mávala úplne zelené hovienko a teraz bola ešte síce zapečená, ale len trošku a ostatné už bolo pekné horčicové a redšie.
@kikinkiranr tie probiotiká stále dávaš? Ešte sa chcem spýtať, kolko mesiacov má dcérka?
@malinajahoda jasne dávam. Aj vodičku prevarenu. Akurát dnes má presne 3 mesiace. Inak ona doobeda pije ešte moje materské čo si odsajem.
@kikinkiranr ešte malinké bábo. Ako sa vám darí? Je to lepšie s tou Bebou?
@malinajahoda stále rovnako 😭 kupila som uz aj ja Coliprev. Len neviem ci davat len raz za den alebo pred kazdym jedenim...
@kikinkiranr do každého kŕmenia, či už jej dávaš svoje alebo umelé. Ak svoje, na lyžičku. Ak umelé, kvapni už do hotového mlieka do fľaše. Pozri si dávkovanie. Do materského závisí od veku bábätka a do umelého od množstva vody. Začni s čo najmenším počtom kvapiek. Ja som musela postupne zvyšovať. Každý deň som si to zapisoval koľko kvapiek som skúsila. Par dni to trvalo, kým som zistila koľko dcérka potrebovala kvapiek.
@kikinkiranr niektorému bábu viac, inému menej. Sama uvidíš. Zapisuj si to. Dlho sme ho brali. Až do 7 mesiaca, vtedy som ho už postupne začala vysádzať. Napíšem príklad, už si to nepamätám dobre. Povedzme, že tam bolo dávkovanie od 9 do 16 a mojej pomohlo 13 kvapiek.
@malinajahoda este sa chcem spytat - po maha to malej lepsie sa vykakat alebo len proti boleniu bruska? A aku farbu a konzistenciu mal potom obsah plienky? Lebo moja ma upne zelene hovienko a po hippe ho mala horcicove a aj super konzistenciu len z neho grckala. Preto uvazujem nad navratom k nemu lebo som uz zufala a s tym grckanim uz neviem 😥
@kikinkiranr ťažko povedať ci ten Coliprev pomohol aj na stolicu alebo len ta Beba. Možno taky mesiac malá dcérka horcicovo žltú stolicu, ale potom len tmavozelenú. Stále. Aj keď sme s príkrmami začínali. Opýtam sa ta, nech sa nemusím vracať naspäť. Pijete Beba optipro comfort? To ale nie je na grckanie. Takze s týmto mliekom malej nepomôžes. To je riedke ako voda. Zahustujes ho niecim?
@malinajahoda ano optipro comfort papa. Praveze ona mi z tohto negrcka. Len z Hippu grckala a preto sme zmenili, inak by som nemenila lebo pri Hippe kakala ukazkovo.
@kikinkiranr aha, tak zle som to pochopila, myslela som, že grcka z tejto Beby. To kakanie ako? Stále zelené? Moja pekne kakala po Bebe. Len vodu medzitým pila a probiotiká som dávala. No a ten Coliprev. Tak ja už neviem kde je chyba.
@malinajahoda no konečne sme nasadili Bebu Sensitive a hneď prvý deň sa sama vykakala. Máme ju od utorka a odvtedy každý deň plná plienka 😊 je to stále zelené ale je to H.A. mlieko takže aj na krabici je napísané že je to normálne. Opýtala som sa doktorky či by nám ho nepredpisala lebo cena že min. 20e/kus a v pohode dala recept zatial na 3 kusy tak sa tešíme.
@kikinkiranr to vážne? No ja odpadnem, tak to sa teším spolu s tebou! 🤗Tak si predstav, ze vám to mliečko pomohlo. Tak nakoniec ste ho kde zohnali? Museli ste objednať? Ste čakali na to ako na zázrak. Veď ja viem aké to je, keď sú takéto starosti a trápenia. Aj mňa sa dr na každej poradni pýtala ci je nám treba mlieko predpísať. Vôbec to nebolo, že len určitý počet. Keď sme potrebovali, tak napísala. Takže aj dnes bolo v plienke?
@malinajahoda kupili sme ho v DM. Ale to predpisane budeme muset objednat asi lebo v ziadnej lekarni sme ho zatial nevideli. Kakala aj dnes...pre istotu ale davam aj probiotika stale a pomedzi krmenie zriedeny harmancekovy caj
@kikinkiranr tak som rada, že sa polepšilo. No vďaka bohu. Určite sa musí objednať, lebo ho asi moc v lekárni nemajú, keďže asi ho malo detičiek pije. A probiotiká dávaš tie Probio Maxik? Inak koľko má malinká?
Ahojte meminky,zostalo mi um Beba AR 1 proti ublinkavaniu,800 g pixla, 7 ks neotvorene,1 ks otvorene ale takmer plne,ak ma niekto zaujem,piste ip,krasny den zelam
@kikinkiranr skús najprv pridať probiotiká do stravy a tiež čistú vodu /čajík dávaj piť vyskúšaj ešte týždeň a sa nezmení skús iné