Mliečko na predpis

merylivi
24. jún 2012

Ahojte, mala by som jednu technickú otázočku. Pred časom som u našej doktorky vypĺňala jeden dotazník a do kolonky alergia v rodine som vypísala mojich 9 druhov 😝 . Vtedy sa ma sestrička opýtala, či som sledovaná u alergológa lebo neskôr keby som mala problém s mliečkom by mi ho mohli na základe toho predpisovať. Ale zabudla som sa jej opýtať čo si predstavujú pod pojmom sledovaná, nakoľko nechodím pravidelne na kontroly. Bola som tam asi iba 2x. Či jej bude stačiť iba nejaké potvrdenie, že som evidovaná, alebo musím doložiť nejaké lekárske správy. ďakujem 🙂

nejra
24. jún 2012

ak si liecena u alergologa tak on ti da potvrdenie ,ze sa liecis u neho alebo ,ze si alergicka a nasledne ho das pediatricke svojho dietatka a ona ti da mliecko na predpis a budes uhradzat polovicu sumy len

opelastra
24. jún 2012

ja som počula,že stačí ak si to detskej dr. náhlasi a nie je treba žiadne doklady a je nárok na mliečko ale iba 500g nie 750g prečo?netušim a je jedno či maminka alebo tatino dietata prosto je 1 z rodičov nárok je ale rada si prečítam aj iné názory kedže aj priateľ je alergik a mimi sa nám zajtra narodí i ked dúfam že kojiť budeme 😉

lenka311
24. jún 2012

@merylivi Poznám prípad keď má dieťatko mliečko od 1mes na predpis - ale bolo to takto - matka porodila, kojila.. malý sa začal vysypávať, dusiť - zakázali jej jesť väčšinu potravín, nakoniec ho musela odstaviť. Má alergiu snáď na všetko vrátane múky, laktózy, ovocia a zeleniny.... ☹ ☹ ☹ ☹ Momentálne má 7mes. z príkrmov môže len a len ryžu...
Mlieko jej predpisuje pediatrička, krabica stojí 75EUR!!!! ☹ ☹ ☹ a mesačne dopláca v lekárni okolo 150EUR, takže to až taká sláva nie je.
Matka nie je alergická vôbec!!!
Takže si myslím že keď sa drobec narodí, najskôr ak sa dá budeš kojiť, ak to nepôjde prejdeš na umelé mliečo, napr. Nutrilon no a ak by malo dieťa alergiu aj na tieto sušené mlieka, tak až potom Ti ho budú dávať tzv. na predpis, ale nepoteším Ťa, finančne by Ťa to vyšlo rovnako, ono poisťovňa Ti to mlieko až tak úplne zadarmo nedáva... ☹ ☹ ☹ ☹
Keby to bolo úplne zadarmo, tak by asi všetky cigánčatá boli alergické.... nechcem urážať našu menšinu, ale to ma ako prvé napadlo....

luciferkax
24. jún 2012

Ked si alergička, skús študovať radšej nie to, ako získať UM na predpis, ale ako dojčiť čo najdlhšie 😉 😉 😉
u nás pediatrička bežne predpisuje mlieko HA a Comfort na predpis, komukolvek, nám napr. do karty len poznačila, že mal často zápchu a na predpis sme mali UM do roka

danu
25. jún 2012

@merylivi pozri, pripadne sa opytaj v temach, na ktore ti dala linky katren