Ahojte. Premyslali sme s manzelom o prechod z UM na mlieko. Ja som chcela, ze dominame nutrilon a kedze normalne mlieko mu chuti, potom na vecer uz dostane len mlieko.
Manzel tvrdo proti mne a on si nacital a bla bla. Dava mu 120 vody, 3 odmerky a zvysok doleje 150 ml plnotucnym mliekom. Ja neviem 3 odmerky do vody a doliat mliekom asi som blb ale za mna ten nutrilon tam dako nema vyznam. Co si o tom myslite Vy?
nenapadlo by ma UM miesat s beznym. to je blbost riadna
@bublinka1426 mne tvrdi, ze a aky je rozdiel ak mu das o 19:30 napr. vypit kakauko a ja o 21:00 menej UM ako dostaval? sak v brusku sa to beztak zmiesa
@beata_k nesaskujeme, sme prvy krat rodicmi a snazime sa robit to najlepsie ako vieme
nerobila by som to. UM voda, a mlieko zvlast
vôbec nechápem ako čo a kedy miešaš ale vy dvaja to máte pomiešané v hlave 🙈 neexperimentujte na vlastnom dieťati preboha... a aké kakauko a UM? koľko rokov má dieťa? však to mi nesedí
Kravske ma nulovu hodnotu. Je to len biela voda. Ake stare je dieta?
Takúto debilinu čo presadzuje tvoj muž som v živote nepočula
2 mlieka …akurát mu zaťaží žalúdok
@pribinak suhlasim dam to na ten sposob ako to bolo, ze o 19 nejaka suchsia vecera a o 21 nutrilon, ked dojde prejdeme na klasicke mliecko 🙈
@zuzanka.zuzu tak si to par x pozorne precitaj, nez napises, ze mam nieco pomiesane v hlave, za to, ze sa pytam na nazor 🤞
Umelé mlieko sa má vždy rozmiešavať len podľa dávkovania. Nikdy nie menej, nikdy nie viac, nikdy nie s niečím iným. Len tak máš zaručené, že to bude stráviteľné, dobré na žalúdok a najmä obličky, kedže sa tam môžu hocijakým rozmiešavaním zmeniť pomery minerálov, tukov a vlastne všetkých obsiahnutých látok atď. Fakt to radšej nerobte inak. Predstav si ako keď sebe zarábaš sirup. Keď ho zarobíš s vodou máš celkom dobrú sirupovú vodu. Nepôjdeš ho však zarábať s džúsom alebo cocacolou.
@andrea2323 ano pravda, dakujem za nazor 🙏
Neni začo, nech malému chuti a nemáte zbytočné patálie s nejakými brušnými záležitosťami 😊
Nam doktorka kazala na kravske prejst tak, ze mesiac sme mali davat kravske len do vareneho jedla a mlieko pil UM. Po mesiaci ked nemal reakciu na kravske vo varenom jedle sme UM vysadili a pil kravske. Ziadne miesanie vo flaske.
@pehavcek to mi uz sme mali v jedle atd. nastastie zatial bez reakcie, ja som mu ho v troskach davala 🙏
Takze si zalieva napr fazulovicou zemiakovy salat s reznom lebo ved v brusku sa to pomiesa. Idealne si do toho namocit kolac s kavou.
Tak potom bud prejdite na kravske uplne alebo mu na pitie davajte stale UM. Len to nemiesajte spolu 🙂
Stale nevieme ake stare dieta.
Tiez ma ako prve napadlo ako stare je dieta, ale tak ked pije na veceri “kakavko” tak uz snad ma aspon 2-3 roky a potom je naozaj uplne jedno ako mlieko mu daju.
Je ok byt rodičmi prvý krát, je ok nevedieť všetko, ale používať aspoň trochu zdravý sedliacky rozum by neuškodilo.
120ml mlieka nie sú tri odmerky mlieka ale štyri.
Miešať um s mliekom čistá blbosť.
Kakauko?
V brušku sa to aj tak pomiesa? Čiže aj vy s mužom jete rôzne kombinácie jedla ako napísala
@really8, lebo je to vlastne jedno, keďže v brušku to budete mat aj tak pomiešane, všakže?
Ale zasa neprehanajme… zemiakovy salat s fazulovicou a ine spomenute kombinacie nemiesame, lebo je to nechutne, ale mlieko s mliekom naozaj nic extra v tom brusku nespravi ani ked sa zmiesa dokopy, presne tak, ako sa moze zmiesat v jednej flasi um s mm (ano, moze). Akurat teda je to zbytocne. Podla veku dietata mu bud davajte ciste UM (ked to ma len ako doplnok a tak pokojne aj o odmerku menej mlieka, ale opat je to viac menej zbytocne, jedine, ze by ste potrebovali nejak doplnat tekutiny) alebo ciste kravske (ideal cerstve, nie trvanlive z krabice…). Pokial ma dieta menej nez 2r a/alebo nie je velky jedak normalnej stravy, tak urcite zostante pri cistom um.
Ak ste prvykrat rodicmi, treba sa poradit s pediatrom a nerobit hokusy-pokusy na dietati. tak ako tu vyssie bolo trefne poznamenane, tvoj muz tiez na tanieri zmiesa polievku s druhym jedlom a zje to spolu, lebo ved v brusku sa to zmiesa? vacsiu hlupost som na MK davno necitala. to po prve.a po druhe, neviem, ako stare dieta mate, ale nasa pediatricka kravske mlieko do 2 rokov vobec pit neodporuca. ma to nulovu vyzivovu hodnotu, kdezto UM je zlozenim plne prisposobene potrebam dietata. a dalsia vec, ak kravske mlieko, tak nie plnotucne. to si ako prvorodicia tiez nastudujte, zacina sa polotucnym mliekom.
Z akeho dovotu muz to mlieko miesa? Ci len sa mu nechce davat mlieko na 2x. Mne laktacna povedala ze nemam miesat umele s materskym, ale mozem dat umele za materskym ak nemam dost svojho. Cize toto miesanie kravskeho a umeleho je myslim to iste a nerobila by som to
A prezradíš už koľko mesiacov má dieťa?
Ze saskujete so zaludkom vlastneho dietata.