Ahojte mám mesačné bábätko, dávam jej umelé mlieko, len nie vždy mi odgrgá. Viete mi poradiť? Je to problém? A často aj zaspí pri papaní.. Dávam ju do postieľky na bok. Dakujem za odpovede!
Nekojite ju vôbec? Len umelé mlieko?
Ahoj , baby ti tu nápisu a že ich bude veľmi vela, že odgrgavat netreba. Čítala som tu už take komentáre , že maminky nedávali odgrgnut detičky nikdy a bolo všetko v poriadku. Za mna ja som zas úplne opačná strana - ja som dcéru nikdy v živote nenechala zaspať neodgrgnutu, ani keď mi už zaspala na prse či na flaske a “prebudiť” ju k odgrgnutiu znamenalo pre ňu novú životnú silu a hor sa byt hore ďalšie hodiny 😃 ale ja som to radšej pretrpela . Podľa mna ak vidíš že je napapana a dlho a stále negrgne, skus ponosiť , pokolisat, jasne že keď si negrgne hodinu tak jej to asi netreba . Niektoré deti to možno fakt nepotrebujú . Veď pokial ti teda negrcka , tak bude asi všetko v poriadku . Ale keď vieš že to grgnutie potrebuje , vydrž, ono to príde 💪
Ahoj, moj na zaciatku tiez negrgal, az neskor zacal, ale pomahalo mi dat si ho cez rameno, ale az tak, ze mu hlavicka previsala a vtedy vzdy grgol.
Dakujem Vám☺️ tiež ju cez rameno dávam, buď plače alebo vôbec neodgrgne
Ak môžem otázku..nekojite ju vôbec? Nám doktorka povedala, že kľudne aj 30 minút musíme čakať..
@janobrza nekojím ju, bohuzial nemam mlieko:(
Nada sice bola kojena ale tiez skoro nikdy neodgrgavala. Tak sa len skusilo, ale tiez sa jej to vacsinou nepacilo. Proste vacsinou neodgrgavala.
Náš do 1.mesiaca nevedel vôbec odgrgnúť a vždy to skončilo grckou
Ja síce dojčím, ale prvé dva mesiace mi vôbec negrgala, ani keď som ju vyslovene nosila, kolisala a podobne. Teraz má 15 týždňov a už grga ako starý Corgoň 😁😁 veľakrát aj pomedzi papanie 🙂 niekedy tak po tichu, že to ani nebadať, len cítim na rukách že sa jej zdvihol akoby žalúdok a inokedy zase ideme do smiechu odkiaľ sa to v nej berie taký silný zvuk 😁😁
Dakujeeem😊
@96barbora prosim vas, a nie je nebezpecne davat tak male babatko po papani lahnut na chrbatik? My mame doma 6 tyzdnovu dceru a aj zvykne po papani malicko grcnut ale obcas nie, ale stale ju davam na bok, lebo sa bojim ze by sa nam zadusila.
@kvietocek89 mne v pôrodnici prízvukovali, že sa ma stále polohovať na bok, a keď je bdelá a nie čerstvo napapana, tak ju treba pokladať aj na bruško, kvôli spevneniu svalov a hlavne kvôli hlavičke, aby bola sumerná 🙂 moja už má 4 mesiace, takže už spí všelijak, ale vždy ju ukladám na bok a sama sa skĺzne ako chce
@smajcii ved prave ze aj mne kazali vzdy len na bok. Bud jeden alebo druhy. A striedat strany samozrejme. A aj na brusko davat. Takze mi je divne ze pani pise ze na chrbatik.
@kvietocek89 tak vieš ako, to máš ako každý iný názor alebo praktiku 🙂 každý si robí po svojom ako najlepšie vie 😊
Samozrejme, ze je to v poriadku. Ak nieje nespokojne nieje problem. Davam lahat normalne na chrbat.