Mesačnému bábätku sa ťažko odgrgá

18. jan 2024

Ahojte mám mesačné bábätko, dávam jej umelé mlieko, len nie vždy mi odgrgá. Viete mi poradiť? Je to problém? A často aj zaspí pri papaní.. Dávam ju do postieľky na bok. Dakujem za odpovede!

96barbora
18. jan 2024

Samozrejme, ze je to v poriadku. Ak nieje nespokojne nieje problem. Davam lahat normalne na chrbat.

janobrza
18. jan 2024

Nekojite ju vôbec? Len umelé mlieko?

nika11103
18. jan 2024

Ahoj , baby ti tu nápisu a že ich bude veľmi vela, že odgrgavat netreba. Čítala som tu už take komentáre , že maminky nedávali odgrgnut detičky nikdy a bolo všetko v poriadku. Za mna ja som zas úplne opačná strana - ja som dcéru nikdy v živote nenechala zaspať neodgrgnutu, ani keď mi už zaspala na prse či na flaske a “prebudiť” ju k odgrgnutiu znamenalo pre ňu novú životnú silu a hor sa byt hore ďalšie hodiny 😃 ale ja som to radšej pretrpela . Podľa mna ak vidíš že je napapana a dlho a stále negrgne, skus ponosiť , pokolisat, jasne že keď si negrgne hodinu tak jej to asi netreba . Niektoré deti to možno fakt nepotrebujú . Veď pokial ti teda negrcka , tak bude asi všetko v poriadku . Ale keď vieš že to grgnutie potrebuje , vydrž, ono to príde 💪

surama
18. jan 2024

Ahoj, moj na zaciatku tiez negrgal, az neskor zacal, ale pomahalo mi dat si ho cez rameno, ale az tak, ze mu hlavicka previsala a vtedy vzdy grgol.

autor
18. jan 2024

Dakujem Vám☺️ tiež ju cez rameno dávam, buď plače alebo vôbec neodgrgne

janobrza
18. jan 2024

Ak môžem otázku..nekojite ju vôbec? Nám doktorka povedala, že kľudne aj 30 minút musíme čakať..

autor
18. jan 2024

@janobrza nekojím ju, bohuzial nemam mlieko:(

aalt
18. jan 2024

Nada sice bola kojena ale tiez skoro nikdy neodgrgavala. Tak sa len skusilo, ale tiez sa jej to vacsinou nepacilo. Proste vacsinou neodgrgavala.

natali262
18. jan 2024

Náš do 1.mesiaca nevedel vôbec odgrgnúť a vždy to skončilo grckou

smajcii
18. jan 2024

Ja síce dojčím, ale prvé dva mesiace mi vôbec negrgala, ani keď som ju vyslovene nosila, kolisala a podobne. Teraz má 15 týždňov a už grga ako starý Corgoň 😁😁 veľakrát aj pomedzi papanie 🙂 niekedy tak po tichu, že to ani nebadať, len cítim na rukách že sa jej zdvihol akoby žalúdok a inokedy zase ideme do smiechu odkiaľ sa to v nej berie taký silný zvuk 😁😁

autor
20. jan 2024

Dakujeeem😊

kvietocek89
23. feb 2024

@96barbora prosim vas, a nie je nebezpecne davat tak male babatko po papani lahnut na chrbatik? My mame doma 6 tyzdnovu dceru a aj zvykne po papani malicko grcnut ale obcas nie, ale stale ju davam na bok, lebo sa bojim ze by sa nam zadusila.

smajcii
23. feb 2024

@kvietocek89 mne v pôrodnici prízvukovali, že sa ma stále polohovať na bok, a keď je bdelá a nie čerstvo napapana, tak ju treba pokladať aj na bruško, kvôli spevneniu svalov a hlavne kvôli hlavičke, aby bola sumerná 🙂 moja už má 4 mesiace, takže už spí všelijak, ale vždy ju ukladám na bok a sama sa skĺzne ako chce

kvietocek89
23. feb 2024

@smajcii ved prave ze aj mne kazali vzdy len na bok. Bud jeden alebo druhy. A striedat strany samozrejme. A aj na brusko davat. Takze mi je divne ze pani pise ze na chrbatik.

smajcii
23. feb 2024

@kvietocek89 tak vieš ako, to máš ako každý iný názor alebo praktiku 🙂 každý si robí po svojom ako najlepšie vie 😊