Mesačná dcérka po vypití Nutrilonu zvracia

miriam108
9. mar 2017

Dievčatá, potrebujem poradiť. Máme mesiac, malá mi papá Nutrilon. Každý deň mi aspoň raz do dňa vracia, ale tak, že vyvráti všetko čo spapala. Môže mať reflux, alebo by mi vracala po každom papani?

ve_ro_ni_ka
9. mar 2017

Aj ked ma reflux tak nemusi zvraciat...niektore babatka maju tzv.skryty reflux...nasa ma tiez reflux..zvracala malicko..ale ja som aj tak sla za pediatrickou nech nas posle na gastro a tam jej potvrdili reflux.tak jej predpisala AR...a odvtedy v pohode...
Alebo moze byt ze mliecko jej nesadlo..treba rozhodne vsetko konzultovat so svojou dr. 🙂
Ona najlepsie bude vediet co dalej...

miriam108
autor
10. mar 2017

@ve_ro_ni_ka našej doktorke, sme o tom hovorili, povedala, že si máme kúpiť Nutriton a pred každým krmenin jej mám ho dávať lyžičkou, lebo to sa urobí taká kašička. A potom mlieko a vracať nebude. Lenže malá keď je hladná, tak chce hneď fľašu. Neviem čo mám robiť, povedala, že mi nechce meniť mlieko.

hors
10. mar 2017

No podla mna jej Nutrilon nezasadol ako mliecko.Niektore deticky maju snim problem .Nepovedala ti nech vyskusas mliecko ine .Su maminky ktre vyskusaju aj ,4-5 mliecok kym najdu to prave.

miriam108
autor
10. mar 2017

@hors No veď práve, toto už je tretie mliečko. Z pôrodnice sme išli z Bebou, len mi nekakala z nej, potom sme skúsili Sunar, len z toho mi hrozne vracala. Takmer po každom papaní, tak sme prešli na Nutrilon a z toho mi tak raz za deň vracia. Nerozumiem, prečo ma doktorka nachce nikde poslať, a takto ju trápim. Vyvracia sa a potom je chúďatko hladná.

janickacrazy
10. mar 2017

@miriam108 Vyskúšaj toto mliečko, je to stále Nutrilon, len špeci pre bábatká, ktoré grckajú: https://www.feedo.sk/nutrilon-1-proexpert-ar-80... Može ti ho aj doktorka predpísať a budeš platiť menej.

dadda
10. mar 2017

@miriam108 my sme mali ten isty problem s nutrilonom a to som davala az ked bola o nieco starsia moja nez tvoja. dobre nam robila beba a franc lait.

hors
10. mar 2017

No ja mam 3 deti nastastie dobre znasali Nutrilon vsedci.Jedine najmladsia vracala raz za den upne ako geizir ale ked mala 2 m tak to preslo.Vela maminiek si chvali Dm mliecko alebo ak mate moznost vyskusat Nutrilon s rakuska ,ze vraj je viac vyzivne a lebsie sa zansa my sme ho mali len asi 5x ja som rozdiel nevydela.Ja buda vas idem si po radu este neakej pediatricke ked vasa je takato.Urcite to nieje o.k ked vracka chuda male.Urcite trvajte na vysetreni!! Ja som mala problem ties s lekarkov nasou tie mi tvrdila ze dcerka ma neaky problem a ina pediatricka povedala ,ze dcerka je super ( tykalo sa to vahi ,ze vraj malo priberla co bolo blobost ako bej)Nenechajte seba aj ju trapit urcite to neak dorieste a havne nedajte sa odbyt🙂
@miriam108

ve_ro_ni_ka
10. mar 2017

@miriam108
My sme vyskusali viacere mlieka...najprv sunar..z toho nekakala...potom nutrilon..z toho vracala dost...potom som sama od seba kupila v lekarni..uz si nepamatam ake.z toho tiez mala problem sa vykakat a nakoniec jej sadla.humana ar...ale berieme aj probiotika...
Podla mna vasej malinkej asi nesedi ten nutrilon...fakt treba skusat.bohuzial...niekedy sadne na 1x inokedy musite hladat a skusat.co.na jednej strane nieje dobre caste menit mlieko no ale ked raz nesadnw nic sa neda robit...ja by som na vasom mieste sla na gastro...a tam ju vysetria a bud potvrdia ci ma reflux alebo nie.ak ho.ma bude tak dr.vam predpise ar mlieko ktore.preplaca poistovna...skoro o polovicu menej.nam tak nasa dr.predpise.na mesiac moze myslim ze 6 mlieka predpisat...

kikusa008
10. mar 2017

Ak ti z beby nekakala ,tak jej tam daj probiotika,alebo kúp bebu sensitiv..mne tiež na nutrilon strašne zle reagovala a veľa vracala,až kým som značku nevymenila..

miriam108
autor
11. mar 2017

Ďakujem za cenné rady. Určite niečo poriešim.

bosorkabb
11. mar 2017

@miriam108 u nas boli z Nutrilonu hnačky aj 6 krát za deň. Prešli sme na DM bio mlieko a už v pohode.

kacenka2803
11. mar 2017

@miriam108 ahoj skús zmeniť mliečko a rob prestávky za ňu nech tak hltavo nepapka a všetko bude fajn dúfam že ju po jedle neprebalujes

kacenka2803
11. mar 2017

Nutrilon a Beba sú strašne tazke mliečna mi sme to tiež mali skús sunar babylove alebo niečo iné nás bolelo bruško grckal sme teras čistá pohoda

maykaaa1122
11. mar 2017

No podla mna jej Nutrilon nezasadol ako mliecko.Niektore deticky maju snim problem

miriam108
autor
11. mar 2017

Dievčatá, a nevadí keď jej znením zas mliečko? Máme 5 týždňov a to by bolo už štvrté mlieko. Nemôže sa jej niečo stáť?

bosorkabb
11. mar 2017

@miriam108 ja som sa pytala pediatricky a vraj nie. Len z novym mliekom som mala zacat doobeda,nie večer a sledovat reakciu cca 14 dni, toľko vraj trvá kym nove mlieko v tele vymení to staré.

tamicinska
31. aug 2019

Dobrý deň žienky, idem si k Vám tiež po radu... synček má 8 týždňov, z pôrodnice sme odchádzali s Nutrilonom HA, ktorý mu dávam dodnes... od začiatku mu po papani vyšlo trošku mlieka, no nebolo to veľké množstvo... teraz však mám pocit, že čo spapa, všetko mu vyjde, zvracia po každom papani... aj by som vyskúšala niečo iné, ale je toho strašne veľa a ak budem skúšať jedno za druhým, bojím sa, že narobím viac škody ako osohu... prvé dieťa som kojila 8 mesiacov, nemám s týmito mliekami vôbec skúsenosti...komu sa čo osvedčilo?... koľko krát ste skúšali nové mliečko? alebo hneď po prvom neúspešnom pokuse ste skúšali ďalšie? ...ďakujem za každú reakciu

janickacrazy
31. aug 2019

@tamicinska občasné grckanie je ok, ale nie aby vygrckal všetko, čo spapá, to nie je v poriadku určite, skús poprosiť pediatričku, nech vám napíše Nutrilon AR, je to proti grckaniu, mala by si to potom mať lacnejšie, ale teda neviem, či je nutné ja vyšetrenie na gastre, može mať reflux

wewa125
31. aug 2019

Naša to robila tiež kúp si nutriton ten hej to zahusti a išli sme na gastro a nové mlieko proti alergii na kravsku bielkovinu nutrilon allergy care ten som jej zahustila nutritonom a nové dieťa ale my sme okrem vracania aj hnackovali s takými bielymi hrudami obrovskými čiže my sme mali aj alergiu