pytam sa to preto,lebo este kojim,ale niekedy mam malo mliecka,tak musim dokrmit malu.ale to najmensie balenie za ten mesiac neminiem a je mi to luto vyhodit,predsa len to neni najlacnejsie.vydrzi aj dlhsie?mali ste niektora?
ja by som to uz nepouzila, urcite nie pre take male babo. My sme take otvorene mliecko, (ale sunarove), dali uz po urcitej dobe pre nasu macku
ja som pouzila mlicko,ktore bolo dlhsie otvorene, akosi som si nenapisala datum otvorenia, tiez som len prikrmovala. Nemali sme ziadne traviace tazkosti, bolo to v pohode
podla mna sa treba riadit radsej tym, co je uvedene na krabici. Predsa len tvoje babatko je este dost malicke a privodit mu nejake traviace tazkosti by asi nebolo dobre. A pozri, ake malinke existuju balenia, tak si to skus zohnat http://www.nutrilon.sk/sk/dojcenske-mlieka/dojc...
nam mliecko vydrzi len 3-4 dni. Sestra z novorodeneckého mi povedala, ze nevadi, ked je otvorene, treba ho poriadne uskladnit....sucho, tma a mozem pouzit, ale asi by som to nerobila.
dostali sme nestlé junior drink ,bol otvorený asi 1 mesiac
chýbajú tam 3 lyžičky,lenže sa tam píše spotrebujte mesiac od otvorenia
myslíte že je zlý???
poleva uz mas velke deti. ak jeto mlieko sypke, kludne ho daj
pokud jsi ho od nekoho dostala, rovnou vyhod, nevis, jak byl uskladneny,..pokud byl otevreny a "spatne zabezpeceny"..nedavala bys dvojkam nic dobreho a zdraveho.. 😉
Ja vim, ze je Ti to lito vyhodit, ale dvojky jsou male..jeste Ti nereknou, jestli je to "fuj" 😉 a navic ani to nemusi byt chutove k poznani..
p.s. zavidim Ti male..kdyz Te tu vidim, hned bych vratila cas.. 😉
Nase jsou uz slecny
xlucia 18mesicu jsou velke deti? 😉 mozna, ale pro bezpecnost- jistotu a zdravou vyzivu i stravu urcite ne..😉 🙂
tvoja mala je uz dost velka, tak ja by som radsej kupila lacnejsie mlieko, ked to drahe nevypije alebo mensie balenie...
co sa tyka tej trvanlivosti - tak ja by som to pouzila tyzden max 2 po tej dobe ako sa pise na obale, ale inac nie... a predpokladam, ze ani ty nejes veci po dobe trvanlivosti, tak preco by ich mala jest tvoja dcera...
je to stále mlieko a keďže sa nespracováva tepelne (suš. mlieko nevaríš) ,tak určite by som ho piť už nenechala,môže dosať črevné problémy... ako písala @traktor, do pečenia by som ho pridala ale ani Evičky (čoskoro 3 roky ,pije Nutrilon ADC ) by som ho už nedala a to má raz toľko ako tvoja....
aj keď záruka môže byť dlhšia po otvorení ako píšu, koľkokrát sa stalo,že nejaké výrobky boli pokazené ešte pred exspiráciou...
nie nemavam.. aj ked mi mineme mliecko rychlo.. ani kase a ryzove kasicky a vsetko s tym suvisiace nemavam otvorene dlhsie ako mesiac
na nutrilone je priamo napisane ze moze byt mesiac otvorene ..... viac by som ho ani ja nedavala, ked uz raz otvorene, tak je otvorene.....
pokial ho teda mala nezje, tak kupuj mensie balenie, aj ked vyjde drahsie.....
ahoj, na kazdej krabici mlieka mas uvedene ako dlho moze byt otvorene, tak sa drz podla toho 😉 , ..po tejto dobe by som ho pouzila uz len do kolaca, nie pre takto male dietatko..inak niektore mliecka sa daju dostat v lekarnach ako vzorka, tak sa skus popytat 😉