Materské verzus mlieko umelé

something
25. okt 2012

Ahojte. Zaujimalo by ma priberanie deti, ktore papaju umele mliecko a dojcenych deti. A teda vek dietatka, ci je dojcene alebo umele mliecko, ake umele mliecko a hmostnost. A ci prespi celu noc alebo kolko krat papate v noci. Je to cislo len pre moj zaujem pre nic ine. Napr. u nas je to tak
Martinko 3mesiace, dojceny na poziadanie, 6kg, v noci papame dvakrat a v kuse prespi 7hod.
Dakujem 🙂

moncicip
25. okt 2012

@something Nas maly ked bol prve mesiace kojeny tak aj kilo za mesiac pribral, terza ma 13 mesiacov je na umelom mlieku on polovice tretieho mesiaca,. pije ho doteraz a ma cca 14kil, ale my s muzom sme obidvaja vysoki tak on ani nema byt po kom drobtako. A sem tam sa mu uz podari prespat aj celu noc, nestalo sa to velakrat ale vieme ze to vie. No vacsinou si tak raz v noci vypyta.

mia551
25. okt 2012

hm, divna tema podla mna, na to aby si mohla zhodnotit priberanie, potrebujes vediet prirastok (za urcity cas), nie hmotnost (k urcitemu datumu). rovnako spanie - u nas mala spinkala do 4 mesiacov nadherne (v noci prespala 5 hodin v kuse, cez den po 2 hodky davala), potom sa to trosku zhorsilo a od 7. mesiaca bola v noci hore kazdu hodinu a cez den nespala dlhsie ako 30 min. papanie v noci - niekedy sa priznam, ze ani neviem, kolko krat denne papa, kedze spime spolu, tak sa velakrat "obsluzi" sama a ja neriesim, nestihnem sa ani poriadne zobudit a uz spime obe dalej...
ale OK, odpoviem na tvoju otazku tak, ako bola polozena 🙂 Majka ma 20 mesiacov, stale dojcena na poziadanie, momentalne ma 10,5 kg, v noci papame 3-7 krat (podla toho ktora noc), v kuse prespi 2-4 hodiny (podla toho, ktora noc)

cerez
25. okt 2012

Po druhom mesiaci sme už boli úplne na um t.j. nutrilon a v treťom mesiaci sme mali do 6kg. Do štvrtého mesiaca sme sa budili tiež asi 2x. Na ročnej prehliadke sme mali 9,8 kg ak sa nemýlim. Teraz máme 13 mesiacov a váha je stále tá istá. Sesternica plne dojčila a v treťom mesiaci mal jej syn už 8 kg. Doktorka jej povedala, že nemá mlieko ale jogurt. 😀 A v noci sa jej budil aj 4-5x. Takže je to individuálne.

something
autor
25. okt 2012

@mia551 Nechcem zhodnotit priberanie, len chcem vediet ako su na tom deti dojcene a deti na um..nic ine 🙂 dakujem

xlucia
25. okt 2012

@something prvy syn plne kojeny dlho, spavat zacal az po odstaveni, druhy syn na um, obaja priberali ukazkovo

euka210
25. okt 2012

dojceny stale, 13m, vaha tipnem 12,5kg, porodna 4650g, v noci spi rozne (od 1x po 4x je hore)

ankaevka
25. okt 2012

najstaršia dojčená do 4m, od 9m prespala celú noc, prostredný syn dojčený do 6m, celú noc mi prespal od 1r, najmladšia zatiaľ dojčená 9,5m , váha 9,3kg, v noci sa budí aj 4x ale nevadí mi to 🙂

tinka9000
25. okt 2012

moja dcéra plne dojčená, 5 mesiacov, 7 kg, prespí takmer celú noc, zobudí sa raz, niekedy ani raz, ale cez deň spí dobre len von, dnu málo.

andrejka1974
25. okt 2012

moja dcerka bola kojena cisto len do konca prveho mesiaca, a budila sa casto, od 2 a pol mesiaca je cisto len na umelom mliecku a budi sa 1 az 2 krat za noc teraz ma 6 a pol mesiaca a mame 6 kg my priberame pomalicky 🙂 🙂 🙂