Materské + umelé mlieko

11. aug 2022

Ahojte, mám pár dňové (5) babo, chcem ho aj kojiť no raz za čas (kedy ani po 2hodinovom kojení nie je stále sýty) mu dať umelé. Je to možné takto dopĺňať ? Ak áno akym ste začínali..Zvykne mi pri kojení vracať keď ho kojím dlhšie preto mám pocit že nemá dosť… počas dňa vydrží kľudne vyse 4hodin po papani spinkať keď sa dobre naje. No ozaj to je systém papa papa vracka “snažím sa aby si odgrgol” a idem na druhý prsník a dookola. Ale večer sa budí a nie je spokojne až do rana…

luccija
11. aug 2022

Snazila by som nemiesat a rozkojit to.Ved laktacia sa iba spusta...vela malych deti grcka nakoj z jedneho odgrgnut a, ked je nepokojny z druheho.Ako casto sa budi vecer a v noci?pri takom babatku je normalne aj velmi caste budenie

autor
11. aug 2022

@luccija a treba babetko takéto malé aj budiť na papanie alebo počkať kým sa samo zobudí ? Každý mi hovorí že nie je dobre aby tak dlho počas dňa spala že jej kazde 2hodiny mám dávať papať a potom bude spokojná ..aký máte na to nÁzor vy ? Tak včera sa zobudila o 6 po 5 hodinovom spánku, a hodiny som ju uspávala medzi tým prebalila nakojila prezliekla cca do do pól.11 zaspala. A spala do 2hej rana. Potom zas prebaľovanie kojenie a zaspala niečo po 6…

luccija
11. aug 2022

Ja som mala budit, lebo mala nizsiu porodnu vahu a silnu zltacku ona spala vela....Ved nebudis iba das prsnik a v spanku sa napapa.Moze byt iba smadna, ci potrebuje teba citit...ja si myslim, ze Ti spi a papa krasne.5 dnove babatko netreba uspavat este nema nejaky rezim este moze byt cele noci hore a cez den spi ved je to drobcek nevie co kedy....nedavala by som umele a snaz sa v noci a co najviac prikladat, drzat ju v naruci, mojkat sa kojenie je len o hormonoch

luccija
11. aug 2022

@luccija sleduj aj kolko Ti cika, ono babo nemusi plakat len od hladu, ale xy pricin.Ak by bola hladna neprespi Ti tolko to by sa ohlasilo ver mi🙂na 5 den sa mi iba spustalo mlieko si na tom dobre.Mne sa budila pravidelne po 2,5 hodinach ako trosku starsia.

veronika3110
11. aug 2022

cez deň mi dr kázala budiť po 3 hodinách...v noci som nechávala spať...
mne tak moja vyvracala, ked som do nej nasilu tlačila veľa... ono vie kedy má dosť...ked sa samo odpojí, nedávaj nasilu... ked bude hladné, zase si popýta 🙂 mlieko sa len spúšťa a podporíš ho práve kojením.. ak začneš dávať umelé, nebude sa ti toľko tvoriť.... dieťa saním aj stimuluje dalšiu tvorbu

hanaxxx
12. aug 2022

Ja som budila po troch hodinach cez den a po 5-y v noci, tak mi povedala doktorka

medeaa
13. aug 2022

Budi sa ti v noci babeno? Ak hej, tak by som ho vzdy prilozila k prsniku, nech a upokoji a pocucka. Babatka vyhladavaju to bezpecie a blizkost. Pribera pekne? Mozno by ta upokojilo vazit babo na novorodeneckej vahe, ak si nie si ista, kolko spapa. Ja som si tak vazila babo, ked som si nebola ista, kolko vypije z prsnikov. My sme mali problemy s prisavanim, odsavala som nejaky cas odsavackou a ja som to miesala s umelym (odsate som dala do chladnicky a potom ked som isla krmit, skusala som ho na prsniku a potom dokrmila materkym spolu s umelym. Nebol s tym problem. V noci som ho nebudila, ak je inak babo v poriadku, nie som zastanca budenia na krmenie. Ale moj sa budil sam dost v noci, co je u takych malych babatiek uplne normalne.

mareri
27. aug 2022

kde dokrmuješ tak kludne, je to bežná vec. Takže by som sa toho nebala. Ale umele mliečko dávaš? Sunar?

ninah1486
20. sep 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja si neviem predstavit ako môzes skusat dve hodiny kojit...ja som kojila ale maly moje mlieko nechcel, presli sme teda na sunar

veronika3110
20. sep 2022

Ja si skôr myslím že ti vracka preto, že ma toho mlieka veľa… tske malé bábätko ma zaludocek ako oriešok, netreba mu veľa… to čo sa nezmestí do žalúdka proste vyjde von.. moja ma uz síce 4m, ale keď si myslím, že pila malo a ona uz pustá prsník tak jej stále akoby nasilu dávam, že či ešte bude ťahať.. a ona samozrejme ťahá ďalej.. a keď ju dvihnem na odgrgnutie, tak jej to čo som jej akoby nanútila vyjde von, lebo je toho veľa..
skús dať menej a uvidis či vyzvracia… um by som nedávala… mliecko sa ti rozbehne, ale chapem he každá mamička sa boji že ma malo mlieka a hneď siaha po umelom aspoň na dokrmenie, tiež som taka bola a teraz si hovorím aká som bola hlúpa… je to len v tvojej hlave… určite máš mliečka dosť 🙂
Cez deň treba budiť po 3 hodinách, v noci by som nechala tak, keď je kľudne a spinká…