Ahoj hladam mamku ktora nekoji a prikrmuje babatko. Nasa ma 8dni a 2800g. Zaujimalo by ma ake mlieko davate? Ako mu sadlo? A kolko a ako casto vypije? A ako spoznam ze je hladne a ma vela/malo.
Kolko ma dane babo vypit ti poradi aj pediater. Ak si si neni ista, konzultuj. Poznam maminky, co davali nutrilon a dieta zvracalo tak skusali bebu a naopak. Znama zas mohla davat len france lait ci ako sa to pise. Kazde babo je individualne. Ak das spravnu davku napisanu na krabici alebo ako ti poradi pediater (aj v lekarni vedia) tak babo by malo nejaky cas vydrzat (aspon 2 hodky). Ak place aj pomedzi to, je to najskor to, ze ma reflux, tazsie mu travi a pod.
Ak má umelé mlieko od narodenia, tak dávajte to, ktoré malo dieťa v nemocnici.
Zväčša je to tuším Beba.. ale čítala som článok jednej lekárky kde chválila HiPP combiotic.
Pri robení sa riad tabuľkami.
Určite nájdeš konkrétnu tabuľku kolko ml má vypiť dieťa a v akom veku.
Keď mu bude veľa, tak dávku nedopije.
A málo mu isto nebude, pokiaľ dodržis tabuľky.
Veľa krát si mamicky myslia že je dieťa ešte hladne a dajú mu viac a viac a pritom ho trápi niečo úplne iné.
Potom sa deťom roztiahne bruško a naozaj viac papaju a potom aj veľa priberajú..
@ivca88 mojmu som teraz davala v porodnici bebu lebo tam mali a katastrofa. Prisli sme domov este chvilu som davala bebu ze mozno prejde a nic. Vymenila som za nutrilon ze pri prvom bolo super a rovnako dva mesiace placu. Vymenila som za kendamil a dvo dvoch dni spokojne babo. Naozaj to je len o tom co komu sadne
Ja som prikrmovala už v pôrodnici,lebo som mala veľmi málo mlieka. V pôrodnici mu dali Bebu HA , ale ta mu veľmi nesadla. Stále plakal , lebo bol hladný a bolelo ho aj bruško + hnackoval a mal zelenú stolicu. Tak sme to zmenili na Nutrilon ( dávala som to AR -kove, je o niečo hustejšie ako klasický Nutrilon ). No a od vtedy bol malý aj spokojnejší, dlhžšie spinkal atd..
@hruska91 kazdemu sadne nieco one.mne dieta v porodnici tlacili potajme cukrovou vodou a sunarom HA,mala sa mi vobec nechcela potom prisat,zo sunaru mala krce,aj z Nutrilonu s nemohla sa vykakat.nakoniec pomohlo France lait premium comfort 🤷♀️ ake vam sadne tazko povedat,ale treba sa poradit s pediatrickou ak je to drobec a malo pribera.kazde UM ma davkovanie na krabici.
Dakujem za rady...nakoniec som sa poradila s lekarkou predpísala nam bebu sensitive, pretoze mala sa nemohla vykakat. Nemate s nou skusenosti?
@hruska91 ahoj, my sme najprv zacali nutrilonom a to cele zle, malicka mala napuchnute brusko a aj dva tri dni nekakala. Potom sme vyskusali bebu - ten isti scenar. Nakoniec mi pediatricka odporucila dm babylove - ze ma dobre skusenosti s nim - a cuduj sa svete - nam toto mliecko zapasovalo
Tu je tabulka a i jak se přibližně vypočítá kolik má sníst ale každý dítě je jiný, je to jen orientační.. Takže většinou to je váha x to množství podle věku.. U nás to je 4.6x150-180 = 690-828 ale malý mi sní denně 620+-. Jinak my měli Bebu Ha z porodnice a po 2 týdnech ho začalo zapekat, skusili jsme Nutrilon ha, Nutrilon 1 a bolelo ho bříško a teďka jsme měsíc na Babylove Pre Bio a nemůžu si vynachválit, žádný problémy a bolístka, ale zase.. Každé dítě je jinačí takže to co sedne jednomu nemusí druhému. 🙂
Znacku musis vyskusat len. Niekomu sadne to inemu ono. Ja som prveho mala na nutrilone teraz druheho na kendamile organic. Na kazdej krabici je davkovanie kolko ma vypit