Ahojte, neviem sa rozhodnúť. Malinká bola na kendamile, ktorý jej vyhovoval. V dvoch mesiacoch sme prešli na nutrilon ar kvôli refluxu... doteraz je to boj, spojilo sa to s kolikami, no katastrofa. Už boli dva týždne také že som si vravela, paráda koliky sú za nami. Vysmiate bábo, spinkala krásne v noci. No teraz opäť. Už nemá tie kolikove plače ale noci sú hrozné, nevie sa vyprdkat, vidno že ju bolí bruško. Mám stále čakať že to prejde? Nemôže to byť už všeobecne nutrilonom? Mám chuť ho zmeniť a ísť späť na kendamil....
sunar ar je proti refluxu aj kolikam aj zapcham
aj dalsie znacky maju antirefluxne mlieka, ja by som skusila zmenit.
A teraz je babo ako staré?
Ja som z nutrilonu presla na kendamil organic a je super. Presli koliky a vsetko je ok
Moj malý mal tiež také noci,hneď pár dní ako sme prišli z porodnice,že bol stále hore a zvíjal sa(neplakal nejako veľmi,ale bolo vidno že ho bolí bruško) cez deň bol v pohode..pediatricka mi odporučila bio gaiu na kolíky a neviem či to je nahoda alebo ozaj tak rýchlo zabrali ale od toho dňa mi prespí skoro celú noc a zobudí sa len na kŕmenie. Držím si palce nech mu to vydrží,lebo som už 5tyzdnov v noci nespala 😩🤣🤣
@tulipanicek 4 mesiace. Kvoli zapche sme na pokyn doktorky miesali pol na pol ar nutrilon a obyčajný nutrilon. Ona sa vykaka ale ako náhle som dala menej ar tak zase vracala, takze nemozem uplne zmenit. Skusit naspäť kendamil a zahustit nutritonom? Joj som zufala, dnes zase len vdaka rurke sa vyprdka. Ale vykaka sa sama, uz nicomu nerozumiem 🤦
@amonet Toto je odveci komentár že Nutrilon všeobecne zapeka. Niekomu sadne a niekomu nie, tak ako všetky mlieka.
@tulipanicek v mojom okolo mal kazdy problem prave s nitrilonom🤷♀️
@amonet Ale to ešte neznamená že to má každý. Ak by s nim malo problém každé dieťa, nepredáva a nevyrába sa.
Tak rozhodla som sa a včera sme prešli na kendamil....ako dlho prosím trvá kým zbadám účinok či som dobre spravila? Lebo zatiaľ bolesti bruška pretrvávajú ale samozrejme má ho len od včera obeda..
Nasa ma kendamil organic uz 3 mesiace, ma 4 a teda kaka zeleno aj vygrckava z neho, netusim, ci je to ok, predtym bol hipp a kakala zlto viackrat, no akoby nechutilo, presla som na toto a stale cakam v zlepsenie, no nevidim nic... netusim co by som jej dala, tolko je tych mliek
No kendamil celé zle. Zvracala mi z neho prúdom a začala šialene hnačkovať. Lekár na pohotovosti keď počul čo som dala tak len okomentoval, že prečo mamičky idú do mliek ktoré vôbec nie sú na Slovensku otestované ... 😳 Ze hipp alebo sunar keď nutrilon nesedí. Kvôli sviatkom som sa vrátila k nutrilonu a neviem čo robiť. Nechcem jej ublížiť, no vidím že na nutrilone nie je ok 🤷
@bajuss21 tak to bol asi taky doktor, to mlieko je otestovane v zahranici, myslim, ze uz aj v CR, nasa dr. prioti tomu nic nevravela, (deti su tam prespokladsm rovnake ako u nas 😀), grckaju deti z hocicoho, neterin maly grcal prudom a skusili asi 5 mliek, skoncili pri nejakej bebe, boli aj v nemocnici a na gastre, no napokon to mozno preslo, ked sa vyvinul zaludok... nam nutrilon pri prvej nesadol, hipp pomohol, no aj tak kakavala na zeleno 🤷♀️ Cize absolutne neviem co, jedine, co pomaha, je sirup gastrotuss, obcas jej dam nizsiu davku, len jej to nechcdm davat stale... 😓to zlozenie sa mi nepozdava velmi
Nutrilon je známy tým ze zapeka, aspoň som o tom počula viackrát. My sme občas dokrmovali mliekom Hipp Combiotik na spokojne bruško a spokojnosť. Asi by som vymenila za to co jej vyhovovalo.