Ahojte, mám 4m syna , je plne kojený, ale poslednú dobu chce v noci jesť aj každú pol-trištvrte hodinu. Viem že nedostatok spánku patrí k materstvu ale ja som už vážne vyčerpaná 😭 spím tak 2 hodiny pretože veľa krát keď sa už zobudím na to kojenie tak už znova nezaspím aj hodinu, dotoho sa zase zobudí na papanie, no proste nevladzem. Poraďte čo mám robiť ? Mám mu dávať na noc UM, alebo mám vyskúšať nejakú kašu? Alebo čo sa robí v takýchto prípadoch ? Musím to len vydržať ? Dokedy? 😭
tiež som to riešila spánkom s dieťaťom. Nezvládala som v noci to vykladanie z postielky a do postielky, zaspávala som posediačky pri kojení a bála som sa, že mi vypadne z rúk. Druhé dieťa bolo úplne iné, to v noci aj spalo.
Ak mas iba jedno dieta,snaz sa pospat aj cez den,je to narocne. Ale zase bezpecnost je na prvom mieste. Ak mas byt cele noci hore,o chvilu odpadnes z vycerpania. Ak chces,skus dat malemu na noc UM a uvidis,mozno sa zobudi aj tak, a to bude znamenat,ze chce byt pri tebe ak bude spat tak sa asi potrebuje poriadne najest. Mam kamosky ktore cez den kojili a na nic davali UM lebo cele noci nespali a nevladali. Mam kamosky,ktore boli na poziadanie dietatku ci den ci noc,kazdu chvilu a dieta si z nich urobilo cumel a budili sa aj 10x v noci....kazde dietatko je ine. Vyskusaj a uvidis. Ak mas kamosku co pouziva UM nech ti odoberie 1-2 davky a uvidis. Mozno ti to maly ani nevypije
Ja som mladšiu dcéru prikrmovala od malička na noc umelým mliekom a v pohode som ju kojila ž do jedného roka, keď sa sama odstavila (prestala piť v noci a potom už aj cez deň).
Ja som skusila aj UM aj kasu a nepomohlo aj tak 😁 proste si potrebuje svoje pocuckat, asi len treba vydrzat
A keby spal s tebou, tak aj tak nezaspis po kojeni? Lebo aj môj jedol často, ale v noci ma to nerusilo teda takto, keď spíme spolu.
@bluka2 on práveže spi somnou stále a kojím ho stále po ležiačky pretože len takto mi po kojení spi ďalej keď som ho prekladala do postieľky tak sa vždy pritom zobudil a mal párty do rana. Takze už to robim tak že spi somnou a keď chce papať len si ho otočim a dám prso len fakt to je každú noc častejšie 😃
Podla mna citi nejaky diskomfort (mozno zuby) moj mal tiez taketo obdobie a trvalo to cca 2 tyzdne, milion krat na prsniku v noci kazdu pol tristvrte hodiny ani poriadne nejedol, len si pocucal a spal dalej 🤷 ukludnovalo ho to ...zuby este stale nema, ale uz vidim v dasne z predu take ,,biele kocky,, 🤣🙈 kludne sa mu mozu drat zuby do dasien ani o tom nevies ... kojenie nieje len o jedeni, ale aj o pocite bezpecia a pri bolesti tiez pomaha a ukludnuje
u nas to bolo to iste. Ja som na radu pediatricky dala malemu na noc plnu flasu mlieka (rozumej 210ml) a zo dna na den za zacal z 8x budit 1x. Takze u nas pomohlo.
V každom prípade držím palce a raz to určite pominie 😉
vydržať... je to náročné, ale prídu ešte aj náročnejšie obdobia .... Držím palce.
za mna ano, kludne davaj vecer umele mlieko, ja som tak davala, a ver mi ani jedno dieta neprestalo cuckat kvoli jednej flaske vecer....
u mna to bolo preto ze proste narocne deti, vecer proste nebolo co cuckat.
po flaske zaspali (obe deti to tak mali) a spali do 02:00 potom som ich nakojila a spali do 06:00
za mna to najlepsie co sme mohli urobit, proste vyspala som sa aj ja deti.....
za mna pomohlo
ja som pri poslednom nakojila a dala um a cez noc tiež dala um
lebo som vedela že kojace gestapo ako pri prvom už by som nedala ,
vyspíš sa aj ty aj viac mlieka bude
ano ostatny budu hučat že sa na flašku nauči a nebude jest , a čuduj sa svete fungovali sme tak 8 mesiacov a dobre bolo
Ja ti poviem moju skusenost....nieje to hladom. Mate len take obdobie. Ja som presne toto spravila, ze dom nasadila umele na noc a vies co sa stalo? Budil sa rovnako. A to som prisla o posledne kojenie v polospanku. Nad ranom sa budel snad nonstop. Vezmi ho k sebe do postele a koj po lexiacky. Najdi si sposob. A do kedy? Syn ma 10 rokov a dnes v noci bol 3x hore. 😅
V prvom rade treba vedieť že spánková regresia okolo 4m je normálna a bežná. A kojí sa na požiadanie, aj v noci. Ak začneš prikrmovať, je veľká šanca že kojenie veľmi rýchlo odíde. Akože ak je to Tvoj cieľ, žiaden problém. Ale ak chceš kojiť dlhšie, tak je lepšie požiadať niekoho o pomoc cez deň. Nemôže Ti babka napríklad zobrať malého na prechádzku aby si sa Ty mohla vyspať? Alebo skús spat keď maly spi cez deň.
Ja viem že to je o život, ja som už musela ísť naspäť do prace (8h-18h), dieťa plne kojene a v noci sa budilo aspoň 6krat. Riešili sme to spoločným spánkom, takto som mohla kojiť a driemať.