Mam 3tyznoveho synceka a bohuzial sa mi stale tv ori len minimalne mnozstvo mliecka ☹ uz v porodnici mi ho zacali prikrmovat bebou ha a ja v nej pokracujem, ale zda sa mi, ze malicky ma po nej strasne vetry a velmi s nimi bojuje... rozmyslam, ze by sme skusili niejake ine mliecko...
ja by som mliecko hned nemenila , nie je to vhodne pre zaludok babatka, najprv by som vyskusala pridat do mliecka nejake detske probiotika, mali by upravit travenie. Ak bude problem pretrvavat poradila by som sa s pediatrom. Nam pomohli probiotika Dophilus infant. 😉
dcéru z beby tiež bolelo bruško, prešla som na sunar a odvtedy bola v úplnej pohode...
@zivika aj my sme mali problém s Bebou ... v nemocnici malému dávali Beba pro 1 a aj tam z nej už vracal, doma tiež a tiež aj bruško ho bolelo, sa stále pučil, naťahoval, snažil sa tlačiť ☹ prešli sme na Nutrilon a vyzerá to byť lepšie 😉 ja mu dávam aj moje mliečko, ale tiež ho mám menej ako potrebuje 😔 ale zdá sa mi, že ako si ho prikladám, tak sa mi začína tvoriť mliečka viac, z nemocnice je naučený na fľašu, tak kojenie musíme trénovať 🙂
ak mu mlieko nevyhovuje tak kup ine.Nedoporucuje sa striedat mlieka ale ked sposobuje problem tak ina cesta nieje
moju natálku dokrmovali v nem.bebou no prišli sme domou a strašne ju zapekalo,grcala tak som kupila france lait a v pohode a nič jej nebolo nema sa mliečko menit ale ked musiš tak.....a teraz mam chlapca a hned som mu dala france lait kedže už nekojim a sadlo mu hned na prvy krat 🙂
mne povedali pri prvej dcerke,ze mam malo mlieka a dali mi nutrilon,uz v porodnici......nevzdala som to,pila cajiky na podporo dojcenia,prikladala tisickrat,jedla,proste za kazdu cenu som chcela dojcit a podarilo sa.......dojcila som ju 13 mesiacov.....stale som mala v zaruke hami mlieko...co ak nahodou,ale radsej by som zvolila dojcit a len dokrmit 😉 no ty vies ako na tom si najlepsie 😉
My sme mali ten istý problém a doktorka nám dala kvapky sab simplex, pomohli nám na začiatok, pili sme sunár, ale grckala mi z toho, tak som prešla na France lait, aj z toho mi gckala, tak teraz pijeme Nutrilom AR proti grckaniu...ale na vetry sme brali sab simplex...teraz je to už dobre
ty by si este kludne mohla rozbehnut laktaciu - ja som sla z porodnice bez mlieka a kojim v podstate dodnes, ked si este maly spomenie... ale len s podporou laktacnej poradkyne, nedaj na reci sused, kamaratiek, lekarov -o laktacii vela nevedia. Ak teda by si chcela, potom by si sa nemusela trapit, ci drobca zatazuje UM a ktore dat...
je to len na tebe, ale aby si nemala dojem, ze MM je stratene - je tu diskusia dakujeme annaq a ta vie dobre radit, mne laktacna v porodnici povedala, ze laktaciu si mozem upravovat prve 2-3 mesiace! treba pit vela vela kojo cajov, melty, velmi casto prikladat - ak by drobcek chcel sat, ak ti ho nenaucili v porodnici uz na flasu - ale asi ano. To nie je tvoja vina, ze mas malo mliecka ( to je velmi bezne), to oni - nevedeli ti dat dobre rady a ak ti dokrmili dieta flasou, tak to pokazili - dokrmuje sa spravne zo striekacky, ktoru das s malickom do pusky a drobcek cucka malicek a ty pomalicky pustas mliecko, taka finticka.
Pisem ti to len preto, ze z tvojho prispevku akoby som citila, ze banujes za MM, tak ak by si to chcela skusit, nemusis smutit, to este mozes rozkojit az az 😉 ak malicky bude chciet spolupracovat, trapit ho urcite netreba, to sa vsetko da s citom, to nie je pravda, ze snaha rozbehnut laktaciu sa spaja s hladujucim babatkom a nervoznou matkou...moj krpec priberal hodne nadpriemerne, kym ja som pomaly rozkojovala...
ahoj, mlieka by sa nemali vobec menit ale ked mu nevyhovuje tak vyskusat ine, malemu tiez davali v porodnici bebu ha a nevyhovovala mu, tak som skusila hami z toho ho zapekalo, franc leit z toho prudom grcal a nakoniec bol najlepsi nutrilon