Mám 3 týždňového syna. Môžem mu meniť umelé mlieko?

zivika
13. jan 2011

Mam 3tyznoveho synceka a bohuzial sa mi stale tv ori len minimalne mnozstvo mliecka ☹ uz v porodnici mi ho zacali prikrmovat bebou ha a ja v nej pokracujem, ale zda sa mi, ze malicky ma po nej strasne vetry a velmi s nimi bojuje... rozmyslam, ze by sme skusili niejake ine mliecko...

miska333
13. jan 2011

ahoj, mlieka by sa nemali vobec menit ale ked mu nevyhovuje tak vyskusat ine, malemu tiez davali v porodnici bebu ha a nevyhovovala mu, tak som skusila hami z toho ho zapekalo, franc leit z toho prudom grcal a nakoniec bol najlepsi nutrilon

medyna
13. jan 2011

ja by som mliecko hned nemenila , nie je to vhodne pre zaludok babatka, najprv by som vyskusala pridat do mliecka nejake detske probiotika, mali by upravit travenie. Ak bude problem pretrvavat poradila by som sa s pediatrom. Nam pomohli probiotika Dophilus infant. 😉

benne
13. jan 2011

dcéru z beby tiež bolelo bruško, prešla som na sunar a odvtedy bola v úplnej pohode...

barchee
13. jan 2011

@zivika aj my sme mali problém s Bebou ... v nemocnici malému dávali Beba pro 1 a aj tam z nej už vracal, doma tiež a tiež aj bruško ho bolelo, sa stále pučil, naťahoval, snažil sa tlačiť ☹ prešli sme na Nutrilon a vyzerá to byť lepšie 😉 ja mu dávam aj moje mliečko, ale tiež ho mám menej ako potrebuje 😔 ale zdá sa mi, že ako si ho prikladám, tak sa mi začína tvoriť mliečka viac, z nemocnice je naučený na fľašu, tak kojenie musíme trénovať 🙂

bianca
13. jan 2011

ak mu mlieko nevyhovuje tak kup ine.Nedoporucuje sa striedat mlieka ale ked sposobuje problem tak ina cesta nieje

janka2732
13. jan 2011

moju natálku dokrmovali v nem.bebou no prišli sme domou a strašne ju zapekalo,grcala tak som kupila france lait a v pohode a nič jej nebolo nema sa mliečko menit ale ked musiš tak.....a teraz mam chlapca a hned som mu dala france lait kedže už nekojim a sadlo mu hned na prvy krat 🙂

ludka140281
13. jan 2011

mne povedali pri prvej dcerke,ze mam malo mlieka a dali mi nutrilon,uz v porodnici......nevzdala som to,pila cajiky na podporo dojcenia,prikladala tisickrat,jedla,proste za kazdu cenu som chcela dojcit a podarilo sa.......dojcila som ju 13 mesiacov.....stale som mala v zaruke hami mlieko...co ak nahodou,ale radsej by som zvolila dojcit a len dokrmit 😉 no ty vies ako na tom si najlepsie 😉

tosomja
13. jan 2011

My sme mali ten istý problém a doktorka nám dala kvapky sab simplex, pomohli nám na začiatok, pili sme sunár, ale grckala mi z toho, tak som prešla na France lait, aj z toho mi gckala, tak teraz pijeme Nutrilom AR proti grckaniu...ale na vetry sme brali sab simplex...teraz je to už dobre

mamutka
13. jan 2011

ty by si este kludne mohla rozbehnut laktaciu - ja som sla z porodnice bez mlieka a kojim v podstate dodnes, ked si este maly spomenie... ale len s podporou laktacnej poradkyne, nedaj na reci sused, kamaratiek, lekarov -o laktacii vela nevedia. Ak teda by si chcela, potom by si sa nemusela trapit, ci drobca zatazuje UM a ktore dat...
je to len na tebe, ale aby si nemala dojem, ze MM je stratene - je tu diskusia dakujeme annaq a ta vie dobre radit, mne laktacna v porodnici povedala, ze laktaciu si mozem upravovat prve 2-3 mesiace! treba pit vela vela kojo cajov, melty, velmi casto prikladat - ak by drobcek chcel sat, ak ti ho nenaucili v porodnici uz na flasu - ale asi ano. To nie je tvoja vina, ze mas malo mliecka ( to je velmi bezne), to oni - nevedeli ti dat dobre rady a ak ti dokrmili dieta flasou, tak to pokazili - dokrmuje sa spravne zo striekacky, ktoru das s malickom do pusky a drobcek cucka malicek a ty pomalicky pustas mliecko, taka finticka.

Pisem ti to len preto, ze z tvojho prispevku akoby som citila, ze banujes za MM, tak ak by si to chcela skusit, nemusis smutit, to este mozes rozkojit az az 😉 ak malicky bude chciet spolupracovat, trapit ho urcite netreba, to sa vsetko da s citom, to nie je pravda, ze snaha rozbehnut laktaciu sa spaja s hladujucim babatkom a nervoznou matkou...moj krpec priberal hodne nadpriemerne, kym ja som pomaly rozkojovala...