Dobrý deň ,chcela by som radu ak niekto sa vyzná ,či sa dá s tým niečo robiť ,alebo je to proste tak ,dávam umelé mlieko Hipp alergénne a maly sa mi aj t3-4 krát budí za noc ,každý vraví, že deti na umelom spavaju celé noci nevie niekto čo je na tom pravdy ?alebo čo by sa dalo urobiť aby spalo ?niekrd sa mi zobudí v strede noci a chce byt hore ...mne sa zdá že veľmi malo jeme na to aký je veľký narodil sa 4,300 kg a je stále takisto ako keď som ho doniesla z pôrodnice ...ďakujem za rady
@elie2019 ahoj, neviem ake stare je dietatko, ale urcite nie je pravda, ze deti na UM lepsie spinkaju. Ja si osobne myslim, ze dokial dieta je naucene alebo resp. este stale vyzaduje v noci mliecko, tak spinkat celu noc nebude. Tazko sa pise, ked neviem vek, ale ak je este malicky, tak treba vydrzat a len prekonat toto obdobie. Pri starsom dietatku uz sa da uvazovat na odstaveni od nocneho mliecka. Inak teraz som niekde zaregistrovala, ze prave noc e budenie u malickych deti, ktore zacinaju uz vnimat a registrovat nove podnety, je nocne budenie uplne prirodzene. Potrebuju vsetko nove postupne spracovat a vraj v priebehu dna na to mozog akoby nema cas. Drzim palce 😉
@kika831 no budeme mat 4 mesiace za týždeň ...on sa budí od narodenia tak sme ho aj na rukách uspavavli prvé mesiace čo nedokázal ani spat,čakala som že sa to upraví ale už mame 4 mesiace a už keď sa mi aj začína budiť b noci že chce byt hore už začínam uvažovať či nerobím ja niečo zle ...
ahoj, moj maly jedol celu noc do 2,5 roka, je to o zvyku, jedol mlieko zahustene kasou a aj tak stale vstaval, az kym som sa nenastvala a nenechala ho tyzden mnamkat celu noc a nedala, vtedy sa odnaucil, nehovorim, ze ho mas oducat, ale to, ze ho mlieko ani zahustene kasou nedonuti spat celu noc, uz vobec ne ked ma 4 mes 🙂 skor chcem odporucit, aby si neurobila chybu ako ja a cakala, ze sam od seba zacne spat celu noc, nezacne, ked bude pravidelne ako budik sa budit v urcity cas, bude to zvyk a treba si pretepiet par dni 🙂
Náš má 2 roky a dva krát za noc si vypýta mlieko. Ešte ani jednu noc mi neprespal.
@elie2019 tak to je normálne aj váhu má dobrú teraz rastie najviac okolo 3,4 m
Za chvíľu mu pôjdu zuby bude ešte viac v noci hore môj prespal celú noc v 2,5 r😂niekedy iba tak, že si rozprával hral s rukami, chcel ísť dole z postele....dávaš aj vodu či caj?buď rada sú deti čo nespia ani cez deň ani v noci nerobíš nič zle
Dieta si same rozumie a ked pride jeho cas, nebude pytat v noci jest a bude spat. Je to individualne. Moj starsi syn jedaval v noci do 1,5 roka. Mladsi nema este ani 3 mesiace a uz prespal parkrat aj celu noc. Obaja boli alebo su subrzne na materskom aj umelom mlieku, lebo ho nemam dost. Pokial ide o mnozstvo stravy, ktore zje vecer, aj to je individualne. Starsi sa vzdy vecer napraskal a za nejake 3 hodiny uz pytal znova. Mladsi to ma celkom inak: cim menej vecer zje, tym dlhsie v noci spi :D Pokial vsak ide o nocne budenie ci bdenie treba zobrat do uvahy aj to, ze moze mat otoceny rezim dna a noci. Hlavne vtedy treba v noci dieta len nakrmit, pripadne prebalit a ulozit na spanok; nezabavat sa s nim, nezhovarat, prilis nesvietit,... aby mu bolo jasne, ze je noc a ze v noci sa spi.
Sesternica má syna na umelom (14mesacny) a vstáva každé dve hodiny na mlieko, niekedy vydrží tri. Môj syn bol presne rok kojený, od polroka prespal celú noc (teraz keď išli zuby tak mal pár nocí že bol hore) takže nie je to pravda o tom umelom mlieku že deti prespia.
@elie2019 U 4-mesačného je úplne normálne, že nespí celú noc. A budí sa prečo? Je hladný zakaždým? Ak áno, zje toho veľa, alebo len tak pocucká? Môže byť aj to, že ešte nemá celkom biorytmus vyvinutý, preto chce byť v noci hore. Alebo má spánkovú asociáciu s fľaškou (alebo niečím iným - kolísaním, držaním na rukách...) a budí sa na to, že tú vec nemá. Okolo štvrtého mesiaca je aj spánková regresia, začínajú mať deti "dospelejšie" spánkové cykly a ešte sa nevedia plynulo preniesť z jedného do druhého.
@rybka16 no ja ho cez deň hojdam v kocari ináč mi nevie zaspať občas aj bez hojdania len to dlhšie trva tak radšej ho uhojdam a mám skôr ispateho ;) ja si mylsim ten Kocar je total zle aj sme ho mávali na rukách druhý mesiac nechcel vobec spavat jedine má rukách to mal tske obdobie teraz vôbec už na rukách nechce byt ...
@elie2019 a koľko má?určite by mal priberať čo hovorí lekárka v poradni?deti priberajú aj 300gr tyzdenne
Budiť sa môže len tak....