Má význam dávať 16 mesačnému dieťaťu Nutrilon?

adka12
27. okt 2010

Prosím vás chcela by som sa opýtať, či má nejaký význam dávať 16 mesačnému dieťaťu Nutrilon. Pije ho len ráno po prebudení (200ml) a potom celý deň papá už normálnu stravu, čiže ja keď varím, používam normálne mlieko, tak isto do pudingov a všetkého čo papá. Samozrejme každý deň má jogurt z z normálneho mlieka alebo smotanový. No a večer má kašu kúpenú, čiže v tej je ešte UM a tej vypije max. (120ml).
Poraďte mi prosím, fakt začínam pochybovať či už u takých veľkých detičiek to plní svoj účel. Sme obaja s mužom alergici (peľový), takže nechcem nič zanedbať. Ale Nutrilon od 13 mesiacov pije obyčajný, nie HA.
Ďakujem za všetky rady.

alenka_h
27. okt 2010

Ahoj. S touto otazkou by som sa obratila radsej na pediatra, mal by Ti vediet povedat. Papa

alca85
27. okt 2010

ja dávam malej Nutrilon tiež len raz za deň a to večer pred spaním.....ráno a cez deň jej dávam plnotučné kravské krabicové a teraz som kúpila od Nestlé taký cereálny nápoj Junior drink, ktorý jej dávam do obyč. mllieka. A samozrejme tiež normálny obed, jogurty, ovocie....ja jej ho dávam a aj budem dávať aspoň do tých 3 rokov hlavne kvôli tým vitamínom čo obsahuje, nakoľko mi v poslednej dobe moc toho nepoje. Si myslím, že ešte to zmysel má...

berus222
27. okt 2010

Ahoj. Nas sice pije bebu rano a vecer, ale este mu ju budem davat. Aspon teraz cez zimu. Kojila som ho 8 mesiacov a od vtedy je na bebe a este chory nebol ani raz. Iba mal 1x nadchu. Preto si myslim, ze to ma vyznam.

c.o.l.a
27. okt 2010

Ahoj, ja som kojila malú do roka, prikrmovaná umelým mliekom začala byť od 4. mesiaca 1x denne, lebo nepriberala. Po roku sme teda prešli výhradne na Sunar a dávam jej ho dodnes a budem pokračovať do 3 rokov. Nie sme alergici, ale podľa je umelé mlieko pre deti vhodnejšie ako kravské, je pre ne ťažšie stráviteľné a nemá vyvážený obsah živín a minerálov. Každý má na to iný názor, ale pokiaľ môžem, chcem pre svoje dieťa to najlepšie. Na varenie tiež používam normálne mlieko, ale Sunaru mi vypije niekedy aj 800 ml denne, keďže iné tekutiny pije málo.

bianca
27. okt 2010

ja davam malej a aj do 3 rkov budem davat vyhradne UM.Dieta nedokaze v strebat vitaminy a mineraly z neupraveneho krav.mlieka a alergia sa moze vyvinut aj v neskorsom veku (u mna az v dospelosti) samozrejme ze na varenie pouzivam norm.mlieko co smotanu a jogurty papame od roku

dajna11
27. okt 2010

no aj ja som dlho dávala dcerke nutrilon,dokonca som z neho dlho robila kaše,pudingy.....ved tá štvorka je až po dvoch rokoch nie? i ked si myslím že zasa velký význm to možno nemá,skor ak tak koli tým ochranným látkam ktoré su tam,ten imunofortis a tak,že to chrá ni bábo,ale zasa ked už papá vštko z obyč.mlieka,tak by mu obyč.mliekonemlo škodiť. myslím si,i ked toto je fakt skor pre pediatra,že je to výhoda mu ho podávať koli tým ochranným komplexom ktoré nutrilon obashuje....

matenka
27. okt 2010

kravské mlieko by sa nemalo dávať deťom do troch rokov a hlavne keď ste alergici, u malej som to podcenila, keď mala dva roky asi mesiac som jej dávala kravské mlieko a po mesiaci ochorela, asi mesiac sme sa patlali s laringitídou potom zápalom priedušiek, mala tak oslabenú imunitu, manžel je astmatik a odvtedy sme zas na nutrilone a klop,klop je to v poriadku, takže ja by som určite po vlastných skúsenostiach kravské mlieko nedávala, je však niečo iné ako ty píšeš, že papá jogurty a tak, to zas moja do pusy nedá
ale určite sa spýtaj svojej pediatričky, moja je zásadne proti kravskému mlieku

saeda
27. okt 2010

ahoj, moj maly ma 28 mesiacov a tiez este davame UM... pije rano aj vecer a hoci som mu skusala ponuknut kravske mlieko, odmieta ho .... ale mliecne vyrobky inak miluje...denne papa aj 2 jogurty, ci pribinaka, alebo termix
A ako pise matenka, u alergikov je to horsie...hlavne v obdobi 2-3 rokov sa moze prejavit alergia ci uz na mliecnu bielkovinu alebo na lepok...

cica13
27. okt 2010

Ahoj, moj maly bude mat v januari 3 roky a umele mlieko davam stale od porodnice,nakolko som nekojila (nebolo mliecko) ☹ , do roku som mu davala Bebu HA, potom som presla na Junior milk Bifidus od Nestle.....doteraz nebol chory, nebral ATB. Urcite budem este pokracovat v umelom mlieku, pije ho iba rano a vecer, ked varim nieco mliecne, pouzivam kravske mlieko a jogurty tiez papa v pohode 🙂

ba80
27. okt 2010

ja som tiez za um do troch rokov... 😉

kaja73
27. okt 2010

vyznam mlieka -klasickeho kravskeho sa podla mna precenuje.V poslednej dobe sa čoraz viac stretavam s nazorom, že okrem alergie,može sposobovat problemy aj ludom čo nam alergiu nemaju, napr. v podobe častych infekcii.Takže ja mlieko nedavam vobec ani staršiemu synovi.Kyslomliečne vyrobky ,to ano.No a krpaty ,ten ma nan dokonca alergiu.V podstate ide o vitaminy a mineraly a tie sa daju doplnat aj inak.Na pitie davam napr. ovsene alebo ryžove mlieko.Vapnik doplnam zeleninou-brokolica,šosovica a hlavne mak.Teda moj nazor je -tie špec detske mlieka, ktore maju upravene zloženie vhodne pre deti -to ano ale klasicke - to je pre teliatka.

burina111
27. okt 2010

ahoj, moja trpká skúsenosť, no ja som synovi dávala niekedy po dokojení bebu obyčajnú, potom od 11 mesiacov normálne mlieko a alergia strašná sa mu prejavila až v troch rokoch...bol až na jiske...tiež som že čo mu budem dávať aké robené,umelé, že kravské je kravské a aj my sme na tom vyrástli a pil aj kozie...no a teraz má cez tri roky a pije znovu bebu3 ha alebo sojové, ryžové alebo ovsené, lebo dostal z ničoho nič strašnú alergiu na mlieko a skoro nám umrel. môj mm je alergik na pele, ja nie. teraz pri dcérke už nič nepodceňujeme a mlieko HA pije od narodenia a bude asi veľmi dlho.....radšej predchádzať ako zažiť peklo, že sa ti dieťa dusí v rukách a potom trpneš dva mesiace na jiske a zo dňa na deň sa modlíš, aby ho už odpojili od prístrojov a on bol zas v poriadku...

murinka
27. okt 2010

um do 3rokov je dobra reklama na podporu predaja 😒 podla mna nie je umele mlieko o nic zdravsie(lepsie) nez napriklad krabickove...no samozrejme pri alergickych detoch by som bola opatrnejsia...vyznam to podla mna nema 😉

benne
27. okt 2010

@adka12 odpoviem ti na otázku, ak mu ostatné robíš s klasickým mliekom, tak to už ktovieaký význam nemá. Teliatka, neteliatka, ja dávam krabičkové od roka, my na to teraz proste nemáme, zle sa s UM robia kaše i jedlá, kedže musí byť správna teplota ☹ ale viem, že odporúča sa do 3 rokov a kto môže, nech tak robí 😎

jarunka111
27. okt 2010

Tiež dávame Nutrilon HA a začala som to striedať s klasickým Nutrilonom, prípadne s príchuťou. Tiež malý papá takmer všetko s nami, ale ešte si neviem predstaviť, že by som mu dala piť kravské. Predsa to UM má všeličo, čo neprijme ani v strave ani v kravskom mlieku. Tak pokiaľ sa to bude dať ako-tak finančne a malému bude chutiť, tak budem dávať Nutrilon 🙂

nikush4
27. okt 2010

Ahoj. mam tiez jednu otazocku. sme od troch mesiacov na UM. odkedy je vhodne varit detom stravu aj z mlieka? myslim napr spenat, privarok nejaky alebo proste nieco do coho sa pridava mlieko?? dakujem

ivetkab.
27. okt 2010

Podľa mňa kľudne dávaj bábätku Nutrilon. Obsahuje to veľa vitamínkov, takže zbytočné to v žiadnom prípade nie je. Ja už malého nekojím a tak mu dávam aj UM a tiež kravské mliečko, ale len to čerstvé 10dňové. A čo sa týka varenia. Tak malému varím puding alebo krupicu z kravského mliečka. UM má len na priamy konzum.

shaga
28. okt 2010

Ahojte, podla mna je dobre davat Nutrilon dietatku aj ked je starsie, dcerke ho davame stale a to ma uz cez dva roky a urcite do troch rokov ho bude este pit lebo sama si ho pyta.

veqa
28. okt 2010

môj má 14 mes. a určite min. do dvoch rokov budeme na nutrilone 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavkaa27
28. okt 2010

Ahoj, môj synček má 26 mesiacov a nutrilon má 2 x za deň a to pred popoludňajším spinkaním 180 ml a pred nočným spinkaním tiež 180 ml. V priebehu dňa normálne jedlo, začala som už podávať plnotučné mliečko po troškách na raňajky. Chcem to takto postupne otočiť. Viac plnotučného a menej UM. Ale neponáhľam sa tak rýchlo s vysadením UM aj keď to ide veľmi do peňazí. Naša skúsenosť je veľmi dobrá, nikdy, teda zatiaľ sme nemali bolesti bruška, stolicu 1-2 krát denne. Tiež si myslím, ako uvádzali mamičky vo vyššie uvedených príspevkoch, že tie vitamíny obsiahnuté v UM sú iba prospešné.

najjulinka
28. okt 2010

Ja som pila Sunar večer ešte ako školáčka (7ročna) a proste mi chutilo.. a tak isto davam mojim detom ako im chuti. .najstaršia jahodový Sunar maximálne 150ml len ráno... ale to až 2 a pol ročná sa začala odstavovať... už sme boli na 9-120ml rano.. stuplo nam to na 150 ml a už sa to takto dosť dlho drží.... berem to ako proste, že to jej chuti.. mne chuti neska s mliakom a cukrom ráno a jej jeden a pol deci jahodoveho sunaru.... neberem to ako nutný výživový doplnok,a le proste každý je to čo mu chutí a pokial to nie su lizatka a doslova nezdrave veci a v rozumnej miere, tak neobmedzujem... 😉

evickapooh
28. okt 2010

no ja by som dala urcite ,obsahuje viac vit aminov ako klasicke trvanlive mlieko
noemke som dala len do rok a pol potom kravske potom mala problemy -laktozova a bielkovinova alergia a teraz uz vyse 3 rokov ziadne mlieko amliecne vyrobky
leuske davam stale AL 110 ma tiez lakt. intoleranciu
mimochodom my sme tiez alergici s muzoom a aj det to zdedili ☹ ☹

marcelkatt
28. okt 2010

Ja som dávala Nutrilon presne od 6 mesiaca do 2,5 roka. Má tam všetko, čo potrebuje, podporuje imunitu. Proste si myslím, že je to pre dieťa zdravšie ako obyčajné kravské mlieko.

hexi
28. okt 2010

kto ma na nutrilon moze dietatu davat aj ked bude uz chodit do skolky, ale koho to dost finacne stoji tak je dobre aj kravske, krabickove mlieko, my davame od 10 mesiacov obycajne mlieko a mala je zdrava, krasna, a pekne z toho rastie, kazdi nech si uvazi podla seba

yanni
29. okt 2010

Ahojte, tak ja si myslim, presne ako pise hexi, nech kazdy zvazi podla seba. Ale nepodcenujte tak normalne mlieko. Skuste dat a uvidite. Ak su rodicia alergici tak by som dala pozor ale ak je dietatko aj rodicia zdrave tak by som jednoducho skusila a uvidi sa. Ked clovek neda, tak nevie ci dietatko bude reagovat alergicky. Ja a moj brat a vlastne cela nasa rozvetvena rodina vyrastala na kravskom a kozacom mlieku. A nie krabicove ako teraz co je zriedene pasterizovane varene a ja neviem co este. To uz ani mlieko nie je. Normalne starka podojila kravu, ked sme boli mensi tak sa prevarilo a pilo len tak. Ked sme boli uz väcsi tak dokonca aj neprevarene, este take teple od kravicky. A nikdy nam nic nebolo a neviem o jednom clenovi rodiny co by mal alergiu. Nijaku ani na pel ani na nic. Viem ze terajsia doba a terajsie zivotne prostredie sa neda porovnavat s tym co bolo pred 30timi rokmi, ale vtedy tiez nebolo najcistejsie. Len vtedy ked sa nieco stalo, tak to ututlali a my sme sa nic nedozvedeli. Dnes je vsetko v novinach a spravach. Ano to umele mlieko je obohatene vitaminami, len ked dieta uz vsetko normalne papa, tak naco ho mam napchavat niecim co je umelo vyrobene. Ved tie vitaminy a ine ziviny sa daju dodat aj inak. Hlavne cez tu stravu. Normalny biely jogurt, najlepsie urobeny doma, ziadny pribinacik, termixik ci ako tu v DE Fruchtzwerge, je to obohatene o vitaminy ale mlieko ten maglajs videl asi tak z 10 kilometrov. Toho mlieka je v tychto potravinach minimalne.
Umele mlieka je len podpora vyrobcov. Tu v DE ked kojis dlhsie ako pol roka uz sa pediatrici na teba pozeraju ako na blazna a ponukaju hned umele. Uz v prvej poradnui ti strcia vselijake letaciky do ruky. No nech si trhnu, aj sa da tak do roka. Potom sa uvidi co bude. Ja podporovat tieto firmy nebudem. Len keby dietatko bolo nejake chore alebo alergit, tak to je ine.
Tot moj nazor.

bubet
29. okt 2010

Ja som rozhodnutá dávať synovi Nutrilon minimálne do 24 mes. Potom opatrne skusime krabičkove. Chutí mu to, striedame bananove, vanilkové a neochutené.