Low lactose mliečko

mirka1611
18. feb 2013

Prosim vas mate skusenosť s mliekami low lactose - či ich detičky lepšie trávia ? A s čim mate lepšiu skusenosť s Nutrilonom low lactose alebo Nudra defence low lactose ? Chcela by som totiť skúsiť prejsť na take mliečko z babylove, pretože po 6 tyzdnoch čo ho moj 3 mesačny syn pije, zrazu akoby uťalo a nechce ho... vydrzi bez jedla aj 15 hodin, iba na čaji.... myslim ze sa mu mozno vybudovala alergia alebo ze mu proste netrávi... nevracia a kaka normalne pravidelne, ale nechapem to, ze prečo prestal jesť mlieko. čaj mu chutí, neni apaticky, ani plačlivy , takze myslim ze zuby to ešte nebudu, a nebol ani chorý...

lucinta21
18. feb 2013

Cauko tvoje dieta nema allergiu ved sama pises ze nevracia kaka normalne atd. Bez dovodu prejst na specialne dieteticke mlieko len tak bez poradenia lekara a bez prislusnej indikacie nie je v poriadku. Chod s dietatom k doktorke povedz jej ze dieta ma nechut k mliecku a ta uz ti poradi pripadnu zmenu mlieka alebo ta posle na vysetrenie. Takto budes skusat mlieko za mliekom a mozes len narobit sarapatu v brusku dietata. Nutrilon low lactose aj ostatne no lactose mlieka sa pouzivaju bud na prechodne obdobie po prekonani hnaciek alebo ak ma dieta vridenu resp ziskanu intoleranciu laktozy a to urcuje gastroenterolog

gyarmati
18. feb 2013

@mirka1611 Moja teraz už 6 ročná dcérka bola presne tak,len s tým že do 4 mesiacov som ju kojila a jedného dňa sa mi nechcela prisať,darmo som odsávala mlieko ani s fľašky.V tedy sme bolo na dennom poriadku u našej,teraz už nebohej pediatričky,pani doktorky Komáromiovej.Potom mi aj mliečko pomaly odišlo, a keďže moja dcérka bola alergická na mliečny cukor,tak sme pili Nutrilon low lactose,ale ani to nechcela,jednoducho tak som do nej napchala mliečko aby aspoň v sebe mala niečo ☹ ,tak to išlo asi mesiac a potom som jej jednoducho začala dávať normálene papkať,a hvala Bohu bolo všetko bolo OK.Mliečko mi vôbec nepila tak som sa jej snažila Nutrilon používať na varenie.Robila som jej kašičky,puding,zemiakové pyré.A teraz zasa začínam mať problémi s 3,5 mesačnou dcérkou.Doteraz mi papala 120 ml,teraz mi pije len 90 ml,aj to sa vrtí,nevie pokojne papkať.Mamičky,vy s tým nemáte skúsenosti prečo mi dcérka papká tak nekludne????

mirka1611
autor
18. feb 2013

@gyarmati Ahoj, jej , dakujem ze si napisala - no to je prave to, mama mi tvrdi ze mu nesedi mlieko - ale pouzivam ho vyse 6 tyzdnov a doteraz mu super chutilo a ziadne problemy ! dokonca mam pocit ze sa mu začal tvorit viac vzduch v zaludku , takze ked ide papat tak uz ked sa napije zacne to v nom duniet a uz vypluva flašku... mozno mu začalo az teraz skodit nieco v tom mliečku, čo sa naakumulovalo. A presne nad tym rozmyslam ze uutekam kupit mliečko bez laktozy - modlim sa nech mu chutí, inac neviem ako to donho dostanem... Na prikrmy je este maly, ale ak to inac nepojde, namiesto mlieka bude musiet mat kašičky uz teraz... som bezradná čo s tym. A čo pises o druhej dcerke - tak to iste mi robi aj on.... začne piť akoze je hladny ale ked zisti ze je to mlieko, vrti sa a robi cirkus, je nepokojny, .... mozno jej tiez tam nieco nechutí.

gyarmati
18. feb 2013

@mirka1611 Čítam tie príspevky na tom fóre,sú tam aj staršie príspevky s tým istým problémom,takže v tom nie sme sami 😒 !Ja som hovorila že ešte tie 2 týždne takto vytrpíme,potom jej začnem pomalinky podávať príkrmy ako som to robila aj prvej dcérke!Keď to ináč nepôjde???!!!!Alergiu na mliko nemá lebo pred 2 týždňami sme boli na gastroentológii.Prečo vás pani doktorka nepošle na gastroentológiu,či náhodou malí nemá alergiu na mliečny cukor alebo bielkovinu?Držím ti palce,uvidíme ako dopadneš,a čo bude snami.Dúfam že sa to zlepší.Prajem krásny deň.

mirka1611
autor
18. feb 2013

@gyarmati Ahoj, no práve , ja to nejak chcem vydrzat este ten mesiac a od tych 4 u lahsie zacneme s prikrmami. Hoci aj bez mlieka, ja som mala mliečnu alergiu - mozno to aj zdedil ,ale doteraz sa to fakt nijak neprejavilo.... papal mliečko s chuťou a bez problemov. U lekarky som este nestiihla byt, zatial to boli len dva dni čo takto robi problem a pravdupovediac lekarku chcem prave meniť, lebo naša je uplne hlupa a stopla a vynadala by mi uz len za to ze nekojim - čo som musela prestat lebo som stratila uplne mlieko zo dna na den :(

gyarmati
18. feb 2013

@mirka1611 Držím vám palce!!!!

mirka1611
autor
20. feb 2013

@gyarmati dakujem, tak moj mi odmieta uz akekolvek ine mliečko, napriek tomu ze mu doteraz to babylove chutilo a nerobilo ziadny problem. Nechcel nič len čaj. Musela som mu začať davat ryžovú kašičku - tá mu chutí , a aj ked tiez papa malokrat za den, ale aspon vidim ze to chce a nerobi cirkus.. Ta kaša ho ale bude zapekať, takze budem musiet uz začať aj s nejakou brokolicovou polievočkou.... mne sa to zda strasne skoro v 3 mesiacoch ale asi nemame na vyber..