moj syncek pija nutrilon HA1 ale ma po nom problemy s kakanim a boli ho busko...stolicu ma tmavo zelenu a ten smrad ani nehovorim,chudatko....v noci skoro stale place,spina sa akope nozkami,,,pomozte...dakujem
@mimka147 ahoj, ja som mala pri malej france lait bolo super žiadne problemy a pri malom sme ho chceli tiež ale nebolo tak sme mali sunar nemal žiadne ťažkosti. Na začiatku sme mali aj my nutrilon a hnačky a bolesti bruška a potom nam dali bebu a to bolo tiež o ničom same zapchy ☹
ahoj naša mala bola cca od 3mesiackov na francuzskom mliečku a bola v pohode nikdy sme neriešili bolesti bruska a zapchy všetko bolo ok a aj jej chutilo 🙂 teraz pri malom mam stastie ze ešte kojim ale asi tyzden davam jednu davku na noc UM a tiez sme kupili france lait a zatial v pohode 🙂
Ja malému dávam Nutrilon Comfort od 2 mesiacov a nemám problém.Ale k tomu aj kojím. No ked som lekárke v nemocnici na kontrole povedala že papáme Comfort, tak nám povedala,že nič lepšie som mu an nemohla dať. samozrejme že niekedy nás bolí bruko ale to je vec už toho čo ja zjem.
a ešte Nutrilon Comfort je práve pre detičky, ktoré majú problémy s bruškom.
Ahoj, počula som, že keď je stolica zelená, znamená to, že je "hladné" mlieko, čiže žiadna výživa, ani zasýtenie, ani spokojné trávenie. Teraz máme 4 a pol mes. a už dva mesiace máme klasickú BEBA 1. A malý je úplne spokojný a dokonca má aj stolicu ako kojené bábätká. Len opatrne, ked meníš mliečko, treba najskor na striedacku so starym až postupne uplne prejst na nove, lepsie si zvykne.
my tiez skusame,tri tyzdne som kojila a nedarilo sa,najprv sme mali Nutrilon HA,ale nechcel ho,vypluval,stolicu mal bud zelenu alebo tammal hrudky biele akoby mlieko,tak sme davali Babylove z DM,ale mala som pocit ze ho bolieva brusko,zacal vypluvat,plakat aj pri aj po jedeni,taraz davame Beba 1 a tusim je to lepsie,hadam vydrzime a bude mu chutit lebo uz nechcem striedat mlieka,musis len vyskusat
@mimka147 ake mas velke babo? moj nutrilon 1 ha znasa dobre len je z neho zahlieneny niekedy ale pytala som sa mamiciek a vraj kazde mliecko moze zahlienovat babo. a skusila si nutrilon anti collins? ale nie je dobre velmi takto skakat z nutrilonu na sunar potom na bebu ajz toho ho moze boliet brusko.
nám jednoznačne nutrilon comfort 🙂
my sme mali pri tomto mlieku tiež problémy s kakaním. Malého som musela rúrkovať. Potom sme prešli na amilk bifido a postupne sa mu to upravilo. Začal sám kakať a bruško ho už nebolelo. Pije ho doteraz a je spokojný.
Ahoj, nám Nutrilon vôbec nechutil, možno aj dobre. Nakoniec máme tiež amilk a sme spokojní, mliečko má aj lactobacily, čo pomáha brušku ho dobre stráviť a my sme nikdy problém s kakaním nemali, máme ho už skoro rok.
Dobry den prajem, nasa ma od porodnice bebu ako predcasniatko, kedze ma dobru vahu mame od lekarky najprv bebu ha a teraz bebu L na traviace problemy a zapchu..zapcha je u makej stale horsia, uz kaka tvrdé hrudky, aj to len s pomocou rektalnej rurky..uz nechcem skusat bebu, lebo je ocividne pre nu nespravna..prosim poradte mi mliecko, ktore vam pomohlo v takomto prípade ako je nasa mala, ktora ma 4tyzdne..dakujem
ahoj. my sme na amilku bifido. a dobre je. pravda je ze jej sadol hned, ale viem o com pises.. so synom sme sa utrapili kym sme nasli mliecko co sadlo. co na to hovori tvoja doktorka?
@stastnablcha teraz nam dala nutrilon pro expert 1, tak uvidime..
@lienka1987 no drzim palce.. ono to nieje sranda ked si takto musis mlieko hladat. fakt ked si spomeniem na tie prebdene noci ked maly nemohol spat a potom cez den len na rukach nervozny a joj... no som rada ze to uz nemame 🙂 urcite doktorka vie co robi 🙂 dobre bude
@stastnablcha zda sa, ze ten nutrilon je ok, mala uz pekne kaka, viac sa usmieva a uz nie je taka uplakana a nervozna..
@lienka1987 supeeer 🙂
Kamoska mala podobny problem, maly sa nevedel sam vykakat a musela pouzivat rek.rurku. Ona presla z Nutrilonu na Amilk bifido a postupne sa to malemu upravilo.
Ahojte prosim o radu malemu davam UM Beba Ha a maly ma zapchy.Musela som mu dat dnes teplomer do dupky dvakrat aby sa vykakal.Je po jedeni nespokojny,natahuje sa v perinke,boli ho brusko.Skusili sme uz aj espumisan l a aj protikolikovu flasku,natierame brusko pupikom ale ani to nezabera.Trapy nas to uz asi tyzden.Nachvilku sa to ukludnilo ale vratilo sa to.Uvazujem nad zmenou mliecka.Len neviem ake nakolko doktorka detska mi povedala ze sunar,nutrilon,beba su skoro rovnake.Ake mlieko by ste mi odporucili vy.Maly bude mat v sobotu mesiac.
@alexandra1905 skus mliecko Amilk, ako som uz pisala kamaratka mala podobny problem a bola uz zufala, maleho zapekalo a rektalnu rurku pouzivala kazdy den aj espumisan. Amilk jej poradila pediatricka, ze obsahuje probiotika. Tak ho skusila a malemu sa brusko do tyzdna upravilo a vedel sam kakat.
Nas spasilo mliecko z DM Babylove...Pri bebe sme trpeli cela rodina!
ahoj, my papame nutrilon a nedam nan dopustit. ten najobyčajnejši. Z Nutrilonu HA nás bolelo bruško - malá je alergička (nie na mliečko) ale odporučili nám že radšej máme dávať HA aby sa jej nerozvinula ale nedalo sa to vôbec. Veľmi zle jej bolo. Inak dr v nemocnici radila že ak mliečko zapeka alebo nafukuje je dobre dat do neho za lyžičku kamilkoveho čaju 🙂
Ked mas problem s kakanim nam tu na MK tiez dala zlatu radu jedna mamina.kup si probiotika Infants Dophilus!.maly bude mat tri a od tretieho mes.to uziva obcas ak treba vzdy zaberie.😇
ahoj no my sme začali UM papať od 11 mesaca tak neviem, či ti moja skusenosť pomože, tvoje babo je asi ešte maličké.... ale na Sunár nedám dopoustiť. Malá plynule prešla z MM na sunar, nemala žiadne ťažkosti, navyše aj mne celkom chutí 🙂