Ahojte, dcérka má zajtra týždeň, je na UM, kúpila som Hami, ale pýta skoro každu 1.5 - 2h. Málokedy vydrží 3 h. Vypije mi Max 60ml potom keď po 1.5 hodine pýta, tak vypije 30ml. Dudel skúšame nukat, zatiaľ vypluva. Rozmýšľam kúpiť iné mlieko, ale neviem aké ? Žeby jej bolo toto malo sýte, alebo je to normálne, že takto pyta? Narodila sa s váhou 4340g a 54cm. Už si nepatam ako to bolo pri prvých dvoch deťoch, ale im som dávala z DM babylove mlieko.
@andy57 naša malá pila od začiatku veľa a často, tabuľky som vôbec neriešila, keď pýtala som jej dala, ona je dosť vysoká na svoj vek, tak asi potrebovala viac mliečka 🤔 my sme mali nutrilon
@andy57 kedze mala vysoku porodnu vahu,tak pyta castejsie ako mensie deti.neriad sa podla tabuliek kolko by mala vypit.ked pyta,tak daj.ja mam skusenost,ze HA mlieka a bezlaktozove zasytia menej.zas tiez nieje dobre zabetonovat brusko tak maleho dietata
@andy57 Moja malá mala pri návrate z pôrodnice 2280g a už vtedy pila 60ml na jedno kŕmenie. V mlieku problém nebude, skôr je na ňu 60ml malo. Skúšala si zarobiť 90ml? Asi áno, keďže píšeš, že vypije max 60 🤔 Ja by som to asi neriešila a dala toľko koľko chce a nedržala sa presne nutnosti dodržať 3h interval. Inak na zahustenie mliečka je Nutriton, no ten sa používa skôr pri problémoch s refluxom, grckanim.
@andy57 pokud ji mleko sedi, tak urcite nekupuj jine. Muj pil taky po 1,5-2h asi do 5m a vubec nic se nestalo. Na tabulky a intervaly se vykasli, davej podle potreb male a budete v pohode 🙂
@andy57 poriadna baba sa narodila 🙂 má týždeň, žalúdok má ešte maličký, viac ako 60ml ktovie či by sa jej vôbec zmestilo 🙈 a potrebuje zrejme častejšie práve kvôli tomu že je väčšia 🙂 tie hodinové rozostupy na mlieku si myslím že robia podla potrieb priemerne veľkého bábätka… takže nemyslím si ze je to tým ze je to mliečko málo sýte. Ak jej sedí, zbytočne by som nemenila.
@andy57 ono tak male babatko sa moze pitim mlieka velmi unavovat, preto neda viac ako 60ml a koli tomu pyta castejsie, ked bude starsia, mozno zvladne viac naraz a nebude tolko pitat. no akurat som so sestrou vcera spominala, jak sa drobci dokazu unavit pri nejakej cinnosti az zaspia. napr, aj pri papani, ci zureni a pod. no to trva tak do 1r, potom uz zvladaju vyssiu zataz.. moja dcera bola vzdy priecna a obleikat sa von, to bolo peklo, ona dopotena, unavena, ja dopotena. teda v zimnom obdobi. preto sa mi stavalo, ze zaspala, ked som ju obliekla. no fakt tak priblizne do 1r, plus minus. teda rok mala presne v zime, cize potom uz aj oblecko ubudalo.
Moja dvojmesacna vypije 120ml Hipp, ale v polke si musi odgrgnut inak tu druhu polku nevypije
moja dcera sice UM nepila,a le podla mna su vsetky syte rovnako. su urcite kriteria, ktore musia mlieka splnat, preto nemozu byt niektore sytejsie, ine menej syte. musi obsahovat zlozky, vdaka ktorym sa co najviac ako je to mozne problizuje materskemu mlieku.
deticky su rozne a niektore vydrzia viac, ine menej, je este malinka a prvy mesiac po narodeni deti rastu naozaj exttremne rychlo, preto mozno potrebuje mlieka viac. navyse sa narodila velka ako mesacne dieta. je este malicka, viac naraz vypit mozno nevladze., moja dcera napr, dala v porodke 100ml. uz na zaciatku 3m dokazala vypit 180ml. ked sme jej mleiko zredukovali, lebo mala reflux a viac grckala - nezvladala take mnozstvo, pytala castejsie.
jedna znaa mala o 2m starsiu dceru a ta jej vypila o 1/2 menej mlieka, ako ta moja.