Mamicky, ktore antirefluxne umele mlieko je lepsie a Vase deticky ho dobre znasaju? Sunar AR, Nutrilon AR, Beba AR? Aku maju stolicu po nom? Nemaju koliky? Za odpovede dakujem.
Ja dávam sunar a som spokojná, ale medzitým aj kojím. Predpisuje mi ho detská. Mala aj bebu a nebola zlá. Po kojenii som dávala gastrotuss baby.
@simuskaaa123 to je presne to, čo píšem vyššie 😂. Tvojmu bábätku sedí Sunar, môjmu absolútne nesedel... @smajluska treba vyskúšať a sledovať ako na mlieko reaguje konkrétne tvoje babo. Všetky mlieka AR sú dostupné na predpis, ak o probléme s refluxom vie doktorka, poradí ti. Doplatky za mlieko sú približne rovnaké u všetkých znaciek... Cca 6-8€. Ale zároveň sú všetky AR mlieka aj na voľný predaj len tam je ta suma zbytočne vysoká.
@angelsue712 tak tak.. Platím 5,89e a normálne je 14e.. Pri ar 1 to bolo o pár centov viac
@simuskaaa123 prosím ťa, ty máš už 2 AR mlieko? To je tiež na predpis? A ako je to limitované? Lebo minule som si pýtala recept na 2 mlieka nech mam zas na dlhšie a doktorka mi povedala ze na mesiac mi moulze predpísať už len tie dve, či vydržím do konca mesiaca, lebo ze to je limit na predpis. Zatiaľ som sa k nemu nepriblizila tak som ani nevedela ze preplacanych je len pár krabíc... 🤔
@angelsue712 neviem mne štvrtok bez problémov poslala 4 krabice 2
@angelsue712 môžem sa opýtať kto dáva recept na AR mlieko? Je potrebné ísť na gastro či môže aj pediatrička?
Otvorím tému znova. Naša mala má tri mesiace a nie je kojená, pije umele m liečko, vyskúšali sme už dva a stale ked vypije fľašu tak odgrgne a to naozaj odrggne a potom ked si ľahne ešte asi 2x z nej vyjde. Stále to hovorime pediatrovi a on že to nie je reflux, lebo pekne priberááá. Lenže ja ju po každom papaní musím 2x prezliesť. Skúšame dávať pomenej a častejšie aj tak, že plače, lebo ešte by chcela a stále grgne a aj ešte trocha vyvráti...poradte...čo robiť
@smajluska ahoj, vyskúšala som s malým všetky AR umelé mlieka 🤔. Myslím, že najlepšie uvidíš až keď vyskusas so svojím bábätkom, ktoré mu vyhovuje, to sa asi všeobecne nedá povedať ... Mne veľmi odporúčala doktorka sunar a nebola som vôbec spokojná... Takže ak lekár neporadí na šupu správne, tak asi ani iná mamička nedokáže poradiť tak, aby ti reálne pomohla.... Neviem, či kojiš a zvažuješ umelé mlieko kvôli zvracanie, ale v takom prípade skus nutriton... To je gél, ktorý dáš pred kojenim a bábätku to v brušku zahusti materské mlieko a nemusíš dávať umelé. Ak ale bude tvoje babo mat určite umelé AR mlieko tak moje subjektívne hodnotenie je :
3. Sunar- mlieko mi smrdelo, malý z neho smrdel, vypluval ho, nechcel ho, stále plakal, mal hnačky aj 12 krát za deň a zvracal oveľa viac ako predtým a strašne schudol, takže pre mňa úplný des toto mlieko.
2. Beba- bola dobrá, malému chutila, ale bol stále hladný. Grcal menej, nemával bolesti bruška. Stolicu mal normálnu, pravidelnu... Akurát tmavo zelenú - podľa mňa za to môže fakt, že v bebe je viac železa, vtedy sa stolica takto sfarbi. Túto ti odporúčam, ale teda malému nestačila a jedol neustále (čo však tiež nesmie, treba dodržať dávkovanie 6-8 dávok za deň tuším)
1. Nutrilon - malému chutí, grcia menej, zasýti ho, stolica je niekedy tuhšia, ale neviem to vyhodnotiť v porovnaní s inými mliekami, lebo už som začala prikrmovat, takže aj tým to môže byť. Nevýhodou je, že je najdrahšie toto mlieko.