Kŕmenie - Sunar AR

vanessav
18. aug 2022

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať na skúsenosti s mlieckom
Sunar AR 1. Dcera má 2 mesiace. Dnes sme ho dali prvý krát do teraz sme mali Sunar Complex 1. Pri mliecku Complex1 mi priberala krásne ale zvrackala vždy po papani až do ďalšieho papania. Skratka stále zvracala raz viac raz menej. Pri papani som ju mala vo zvyslej polohe, po papani mi pekne odgrgla a dlhšie som ju mala na sebe vo zvyslej polohe nedávala som ju hneď ľahnúť. Hojdanie a všetky takéto veci sme vylúčili aby negrckala, ale nepomohli.
Problém mám v tom že neviem aku flašku respektivne cumlík použiť. Teraz používame Philips Avent Anticolic, cumlík číslo 3 (cumplik 3m+) má 3 malé dierky. Keď som jej zarobila mliecko AR tak v ňom sú “hrudky” podoba sa to ako ked si spravíte detskú krupicu do mlieka a v nej sú take “hrudky”.
Cez ten cumel od Philips Avent 3m+ jej nešlo piť lebo tie hrudky zapchávali dierky alebo skratka bolo husté mliecko. Teraz som spravila nožom väčšiu dierku ale príde mi to veľké lebo mi to rýchlo vypila celkom. Do teraz mi vypila Complex1 každé 3h-4h 120-150ml cez deň a cez noc mi spi 8-12h. Ak sa zobudí tak len raz okolo 6:00 a vypije 150ml.
Hlavne by som potrebovala poradiť aký cumel kúpiť aby sa jej dobre salo. Používame aj kvapky Espumisan na koliku tie nam veľmi pomáhajú.
Ďakujem za každú vašu radu 🙂

terez246
18. aug 2022

@vanessav https://www.philips-eshop.sk/cumlik-philips-ave... My sme mali od narodenia až do 1 roka AR sunar a používali sme tieto cumlíky a išlo to fajn. Troška pomalšie, ale malá s tým bola ok. Samozrejme veľkosť sme menili podľa veku. 😊

terez246
18. aug 2022

@vanessav A čo sa týka grckania, len čas. Naša grckala nonstop, ako ty vravíš. Nezávisle od toho kedy a koľko spapala. Najhoršie prestalo asi v 7 mesiacoch, skoro úplne prestalo v 9 mesiacoch. Teraz má vyše roka a stále si občas ugrcne. Prajem veľa trpezlivosti, viem aké to je nepríjemné. 😊

lenuska9999
18. aug 2022

@vanessav to mlieko máš podľa mňa zle rozmiesane, nemali by tam byt hrudky. My používame Nutrilon 1 AR a teda hrudky tam nie sú. Ale viem co myslíš, lebo raz som ho slabo rozmiešala a boli tam. Inak nie su. Tie ARkove mlieka sa ťažšie rozmiesavaju ako normálne. Ja trepem s tou fľašou skoro minútu kým som si istá, že už to musí byť rozmiesane dobre.

vanessav
autor
18. aug 2022

@lenuska9999 ja myslím toto. Toto som miešala riadne že sa mi bublinky spravili v celom mlieku. Stále je to zle vymiešané? 🙂

vanessav
autor
18. aug 2022

@terez246 ďakujem krásne 🙂 a mali ste mliecko AR? Je lepšie ostať pri ňom alebo mám davat naspat Complex?

vmiri
18. aug 2022

@vanessav my sme tak isto začali Sunar complex a neskôr AR kvôli grckaniu. Tiež občas vygrcne ale nie také množstvo ako pri klasickom. Je to oveľa lepšie. Myslím že aj vám bude toto AR lepšie.
A veru, je dosť husté a my používame fľašku MAM a nie je s ňou problém, normálne to tečie. Zle sa to síce rozpúšťa, ale treba poriadne premiešať.

terez246
18. aug 2022

@vanessav My sme mali od narodenia AR (grckala už v pôrodnici), takže neviem porovnať, ale teda grclala aj z neho. Ako píšem, stále, v podstate do 7 mesiacov nonstop. Takže asi veľmi nepomohol, ale neviem či by z normálneho negrckala ešte viac.

lenuska9999
19. aug 2022

@vanessav to netuším, v Nutrilone také neostáva, pekne sa rozpustí všetko

lu966
31. aug 2022

@vanessav používam Sunar AR, Cumlíky MAM ktoré sú na foto mám snáď na všetkých fľašiach. Za mňa spokojnosť. Grckanie už asi ani neriešim keďže niektoré deti papajú dosť pahltne. Čo sa týka Complex 1 napriek tomu, že je písané bez oleja tak je na fľaške pekne vidno, že nejaký ten olej tam aj tak je.