Chcem sa opytat,ci mozem malemu davat Nutrilon kazde 2hodiny.Vypije mi len 50 ml a pije castejsie.Neuskodi mu to?
mne doktorka odporúčala každé 3 hodiny a tak sme to aj dodržiavali...
Moja pila Nutrilon cca každé 3 hodiny. Myslím, že dačo by o tom mohlo byť aj na krabici. UM by mohlo bábätko nasýtiť na dlhšie. Ale tak opýtaj sa pre istotu aj Dr.
A mamičky kojofilky si nevšímaj. Ked to nejde z pŕs, hladné decko si predsa nenecháš. 😉
@zuzanita193 nemyslím si že by to malo uškodiť ak nevidíš na malinkom nejaký problém...moja tiež ,,popíjala,, častejšie a menšie davky Nutrilonu (davali sme od narodenia) a v pohode, časom sa to ,,utrasie,, a najdete si systém.
@mamulka211 kojo sekta uraduje?
@mamulka211 a co ma piť, ked niekomu nie je dopriate kojiť ?!
@mamulka211 nechapem preco maju niektore potrebu zapajat sa tam kde nemaju co povedat..a hlavne ked sa mamicka pyta na nieco ine a nie na to ci ne to sajrajt
@zuzanita193 ahoj bud skus dat viac ako 50ml kazde tri hodiny a ked nevypije daj tak ako pises
Niekto tu má očividne tie sajrajty v hlave...Však
@mamulka211 !
Nie každá matka môže kojit... Napríklad ja by som kojit veľmi chcela, ale nakoľko musím užívať lieky, vdaka ktorým som schopná sa o bábätko postarať, kojit nemôžem, lebo nemám mlieko žiadne!
Howk!
@zuzanita193
My máme 6 týždňov, pijeme cca 90 ml každé tri hodiny, niekedy menej, ale častejšie. Dr.nám povedala, že radšej takto, nakoľko si dieťatko zbytočne neroztiahne žalúdok... 😉
@evka_evka ani ja to nechapem evka 🙂
@winnerka prirodne mlieko a nezamorovat si organizmus chemiou od narodenia
@mamulka211 idem ti dvihnuť mandle....ja som v 34 tt tretieho tehotenstva a plne kojiť ani neplanujem a ani nechcem. To 6nedelie nech si aspon ,,preplachne,, črievka ak budem mať MM tak dam....ale inak na to ,,házím bobek,, Prečo? moje deti sa z toho nikdy nenajedli a visieť na cecku čo pol hodiny alebo nekonečné hodiny odsávať a ceckať hodinu je pre mna nezmyslel. Mám aj dalšie dve deti, ktoré potrebuju matku a maju svoje potreby. A v neposlednom rade mi to znechutila ,,kojo sekta,, to privrženkyne stretneš na každom ihrisku, mnohé miesto ,,výchovy,, ponukaju prsník lebo ten je vraj riešením na všetko aj problému s utečencami v stredozemnom mori že? Ja mám tiež deti viac menej na NUtrilone ...zdravé, bez alergii, ekzemov lekara vidia raz ročne....oproti tomu kamoškine deti a nie len tie kojene stale choré, soplavé, navesené na materi, za každé zapišťanie pytaju cecek vo dne v noci... nesamostatné naviazane nezdravo na matku...kto chce tak prosím a kto nie nech si krmi ako chce, sajrajty mas všade naokolo, toby to decko ani vzduch v meste nemalo dychať....potom mu daj zeleninku zo zahradky na ktoru padal kyslý dážď a len pán boh vie čo je v tej pode za sajrajty. Ale ved žijemem bez chemie no ne? Ale dufam že nepoužívaš ani antiperspranty lebo tie blokuju potne žlazy, blizko mliekovodov a všetok odpad a sajrajt z tvojho tela ide do MM....
@sardinka333 o com tocis? o akom kojeni? kde som ja napisala, ze mas kojit, ked sa ti nechce 😀 , boze zena....
@mamulka211 ty mas toho mlieka.asi na.rozdavanie nuz niekomu nebolo dopriate
@mamulka211 ty si tu začala so sajrajtami, ktoré decku dava....aj keby sa dotyčnej alebo mne alebo hocikomu nechcelo tak je to naša vec...ty nám na to peniaze nedavaš.
@evka_evka jeziiiiiis baby ja som nekojila dlho, ale vsetky moje deti mali na umele mlieka prudke alergie. aj ja som sa snazila byt ucebnicova matka a skusala som davat kadejake UM Aj mlieka HA, nic nepomahalo. Deti mali vzdy zelenu stolicu, a mokvajuce ekzemy, takze nakoniec sme vzdy skoncili na mlieku kravskom a deti sa krasne vycistili a nic im nechybalo. Od 3,5 mesiaca som dokrmovala ovoccnymi a zel. stavickami, takze aj mineraly mali, aj vitaminy. ale nebudem tu rozoberat ake je to zle. Mna nikto nepresvedci o tom, ze ta namiesana chemia v podobe UM je zdravsia pre dieta, ako prirodzene kravske mlieko, aj ked ma ovela viac tukov a inych latok a ze zatazuje obliccky a neviem co...trochu ho nariedit a nezatazuje travenie o nic viac, nez UM, to zatazuje aj pecen a ked ho dieta odmieta asi vie preco.
@mamulka211 tak to napíš hned...ale nie že ty bohorovne tu niečo napíšeš, jednu vetu, z ktorej asi máme vešteckou gulou hadať čo si chcela povedať...
Tak ako ty si si prežila svoje a osvedčilo sa ti KM tak mi ostatné sme si prežili tiež svoje problémy, ktoré boli za hranicou unosnosti človeka a zvolili sme UM. Jasne že keby mi deti sračkovali alergizovali tak hladam ine riešenia...ale nebolo to potrebné a dovolim si povedať, že tvoj pripad patrí medzi zrejme ojedinelé.že alergia na KAŽDE ,,umelko,, to sa len tak nepočuje.
Deti tu odmietaju aj prsníky...a matky im ich furt pchaju tiež asi vedia prečo? Ty máš zlu skusenosť a to ťa ovplyvnilo a ja to chapem....ja mam tiež svoju skusenost a idem cestou UM...
S kravským skusenosť nemám a nechcem experimentovať na novorodencovi, ked mam odskusane ,,umelko,,...ale inak nič proti MK nemám, decká ho piju na litre....
@mamulka211 no ja som napriklad mala mlieko len dva tyzdne aj to som musela odsavat lebo mala sa nevedela prisat...a dvojtyzdnove dieta zeleninovy prikrm asi nezie a kravske mlieko by som tiez neriskovala u tak malebo dietata.
Ja som išla do pôrodnice s tým,že kojit nebudem,proste mne to príde divne a zle sa mi na to aj pozerá🙂 no a čo? MalA je odchovanca na nutrilone,je chvalabohu zdravá,na rozdiel od večne soplavych a ukaslanych odkojenych deti🙂 a aj pediatricka mi schválila nutrilon.keby ste videli tie nechApave pohľady,keď som na otázku,preco nekojim povedala,lebo nechcem🙂 inak myslím si,že keď papa mala každé dve hodiny, tak to nie je také strašne,na krabici je napísané v akom veku by malo dieťa koľko približne zjesť,tak skús aj podľa toho🙂
myslím že Nutrilon je v pohode a nemal by nejak škodiť je to síce umelé mlieko ale aj my sme ho používali na dokrmovanie a boli sme spokojný.
skodi mu uz len to, ze pije take sajrajty...