Kŕmenie dvojtýždňového bábätka

bubinocka96
20. feb 2022

Pekný deň prajem!
Prosím vás nevedeli by ste mi poradiť mám vyše 2 týždňové bábätko chlapčeka. Kŕmim umelým mliečkom zo začiatku pekne papal každé tri hodiny tých 40ml. Posledné dni mu zarábam 80ml niekedy vypije naraz niekedy nie. Lenže počas dňa sa niekedy zobudí aj po hodine a pol a začne plakať pučit sa a vyzerá že je hladný popri Tom už papal. Bojím sa mu dávať tak často aby som mu nejako neublížila.
A ešte jedna vec náhodou niektoré nemáte skúsenosť že keď po napapani bábätko plače a nemôže zaspať tvrdým spánkom. Len zdriemne strhne sa a začne plakať popri Tom sa mu zivá a chce spinkať. Toto máme aj počas dňa aj večera vôbec neviem čím by to mohlo súvisieť.
Prosím Vás ak by ste mohlinmi poradiť a mali ste podobnú skúsenosť budem vám vďačná za radu.
Vopred ďakujem za odpoveď.

noami12
20. feb 2022

@bubinocka96 ahoj,mala som to podobne a mala mala koliky preto mi plakala a nemohla poriadne spinkať, potom sme vymenili mliečko za anti colic a bolo dobre, keď mala ale 2 mesiace zistili jej reflux takže potom sme mali na recept AR mlieko. Ale od vtedy je všetko dobre malička mi prespala aj celú noc 🙂

danielahamar
20. feb 2022

Ja by som urobila kompromis v dávkach na 60ml každú jednu a ak sa puci, to nie od hladu 😉, niečo mu vadí. Napr. aj laktoza v mlieku, ale to pri takomto malinko treba od sledovať ešte určitý čas, či ozaj.

luciannka83
20. feb 2022

@bubinocka96 dieta sa javi ako hladne, ked je unavene. Davajte mu podla navodu. Neprekrmujte ho, bude ho boliet brucho. Take male dieta je po hodine bdenia znova unavene. Treba ho dat spinkat a nie jest.

basska_b
20. feb 2022

Treba davat aj odgrgnut, pokrcit nozicky, dat zvislo na seba, opriet o svoj hrudnik

nikpa
20. feb 2022

@bubinocka96 stolicu má akú, ako často, nemá problém ju vytlačiť? Vetry mu odchádzajú? Môže ho bolieť bruško. Skús masírovať bruško a cvičiť s nožičkami. Keď sa nevie vykakať, treba mu pomôcť s reltalnu rúrku, znie to hrozne ale nič to nie je a bábätkam sa uľaví. Môže vadiť tiež laktóza v mlieku alebo mu proste len nemusí sedieť to mlieko čo má, nájsť vhodné je niekedy na dlho. Nasad mu probiotiká, kľudne aj niekoľko mesiacov, len mu prospejú. Trvá zopár mesiacov kým im dozreje tráviaca sústava, niekedy ani nič extra netreba len čas a trpezlivosť. Mne ale príde, že pre 2 týždňové bábo je 40ml málo. Zas nie je dobré ho premenovať lebo ti bude plakať z toho, že ho bolí bruško. Musíš si už sama odsledovať či je hladný alebo plače z iného dôvodu.

lesnajahodka
20. feb 2022

Skús zmeniť mliečko, nám to pomohlo🙂