Ahojte maminky idem si k vám po radu pretože som už zufala a neviem co mam robyt. Mali ide mat v pondelok 4 mesiačiky a od 3 týždňa nás trápia kŕče v brušku cez deň aj v noci vyskúšali sme už všetky kvapky coliprev, sab simplex, infacol.... A žiadne nepomohli. Mali sme mliečko hipp comfort aj nutrilon colic a nepomohlo. Sme na mliecku hipp combiotic mali mi kaka krásne 1 2 krát denne ale vôbec neprdka a ma stále kŕče nedá sa mu spinkať. Boli5 sme na Sone bruška brali mu krvicku aj stolicu a všetko má úplne v poriadku. Je tu nejaká mamička co si tým prešla prosím prejde to niekedy? Začali sme už aj s príkrmami o týždeň skôr pani doktorka vravela ze to pomôže a nič nepomohlo som s toho veľmi smutná že nemám ako môjmu vytuzenemu chlapčekovi pomôcť. Myslíte žeby som mala znova skúsiť zmeniť mliečko napríklad na obyčajný sunar alebo to musíme len vytrpiet a čakať kým to prejde samo? Ďakujem veľmi pekne.
@luciakovacova0603 je to hrozne ako niektoré detičky musia takto trpieť. Úplne chápem co prežívate. Ja som už strašne zufala neviem ako pomoct malému tak strašne by spinkal a nedá sa mu. Najhoršie to je o 4 rano do 7 to ma každý deň strašne kŕče prehina sa mi puci stona je hrozne sa na to pozerať a nemám mu ako pomoct. Mali už začal papavat 150ml boli sme šťastný ze to asi konci a znova to začalo spapa 30 ml a už ho krúti napína sa puci. Neviem ci mam skúsiť zmeniť mliečko alebo nechať hipp.
@nikola28275 presne to iste robi aj nas maly,tiez papal 150ml,posledne dni vsak je pomenej,stalo sa ze vypil uz len 60ku..a tiez sa puci,ohyba,place..zajtra idem k doktorke,dam ti vediet ako sme dopadli,ci je to len mlieckom alebo nieco ine,co dufam ze nie...
@luciakovacova0603 ja som sa už nachodila k doktorke vravela ze to je mliečkom tak sme dali ten nutrilon colic a nepomohlo bolo to stále to isté. Určite mi dajte vedieť co vám povedala ste zlata. Ja počkám do pondelka ma 4 mesiačiky ak to bude stále skúsim zmeniť mliečko na klasický sunar a uvidím. Je to moje vytúžené dieťatko a vôbec som si to neprectavovala takto. Primár na deckom vravel ze mam zmeniť mliečko že môže malého nafukovat s neho ale moja doktorka povedala ze netreba ale spravím podľa seba a uvidím ci to prejde počkám ešte aspoň týždeň.
Treba skúšať zmeniť mliečko, môže to byť mliečkom....Len trvá asi týždeň kým prejdú príznaky, tak nemeň že len 2-3dni a dáš druhé....Kvapky ako espumisan asi dávaš, pozri či sú v UM aj probiotiká, keď nie daj aj tie....Neboj ono to prejde, tie deti netrpia tak ako si to predstavuješ, stačí že cíti nepohodu a pučí sa a plače - je to ešte bábo....Väčšie dieťa keď pobolieva bruško - zabavíš, odvedieš pozornosť a o chvíľu je dobre, len malé dieťatko sa jeduje a potom už je celé rozladené, ono to ani tak nebolí ako sa jeduje....
@mogaa dobrý deň dávam hipp combiotic a sú v ňom probiotika a dávam aj probiotika biogaia. Kvapky sme skúšali všetky a žiadne nepomohli. Urobím ako píšete asi skúsim zmeniť mliečko nič by sa malému nemalo stať keď tento hipp pije už strašne dlho a zmeníme ho na sunar napríklad však prosím?
Nie, sama uvidíte či mu druhé UM robí lepšie , ale ako som spomínala treba pár dní počkať...Môže mať aj intoleranciu na mliečnu bielkovinu, je aj na to mlieko. Doktori ho dávajú až keď je v stolici znak krvi...Ale to je veľmi ojedinelé....Ono je to také obdobie kým dozreje tráviaca sústava....Ak už má ukončený 4.mesiac pomaličky zemiačiky s mrkvou, mixnutá zeleninová polievočka.....O tkaé 2-3mesiace keď bude viac papať príkrmy už bude dobre - aj tráviaca sústava bude viac vyzretá aj nebude len na UM, takže živiny budú ja zo stravy...
Inak niektoré mamičky skúšali aj 5-6 UM kým prídu na to ktoré dieťatku sadne.....A sú aj deti ktoré UM odmietajú uplne a dávajú im kravské.....Pokiaľ dieťa prospieva a nestojí na váhe alebo nechudne - tak to obdobie treba len vydržať....Dieťa nemusí mať vôbec bolesti , len tým že ho napr.nadúva alebo mu nejdú vetry sa môže jedovať - tak ako popisujete - prehýba sa do luku, plače - cíti jednoducho nepohodu tak plače...
@mogaa intoleranciu nemá mali priberá krásne a aj kaka pekne doktorka vravela ze to by nepriberal. Áno dávame už pomaličky mrkvicku. Je to ale hrozne keď ma kŕče celý deň aj noc ešte u žiadneho babetka som to nevidela preto sa tak moc bojím
Treba skúsiť iné UM, kludne aj viac mliek ale vždy až po pár dňoch a uvidíte ktoré mu robí najlepšie.....Poraďte sa aj v lekárni - aj jedna značka má viac druhov, lekárnička bude vedieť poradiť...Lekári najviac odporúčajú Nutrilon aj keď veľa deťom nerobí dobre, ale treb vyslovene odskúšať....UM mu nemáte ako ublížiť, ted ak má terza kŕče a po 2-3dňoch sa vám bude zdať že je to horšie vtedy určite vymeniť,,,,ale ak to bude rovnaké treba vydržať aspo týždeń.....Rovnako ak by mlieko odmietal vymeniť - nemusí mu sadnúť chuť.....Čo viem chvália si Bebu, ale napr. tá z Rakúska je žltšia je tam viac smotany a deťom chutí viac🙂 Zeleninku po 3-4dňoch striedať, skúšať nový druh alebo kombinovať so zemiačikmi.....Sú deti čo uprednostńujú mixované a deti čo roztlačené vidličkou...Ak je to husté a nechce- zriediť.
@mogaa asi skúsime iné mliečko uvidíme. Áno v lekárni nám radili nutrilon colic a nejako som nechcela ísť do toho lebo okolo počujem na nutrilon nie moc dobre ohlasy ale potom nám ho odporučila doktorka a nepomohol aj tak. Možno skúsime osvedčený starý sunar uvidíme. Bojím sa ze to bude mať mali takto hrozne ešte niekoľko mesiacou nedá sa mi naňho pozerát ako sa mu nedá spinkať papať a nemôžem mu nijako pomôcť je to moje prvé babetko vytúžené a videla som detičky s kolikou aj sestrine detičky mali koliky ale nie takéto hrozne. Ďakujem veľmi krásne že ste mi odpísala.
Podľa mňa tiež Sunar alebo Beba- len ako som spomínala aj tam môže byť viac druhov treba sa poradiť v lekárni
@mogaa tak skúsila som dnes kúpiť sunar complex tiež ma probiotiká tak uvidím hlavne ci s neho bude mali kakat ak nepomôže zmena mliečka tak už naozaj nepomôže nič a budeme musieť vydržať dáko
@nikola28275 treba odskúšať aj viac mliečok. Radila si sa s lekárničkou alebo si kupovala na "blint"?Toto je fajn stránka (výrobca sunaru) - sú tam porovnané druhy mliek aké majú(zloženia čo obsahujú) + aj špeciálne mlieka. Je tam poradna kludne tam napíš ktoré mlieko by ti odporučili.....Inak majú aj špeciálne mlieko na koliky grckanie a zápchy....Jasne je trochu drahšie, ale už keď si začala s príkrmami tak také 2 mesiace kým začne viac papať by sa to dalo utiahnuť aj s takýmto mliečkom....Treba jednoducho skúsiť....Ako som spomínala kludne vyskúšaj aj viac UM (aj iné značky) toho sa nemusíš báť, ale treba vždy pár dní počkať aby si videla či UM "sadne". Najlepšie je kupovať vždy nejaké menšie alenie aby si videla či "sadne".....Na tvojom mieste vyskúšam to špeciálne mlieko na koliky....
@nikola28275 tu je tá stránka https://www.sunar.sk/dojcenske-mlieka/
@mogaa ďakujem veľmi pekne. Mliečko na koliky sme mali aj od nutrilonu aj od hippu a nepomohli nám vôbec. Skúsim sunar a ak nepomôže tak sa vrátim k hippu alebo ostanem rovno pri sunare a už budeme musieť len počkať kým to prejde naozaj samé. Je to hrozne keď som čakala babetko ani som len netušila že budeme musieť riešiť takéto veci. Dúfam že to malému prejde čím skôr.
@nikola28275 nech doktorka vezme krv ci nie je alergia na bkm alebo intolerancia laktozy.. nas mal stale riedku stolicu s hrudkami nestraveneho mlieka, aj 10 krat a viac, vracanie,potom sa pridali neskutocne krce, stale prdel ale fakt stale, neustale zasopleny a ukychany..mame nasadeny od vcera sunar alergy care tak uvidime.. tiez som vystriedala x mliek..skus nutrilon allergy digestive care alebo sinar allergy care.. obe si bez bkm a laktozy.. skus uvidis...
@nikola28275 a este nas maly priberal tiez v norme.. mne sa to zda malo ale dr neriesila.. cca 160-170g tyzdenne...
@nikola28275 ahoj, my sme mali krce z Vigantolu, tiez sme skusali vsetko na koliky , no nakoniec to bol Vigantol
@zuzana733 ahoj my vigantol nemáme už dlho dávam iné decko a kŕče mame stále hrozne deň noc a to mame už 4 a pol mesiaca už neviem čo mám robyt do kedy to takto ešte bude sa bojím
@jarca1111 ahoj pomohlo to mliečko sunar alergy care?
A nema napr. Skrytý reflux? Nasa mala nieco podobne, nevedeli sme jej pomoct az sme zistili ze ma skrytý reflux. Spravili sme rozne opatreniaz zlepsilo sa to a potom to zmizlo uplne. Nam najviac a hned zaberali kvapky Baby calm plus probiotika biogaia.
@veverickav n doktorka mi vravela ze Keb mal reflux tak by moc grcka a nepriberal keď som sa jej na to pýtala. Sém tam mu vráti mliečko my sme mali Všetko kvapky a žiadne nám nepomohli. A Keď vám to asi zmizlo prosím?
@veverickav spinkava aj na klinovom vankusiku vo vyvýšené polohe aj ho dávam stále odgrgavat na brušku je stále lebo sa mi aj sam už pretoči a kŕče mame vkuse deň noc som s toho už zufala keby aspoň troska zlepšenie vidím ale absolútne žiadne čím viac sa snažím tým je horšie
@nikola28275 ale pri skrytom refluxe nemusi vracat, nasa nevracala ani raz... len sa napapala a l nejakych 15 min sa zobudila, pucila sa, zacala mrncat, zas hore...mysleli sme ze je hladna... ale jej sa to vratilo naspat a bolelal ju zaha a preto znova pytala mlieko, aby ju prestalo boliet, ale z toho sa jej potom zas vracalo... zacarovany kruh. Tiez spavala vo vyvysenom, aj v kociku, zacala som ju nosit cez den v nosici, cca jej to preslo v 8-9 tyzdni .neviem co by mohol mat vas maly :-/
@nikola28275 nepomohlo nam to mlieko.. mame teraz na predpis specialne PURAMINO
@nikola28275 pri refluxe nemusí bábo grckat mlieko. Aj naša malá mala tichý reflux. Žiadne grcanie prúdom sa nekonalo. Môže to byť reflux alebo ešte aj koliky stále.
Rektalna rurka..netreba sa jej bat,ale treba si kupit makku silikonovu v zdravotnickych potrebach- cievka. Tu naolejovat, zaviest az po rozsireny koniec cvicit nozickami . U nas zachrana , ficali sme na nej 3.5 mesiaca.. + 8kv.Sab simplex do kazdej flasky
A este nosenie na tigrika a do klubička..vygoogli si..
Otoceniu na brusko sa da zabranit... daj okolo neho zrolovanu deku a opri ho k kraj postielky.
Este je aj Beba Comfort, ta je na take koliky fajn, niekomu pomohlo franc.mlieko..
@katrin21 skúšali sme aj rektalnu rurku ale zakaždým keď som mu ju dala tak sa vykakal a doktorka mi povedala ze to nieje dobre lebo ze si môže na to zvyknúť je to moje prvé vytúžené babetko tak sa bojím. 6 mliečok sme vystriedali teraz ma sunar a peobiotikami mali sme mliečka originál na koliky a nepomohli. Viem ze to je bruško pretože môj mali absolútne neprdka vôbec a keď si poprdka troska keď s ním cvičím vidím ze mu je troska lepšie. A chcem sa spýtať prosím ako ste potom videli zlepšenie s dňa na deň alebo postupne? Mala vám začala prdkat alebo len jednoducho prestali kŕče prosím? Mne sa aj zdá ze už je troska lepšie ale sama neviem pretože raz je lepšie a potom hrozne
@nikola28275 Ahoj,podobny problem riesim aj ja..mame 2,5mesacneho chlapceka,od 3tyzdna je na Hippe.Posledny tyzden vsak pri papani kope nohami,ohyba sa,vypluva a bije flasu..A v noci sa budi s velkym placom,cez den je nekludny a zacina menej papat.Riesime dilemu,ci je to len Hippom,alebo nedajboze alergia,zajtra ideme k doktorke :(