Kozie mlieko Kendamil

martinovabarka
27. mar 2021

Ahojte, skúsim sa spýtať. Mám 2 ročného syna,ako bábätko, trpel kolikami a refluxom. Reflux máme potvrdený, ten pretrváva. V noci sa mi minimálne 2x zobudí a zarábam mliečko Beba AR 2, každý raz 90ml. No budeme musieť zmeniť, pretože výrobca zmenil obal a počítam, že sa zmenilo aj zloženie mliečka🤦‍♀️. A toto staré už neviem nikde zohnať. Rozmýšľam nad kozím mliekom Kendamil, chcem sa spýtať, či náhodou nemáte niekto skúsenosti s týmto mliečkom pri refluxe, teda či by bol vôbec vhodný keďže AR som nenašla.. Ďakujem

lyci
28. mar 2021

@martinovabarka ja nechapem preco je v kozom Kendamile laktoza z kravskeho mlieka. ze preco sa im to oplati vymenit. my sme od 5M davali Naše mléko od Goldim (ceska znacka). presli sme nan z Nutrilon allergy care. a od 13M sme presli na obycajne kozie mlieko od Capramilk - slovenske kozie mlieko z kysuc. uz zacala sezona aj na cerstve kozie mlieko

martinovabarka
autor
28. mar 2021

@lyci ďakujem moc za dopoved

martinovabarka
autor
28. mar 2021

@lyci ďakujem moc za odpoveď, pozrela som obidve mliečka teda a sú podstatne lacnejšie ako ten Kendamil. Takže ten určite vypúšťam, Vaša odpoveď mi ušetrila peniaze🤭🤭netušila som že sú aj iné sušené a ešte k tomu slovenské👏👏
Ak sa môžem ešte opýtať, Váš malý má nejaké alergie? Prečo ste prešli z Goldimu na to naše? Rozmýšľam nad kozím mliečkom kvôli tomu že mi začína mať ekzém a dúfam teda že by to mohlo pomôcť 🤔 len zase neviem či mu nebude z neho "vybiehať" reflux, tak trochu mám aj obavy... , ešte raz vďaka

lyci
28. mar 2021

@martinovabarka po antibiotikach v 3m zacal okrem grcania mlieka aj velmi hnackovat, mal aj trochu krvi v stolici. zacal pit nutrilon allergy care, na gastre mu dali a prestal aspon grcat mlieko po vypiti. v noci to byvali aj metrove fontany, co z neho sli. ale hnacky neprestali, aj 10x denne, za cely 4m nepribral ani gram. tak som hned potom skusila kozie dojcenske mlieko a do 2 dni zacal pekne kakat, vobec uz negrcal mlieko, spevnelo mu telo a zacal velmi prosperovat. skoda, ze som nedavala kozie od narodenia, tolko si vytrpel. smutne, ze ani pediatricka ani gastroenterologicka netusili, ze kozie UM existuje. clovek aby si vacsinou pomohol sam, ked ma daky problem.

martinovabarka
autor
28. mar 2021

@lyci fuuuha tak tiež ste si vytrpeli, no veď toto že ani nám s tým nikto nijako nepomohol, tým ze maly prospieval, nebol dôvod nás niekam posielať, nás dokonca pediater ani na gastro neposlal, len na sono, tam zistili masívny reflux v 7mom mesiaci a tým to skončilo.. Na každej poradni som sa sťažovala ze to nemôže byť v poriadku, lebo malý mi od babätka nekľudne spinkal, tiež vracal a celkovo bol stále veľmi plačlivý moc som si ho ako kľudne babo neužila, a býva mi veľmi nervný aj teraz...vystriedali sme veľa mliek ARkovych, no s naším šťastím, keď aj sadlo o chvíľu zmenili obal zmenila sa receptúra znovu problém, tak ako aj teraz. Už by som chcela aby bol spokojný, nech môžem byť aj ja🤦‍♀️

lissa88
24. jan 2022

@lyci dobry den na mliecku nase mleko je take ine davkovanie 2-4 m 180ml moja ma 3m no 180 nevypije niekedy ani 140 nevypije je to v poriadku ked pila nutrilon bola ako hodinky kazde 3 h vypila mliecko len to jej dobre nerobilo bola vkuse zahlienena prosim vas kolko vypil vas drobec a v akom casovom rozdiel Dakujem

lyci
24. jan 2022

@lissa88 och, to fakt neviem. davali sme vzdy, ked si vypytal a vypil kolko chcel. sledovala som len kolko cca vypil za den. ale myslim, ze tiez vedel naraz vypit mensie davky ako na skatuli. ale denna davka bola normalna na jeho vek

renatau18
9. jún 2024

@lyci môžem sa spytať … ako váš malý reagoval na nutrilon allergy care ? Nespôsoboval zápchu ?

lyci
9. jún 2024

@renatau18 on mal dlhe tyzdne hnacky. na allergy care iba menej grcal