Konzistencia mlieka France Lait Premium Comfort 1

janickadusicka
8. jan 2020

Ahojte
Je normalne, ze fr lait premium comfort ma taku konzistenciu, ako riedka krupica? Dost tazko to ide cez cumel. A dost aj peni. Syn ho zjedol, ale predtym sme mali sunar a ten bol konzistenciou taky omnoho vodovejsi.

ollako
8. jan 2020

@janickadusicka neviem akú má mať konzistenciu, ,ale je to jedno z nahorsich mliek na trhu,teda čo sa nutričných hodnôt týka...

janickadusicka
autor
8. jan 2020

@ollako tak neviem to zhodnotiť, ale porovnavala som zlozenie so sunarom, ktory sme mali doteraz, a hodnoty sa tam lisia minimalne. Mne praveze bolo toto mlieko odporucane.

ollako
8. jan 2020

@janickadusicka možno majú nejaké novšie s novou textúrou..je pravda ,že tie ifntomácie som mala už dávnejšie...no odvtedy to mám asi vsugerovane ,že Franc lait nie... Však skús sa s lekárom poradiť aj v lekárni by mali mať aktuálne informácie....hlavne v lekárňach v blízkosti pediatrov.

simona92101
8. jan 2020

@ollako praveze France lait premium comfort je mlieko s probiotikami vhodne pre deticky nachylne na koliky,je jemnejsie,lahsie stravitelne.vacsinou v lekarni na objednavku,a vobec nie je najhorsie na trhu!doktormi tak strasne nuteny Nutrilon a Sunar su najkolikovejsie mlieka,a aj tak ich odporucaju vsetkym doradu.nam FL comfort a bezlaktozove velmi pomohli,dcerka mala hranicne hodnoty a podozrenie na alergiu na BKM,tieto mlieka jej chvalabohu pomohli,aj co sa tyka vyprazdnovania aj chuti do jedla.tym ze je lahsie a penove,tak viac spapa.

janickadusicka
autor
8. jan 2020

@simona92101 dakujem za reakciu. Nas ma problem s vyprazdnovanim, prave preto som s nim presla na france lait premium. A ta konzistencia je teda ok?

simona92101
8. jan 2020

@janickadusicka zabudla som do prispevku vyssie aj vas napisat.je to ok,peni ale po chvilke pena vyprcha,a je take akoby krupicove.ja mozem odporucat vsetkymi desiatimi,kym sme ho objavili,tak sme si s dcerkou presli hotovymi galejami 😕

janickadusicka
autor
8. jan 2020

@simona92101 dakujem veľmi pekne, dufam, ze aj synovi po nom bude lepsie. Ja som mu davala doteraz materske v kombinacii so sunarom, no moje mlieko uz stracam a ako papa viac sunaru, tym horsie kaka. A co sa tyka zasytenia, je ok? Hlavne mi ide o nocne krmenie, bola by som rada, keby sa uz tak casto v noci nebudil.

simona92101
8. jan 2020

@janickadusicka ako casto sa budi a kolko vnoci papa?dcerka ma 9 mesiacov,v noci sa mi budi len raz,spapa 210 ml a spi dalej. Ja si myslim ze fajn zasyti.ale zalezi od babatka.do mlieka pridavam rano a vecer probiotika este.dcerka mala bacila v brusku tak pre istotu musim este. Doktorka mi radila pri tuhej stolici a zlom kakani zarabat mlieko do kamilkoveho caju,alebo ho pit medzi krmeniami.aj sa vyprdka z toho.nam to pomohlo. Sunar robil aj dcerke zle,5 dni z neho nekakala,a potom ledva take kamene 😕

janickadusicka
autor
8. jan 2020

@simona92101 budi sa tak 3x za noc, ma teraz 4 a pol mesiaca. Papa vecer 150 a v noci ako kedy, od 120 do 150. Davam aj probiotika cez den a teraz, ako ho zacalo zapekat, som mu davala aj harmancekovy caj, ale ten mu velmi nesmakuje, len troska si cucne a vypluva. Skusala som aj odvar z ovsenych vlociek, ale ani to nechce. Tak dufam, ze to mlieko pomoze. Sunar uz nechcem ani vidiet.

simona92101
8. jan 2020

@janickadusicka tak uvarit len slabunky caj,a do neho mlieko,nezbada to,lebo mlieko je chutovo sladke,akoby vanilkove.poradim este slivkovy odvar,susene slivky alebo cerstve chvilku povarit a vodu dat trosku vypit,popripade ak papa uz prikrmy tak prepasirovat cez sitko jednu slivku a dat malemu za lyzicky,vysledok zaruceny 😉
Co sa tyka ov.vlociek,tak v nemocnici nam robili v pomere takomto: uvarit 2 lyzice ov.vlociek v cca litry vody,vlocky scedit,vyvar zriedit este lebo to dost zhustne,a ak napr.papa 150 ml mlieka tak cca 70 ml vyvaru a zbytok doliat doj.vodou a do toho zarobit mlieko.samotny vyvar je hnus 😕

simona92101
8. jan 2020

@janickadusicka to iste plati aj pri ryzovom odvare na hnacku,rovnaky postup a pomer 😉

janickadusicka
autor
8. jan 2020

@simona92101 dakujem 🙂

lucia989
19. jún 2020

No mi mame tiez franc lait premium comfort a sme snim spokojny maly kazdy den kaka nema koliky a chuti mu ziadne zostatky nema vo flaske. Vyskisali sme aj nutrilon to boli nessutockoliky a bolesti a potom sme vyskusali este aj sunar len ponom bol moc hyperaktivny ani nechcel zaspat. Babylove je tiezz velmi dobre mlieko. Len neviem ci u nass zzaahralo mlieko alebo antikolikova flaska ale najskor asi mlieko

nix92
12. jan 2021

@janickadusicka Ahoj je to uplne v poriadku, že to mlieko France lait pro comfort 1 ma takú konzistenciu, občas horšie sa ťaha ale skús spraviť pomer napr. ak ma piť 4 odmerky na 120ml podľa tabuľky skus zaliať na 130-140 aj tak tych 10-20ml je pena a nebudu žiadne hrudky ani zabity cumeľ. Aj keď dáš viac vody nestratí konzistenciu a nemusíš sa báť, aby dieťatko bolo skôr hladné. Ja to takto robím už mesiac a pritom maly je veľký hladoš 😉

lucia989
12. jan 2021

Obcas sa to stane ak je moc mlieko horuce alebo sa hned nerozmiesa. Mi mame tiez fran lait premi comfort a tiez sa to obcas stane zoberem metliccku alebo vydlicku a vpohode to rozmiesam

janickadusicka
autor
12. jan 2021

@nix92 ďakujem. Ja som príspevok písala pred rokom, už sme tým prešli a z malickeho bábätká je už veľký chlapček 🙂
Ak to niekomu pomôže, fr lait premium comfort má mať takú konzistenciu, je to normálne, ja som ho zarabala podľa návodu a rozmiesavala lyžičkou, potom v ňom neboli hrudky.

matuska2111
14. mar 2021

@janickadusicka možem sa prosím spýtať, je v tej krabici france lait odmerka? Alebo ako mám odmerať tú dávku mlieka? Ďakujem krásne!❤️

janickadusicka
autor
14. mar 2021

@matuska2111 áno, je tam odmerka a na krabici je aj návod. Na jednu zarovnanu odmerku ide 30ml vody.