Ahojte, mám 3 týždňové bábätko a celý deň doslova prereve. Podarí sa mu zaspať tak pár krát do dňa ale na Max 30 min potom sa zobudí s obrovským plačom. Dojčil by sa niekedy aj hodinu, niekedy zas len 10 min. Je hrozne uplakaný deň aj noc a ja som sa už od pôrodu nevyspala. Už som vyskúšala aj všetky možné kvapky, masáže, cvičenia.....
Rozmýšľam že skúsim na noc dávať UM - bebu sensitive. Či si nepospi viac, moje mlieko možno nestači, fakt už neviem čo robiť....
Len ako to je s kombinovaním ? Viem že UM sa môže dávať len každé tri hodiny, je to pravda ? To znamená, dám mu normálne moje mlieko, pred spaním UM a potom aspoň tri hodiny aby znova nejedol ?
Má niekto prosím skúsenosť ?
Nemusi mat striktne 3h pauzu, moze to byt aj menej aj viac. Zalezi od babatka, pokial je hladne o dve hodiny, tak mu daj papat o dve hodiny. Ak nebude grckat, jw uplne ok aj castejsie krmenie, nieked moze byt dieta hladne skor a inokedy neskor.
Nespoliehaj sa ale na to, ze na um bude spat dlhsie, zalezi samozrejme kolko ho vypije. Ak mas malo mlieka, tak mu to nestaci, ale urcite nemas slabe mlieko ani nic podobne… na vahe prospieva?
No a nezabudni, ze pre tvorbu MM je klucove aj dojcenie v noci, takze nie ze budes celu noc davat um, urcite aspon raz nadojci.
Ja len ze to nemusi byt vobec tym, ze ne hladne. U nas bol plac prve 3 mesiace skoro stale, mala bolesti bruska. Ako dozrela traviaca sustava, place prestali a tiez sme skusali kadeco. Moze byt aj viac senzitivne, niektore deticky su viac uplakane, verim ti, ze si z toho velmi unavena
Na váhe prospieva pekne si myslím, narodil sa 2415 g, a za tri týždne už mal včera 3190 g, niekedy na prsníku zaspí niekedy je hrozne nespokojný, ale v každom prípade sa vždy vykrúca, pučí a pod. Len ja mám pocit že toho mlieka mám dosť, v kuse ide, aj po nadojceny keď si stlacim. Len možno mu aj nevyhovuje, neviem.
Tie tri hodiny mám z nemocnice, vraj materské môžem dať hocikedy ale um len každé 3 hod 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Asi ho na noc vyskúšam dokrmit. Mám behu sensitive. Samozrejme v noci aj nedojcim.
@really8 ale ona to nemysli tak ze musi byt 3h pauza medzi MM a UM, ale ze ked sa napapa o 13tej tak moze papat znova az o 16tej. Kombinovat mm a um sa samozrejme moze hned a tie pauzy medzi papanim sa tiez nemusia striktne dodrziavat, aj ked na tom este niektori zvyknu bazirovat.
Autorka, podla mna ho proste boli brusko, bohuzial. Mlieka mas dost, zbytocne ho budes krmit um, ale tak vyskusaj… mozes skusit bud kvapk coliprev, ak si neskusala este alebo eliminacnu dietu pre vyvratenie/potvrdenie ABKM, co by mohlo byt pricinou bolesti. A je tiez mozne, ze z toho bude musiet proste vyrast…
@autorka môže to byť aj z toho, že je naopak prejedený. Mne toto robila dcéra keď sa predjedlá príliš, potom sa jej vracalo späť hore krkom, pučila sa z toho a plakala. Pomohlo menej dlho dojčiť ale častejšie. Dojčila som ju každé asi 1,5hod po 10 minút. Keď sa zobudila, prevalila som, potom zatiahla späť závesy, zabalila dieťa do tepla a dojčila tých pár minút. Behom toho zaspalo. Potom spala tak 1,5hod a znovu to isté. Dookola asi 2 mesiace. Potom to prešlo keď sa jej zväčšil žalúdok a dokázala vypiť viac naraz.
@really8 no ved samozrejme… tam sa bavime o normalnych adekvatnych davkach. Ale ja suhlasim s tebou, nie je nutne riesit cas, nedas 3t dietatu kazdu hodinu 100ml mlieka, logicky, ale dieta nie je stroj a nemusi jest podla hodiniek, moze si dovolit vyhladnut skor (alebo aj neskor). Ale ano, stale je velmi vela zdravotnikov, co mamicky deptaju aj takymto striktnym rezimom krmenia.
Ja.mam pol rocnu a tiez ju aj kojim aj dokrmujem nevypije mi viac ako 60-90ml na jeden krat.co jej rovesnici s prehladom daju 180 nasupu. Takze je normalne ze moze byt aj skor hladna a v pohode jej po 2 hodinach zase spravim tu jej 60ku.
Odkial mas tieto info o 3h? Mozes dat aj hned.