Koľkokrát za deň pijú vaše 10 - 11 mesačné deti umelé mlieko?

ivett311
27. okt 2016

Mamicky kolko krat piju umele mlieko Vase 10-11 mes.deti? Normálne mlieko napr Rajo 3,5% odkedy mozu? Dakujem

sustiakova
27. okt 2016

My davame nasim od osmeho mesiaca kozie, moc mlieko uz nechcu,ani UM, max tak 2x za 24 hod. Plus raz kasu,tiez z kozieho,ked nam dojde tak davam UM. A kazda mamicka si podla mna moze urobit ako ona uzna za vhodne. Ja planujem davat od roka kravske z automatu alwvo 3,5%. Ale kamoska dava uz od pol roka kravske. Je to len a len na vas,najskor troska treba skusit,ci nebude nejaka reakcia.

vydrnik
27. okt 2016

Nas ked mal 10 mesiacou uz odmietal UM,pil len rano a vecer,plus prikrmy,po dohode z pediatrickou zme zacali davat domace kravske,z kozieho ho zapekalo,

ivett311
autor
27. okt 2016

A mozem hned skusit 3,5% alebo radsej 1,5%?

janickacrazy
27. okt 2016

@ivett311 Osobne by som počkala s kravským, kým bude mať dieťa aspon 1rok, ale je to na tebe, ako si urobíš. Treba dávať 3,5% mlieko, plnotučné malým deťom, lebo aj niektoré vitamíny sa rozpúšťajú v tukoch. To 1,5% je slabé ako voda, hlavne to krabicové. Ak máš možnosť tak z mliekomatu je vraj kvalitnejšie.

ivett311
autor
27. okt 2016

Ok dakujem za odpoved, asi este pockam 😉

ivett311
autor
27. okt 2016

@janickacrazy a treba to prevarat?

gabona1
27. okt 2016

My máme cez rok a pijeme ráno mliečko po zobudení, na obed pre spinkaním takú menšiu dávku, lebo sme naobedovaní a večer pred spaním. Je to taký náš rituál, ale nemáme fľašku, máme pohárik so sosáčikom. Aby nebol závislák na cumlíku.

janickacrazy
27. okt 2016

@ivett311 Tak malým deťom by som isto prevarila, takým školákom už nie.

yanni
27. okt 2016

Mame 4 deti, najmladsia ma 15 mesiacov. Ja som sice nikdy nedavala UM, stale kojila ale ako 10 mesacna uz jedla takmer vsetko, kojena bola v tom obdobi rano a vecer. PO ca . 1. narodeninach si to sama zredukovala a rano uz nechcela ale vecer pred spanim si cucne este stale. Kravske, 3,8 %tne zacala pit rano pri ranajkach z pohara rovno z chladnicky neprevarene a niekedy chce aj vecer tak isto pri veceri (u nas su väcsinou suche vecere (chlieb atd.) od presne 14 mesiacov.
Ale kazde dieta je ina, kazde sa odstavovalo inak, len ja som ani po odstaveni alebo lepsie povedane po zredukovani kojenia nedavala UM. Mala jedla od ca. 10 mesiacov biely jogurt, syry, takze mala toho "mliecneho "dost. A teraz uz fakt nie je problem.

Ak 11 mesacne dieta uz pekne je ranajky, obed, vecera, tak medzitym mozes dat bud to UM alebo jogurt atd. Ale pri tak starom dietati by som to UM zacala redukovat trebars najskor rano a vecer, potom uz len vecer a ca. po roko aj to vecer nahradit kravskym. To ale ako baby pisu najlepsie plnotucne. Polotocne je len voda, to ani mlieko nie je.

Pomalicky skusaj a pozoruj, ako bude na to ciste kravske reagovat. Nase deti nemali problem ale clovek nikdy nevie.

stastnablcha
3. nov 2016

ahoj. moja mala je na mlieku zavisla... aj ma to tesi ze sme jej sadlo a chuti - predtym som mala strasne problemy s najdenim vhodneho mlieka - ale v noci mi to ide pekne na nervy :( ale ked to zoberem v priemere, tak cez den as 5 krat a v noci amilk zarabam tak 2 krat... popri tom papa normalne, obedik vareny, dost ovocia ale po obede si cucne vzdy aj ked je dost najedena.
s normalnym mliekom by som cakala aj do 3 rokov.... ono asi pre nieco sa to tak odporuca aby sa nedavalo mliecko... aj ked to ide celkom aj do penazi :(

nikusssa
3. nov 2016

Ahojte ja mam skoro 11 mesacneho chlapceka a sice ho este kojim ale nam doktorka asi od 9 mesiacov vravela ze mozme pridavat mliecne tak papa aj jogurty a tvaroh a robievam mu z kravskeho mlieka obcas krupicnu kasicku na veceru ale kojim este viac krat za den ale uz by som to chcela trosku obmedzit