Koľko umelého mlieka vypijú vaše 16-mesačné deti v noci?

tanicka907
6. júl 2024

Ahojte, chceli by sme odnaucit dcerku od UM v noci. Vypije pred spanim cca 300ml a teraz aj zo dve flasky, jednu okolo polnoci a druhu okolo 4rano, tiez po 300ml. Davame na noc menej lyziciek (tak nam poradil aj lekar), skusali sme aj vodu ale tak strasne place, ze sa az cela trasie. Ako ste to roesili vy?

zuzanockamt
6. júl 2024

@tanicka907 Neriešila som, dávala som mlieko tak,ako si žiadali deti. Obe si odvykli od nočného pitia samé od seba.
Určite by som dieťa neklamala vodou a nenechala vyplakať.

lucia13022023
6. júl 2024

Nic. Od roka nepije mlieko v noci. Co sa ale týka odnaucania, ma sa to robiť tak, že ak napr dávaš dávku 120ml, budeš dávať 90ml taky tyzden/dva, ptom znížis na 60ml, znova týždeň dva, potom 30ml.. Nedávala by som menej odmeriek.

anjelicek26
6. júl 2024

900ml uf predpokladám,že cez deň nič neje (??) ... v tomto veku ranne mlieko cca 200ml, večerné cca 200ml a pred obednym spánkom ešte 150ml je taky standard a v noci voda teraz v teplach. Jasne kazde dieta je iné, ale už papa jogurty, kaše a plnohodnotnú stravu.. toto je začul na zuby a na obličky a ze to plienka udrží v noci sa veľmi cudujem...riedit mlieko neviem,ci je dobry napad.

januska12323
6. júl 2024

Napíš radšej koľko zje cez deň, toto vyzerá, že si nahrádza komplet menu v noci.

culienka
6. júl 2024

Moje nikdy toľko mlieka nepili, najviac 150 ml. A v 8 mesiacoch prestali piť v noci. Ale prestali v podstate samé. Mali dudel a keď plakali v noci tak som im dávala vždy dudel no a v 8 mesiacoch už im stačil len ten a mlieko som už v noci robiť nemusela.

zuzi0911
6. júl 2024

U nás bolo toto iste ...ešte 3 dní dozadu...môj malý není jedak . A teda určite doháňal v noci ..no u nás to bolo každé 2 h 150ml ...cez den vypil 300ml dokopy niekedy viac či menej ...

Tak som mu zacala robiť krupicu ..normálne z mlieka a občas sa mi podarí aj taka hustá. Dávam mu tam trosku granka až mi to zje...to mu dávam cca hodinu pred spaním .plus ešte mu dám keď ho ukladám, mlieko .. bud vypije 210 ml ,alebo menej ....

Už 3 noci mi neje ,ale zobudí sa okolo 02.00 ..dám k sebe a spinka do 06.00...ma 15m

tanicka907
autor
6. júl 2024

Chceli sme zrusit nocne mlieko od roka, riedit vodu s menej UM nam poradilo viacero lekarov nezavisle od seba. Chceli sme davat len pred spanim, lenze si vyzaduje aj v noci. Pred spanim davame UM plnu davku, na noc riedime menej.
Cez den UM vobec nepije.

Aj my si myslime, ze si tym nahradza stravu cez den. Dcerka chodi do jasliciek a tam mi stale tvrdia, ze papa pekne. Doma potom papa okolo 17:00, vacsinou varene jedlo a potom o 19:00 nejaku kasu/chlebik. Nezje nejako vela, ale papa. Pred mesiacom zacala chodit a myslim, ze potrebuje viac energie. Jasne, ze ma uplne precikanu plienku a viem aka to je zataz, preto sa pytam...

andrea_82
6. júl 2024

@tanicka907 nas 14-mesacny pije mlieko 2x denne - vecer pred spanim a raz v noci, spolu nieco cez 400 ml. Podla mna to v noci moze byt aj to, ze si kompenzuje vasu pritomnost, kedze chodi do jasli. Cez mliecko sa uistuje, ze tu ste pre nu.

ivusa1516
6. júl 2024

@tanicka907 tento problém sme mali presné aj my a vyriešila som ho tak že som jej začala večer robiť riedku krupicu do fľašky ale takú tú čo sú vhodné od štyroch mesiacov a podobné... potom nebola hladná vypila v noci len čajík cca100 ml... tak tie skús z večeri dať napríklad pribináčika Ja som skúsila ten aby proste sa na noc viac najedla A nepýtala mi a vydržala pekné do rána až do pol 9... a proste takto som začala a postupne som jej upravila denný Rytmus a bol kľud po týždni... lebo to bolo na zbláznenie keď pýtala každé dve tri hodiny jesť

tanicka907
autor
7. júl 2024

@andrea_82 ano,preto sme to tolerovali, byt stale prenu a ani nerobime metodu vyplakania. Ale vypit liter mlieka je naozaj vela pre take male telicko.

Tuto noc sme prvy krat nedali mliecko, plakala od 4rano do pol 6, potom zase zaspala, nebol to smutny alebo hladny plac, skor taky, "rozmazleny". aj tak narocne, ale skusime vydrzat....

kris_tin257
7. júl 2024

Každé dieťa je iné, moje od 7mich mesiacov prespalo celú noc bez mlieka 🤷 ale ona je veľký jedak a pekne cez deň papa tak v noci jej netreba

zuzanockamt
7. júl 2024

@tanicka907 Dieťa plakalo 1,5 hodiny a nerobíte metódu vyplakávania? A čo podľa teba robíš?

tanicka907
autor
7. júl 2024

@zuzanockamt prvy krat sme robili, kvoli tomu mlieku. Necitas?

zuzanockamt
7. júl 2024

@tanicka907 Áno, čítam. Veď chceš v tom pokračovať. Myslíš, že ďalšiu noc nebude plakať? To, čo robíš je metóda vyplakávania.

tanicka907
autor
7. júl 2024

@zuzanockamt

ano, lebo bohuzial z toho co mi bolo poradene (nie v tejto diskusii) je jedina metoda nedat mliecko, ponuknut vodicku, pomojkat a par dni vyckat. Sama som napisala, ze s touto metodou nesuhlasim a je to pre mna tazke.
Mas aj nejaku radu okrem zbytocnych komentarov?

beata_k
7. júl 2024

@tanicka907 Ja som skusila vsetko. Prisaham, vsetko. Kazdy ma presviedcal, ze nemoze byt hladny. Bol. A vies co? Jednej krasnej noci prestal pytat. Netrap si dieta a daj mu. Mozno menej, ale daj.

zuzanockamt
7. júl 2024

@tanicka907 Ja mám dve deti. Obe bez problémov a vyplakávania prestali piť mlieko v noci samé od seba. Jedno malo 1,5 roka. Už je to veľký puberťák. Druhé o dosť neskôr - možno malo 2-2,5 roka. Alebo aj viac. A všetko bolo a aj je v poriadku.

tanicka907
autor
7. júl 2024

@zuzanockamt vyborne, som rada, ze tvoje deti nevyplakavali. Vidis, ako ti dobre.
Ako vies, ze kazde dieta je ine, moja sa zobudi a ukazuje na flasku. Takze si mi dala zbytocny komentar, nie radu. Dakujem.

@beata_k no prave teraz sme skusili a hned rano jej dali ranjky, ale nezjedla o nic viac ako ked to mliecko mala a teraz sme v situacii, ze potrebujeme, aby papala "normalne jedlo", ideme do nemocnice, kde musi papat.

zuzanockamt
7. júl 2024

@tanicka907 Ved ti píšem radu - dala som toľko mlieka, koľko chceli, nenechala som plakať. Samé od seba prestali.

tanicka907
autor
7. júl 2024

@zuzanockamt dakujem, z toho, co som konzultovala, liter mlieka za noc uz v tomto veku nie je v pohode.

beata_k
7. júl 2024

@tanicka907 Poinformuj sa, ci si mozes v noci urobit vlastne UM.

tanicka907
autor
7. júl 2024

@beata_k co znamena vlastne UM?

beata_k
7. júl 2024

@tanicka907 Nemocnica UM ma. Takze si vezmes vlastne a aj ho budes v noci zarabat.

tanicka907
autor
7. júl 2024

@beata_k jaj tak, ide sa testovat na alergie z jedla, takze UM pit vobec nemoze, lebo to potom nema efekt

beata_k
7. júl 2024

@tanicka907 To by som prehodnotila. Je to dost krute zrusit jej to z dna na den. Par mesiacov sa vsm neda odlozit testovanie?