Mamičky, ktora ma doma dvojtýždňové bábätko, kolko UM vam vypije?Dakujem
Zarábala som 60ml a koľko vypil,toľko vypil. Raz viac,raz menej. Ostatne som ked tak vyliala.
@11iva11 Vieš o tom, že to mlieko je ok maximálne 2 hodiny po zarobeni? A že ohrievať sa už potom nemá opätovne?
@11iva11 Tu kde zijem sa napriklad da umele mliecko drzat v chladnicke 24 hodin ale neodporuca sa znovu zohrievat a uz vobec nie pouzit take ktore sa dostalo do kontaktu so slinami dietatka. Ale pri mojej prvej navsteve u pediatra mi ten povedal ze toto vsetko je len marketingovy tah vyrobcov umeleho mliecka. Ze aj ked sa do mliecka dostanu sliny dietatka, su to len jeho vlastne sliny a v nich jeho vlastne bakterie. Ale ja som radsej nikdy nedavala nedopite a nikdy druhy x nezohrievala.
@andreal1
@andreatytler
To čo je za paranoja?
Aj materské nedopité vylievate? Keď ho dávate z fľaše alebo mrazené?
Aj obed, ktorý nezjete, vyhodíte? Nikdy nejete prihrievané jedlo, či čo?
Ako som písala, mám dvojičky, vždy sme odkladali a prihriali nedopité. Časom sme samozrejme už vedeli odhadnúť presne, koľko vypijú a čiže neboli zvyšky, ale nie hneď.
@11iva11 Nie, to nie je paranoja, len zaklady zdravej vyzivy.
Novorodenec ma velmi slaby imunitny system a hlavne nezrelu traviacu sustavu, takze je nesmierne dolezite aby bola strava bez bakterii.
Aj materske mlieko som vyliala ak nedopil. Aj obed ktory nezjem, vyhodim. Neviem si predstavit ze by som davala nedojedenu polievku spat do hrnca a riskovala tym ze sa mi pokazi cely hrniec polievy koli tomu ze nechcem vyhodit par lyziciek.
K jedlu mam velku uctu a povazujem to za hriech ho vyhadzovat, ale to by som musela byt zgrlos najhrubsieho zrna, aby som riskovala zdravie svojho dietata koli $10 mesacne.
Za ten rok co mame syna sme vyliali celkove asi 1/5-1/4 mliecka z toho co sme zarobili. Mesacne nas umele mliecko stoji $50. Teda ak by som nic nevyliala, usetrila by som $10. Radsej mu kupim lacnejsie pizamo, alebo namiesto hracky dam prazdu plastovu flasu. Setrit sa da aj inde ako na strave babatka.
@andreatytler Ja som bola v tom, že chladničková teplota zastavuje rast baktérií. Nemusíš dávať nedojedenú polievku späť do hrnca, to nerobím ani ja, stačí to nedojedené dať v tanieri do chladničky a potom zohriať v mikrovlnke napríklad. Hlavne, že si vážiš jedlo.
Ale whatever, mám iné na robote, ako tu niekoho presviedčať.
Moje dvojičky nemajú žiadnu ujmu a druhí nech si kľudne polejú UM Savom, aby zabili všetky baktérie.
V každom prípade takých zákazníkov ako ty majú výrobcovia UM veľmi radi.
@andreatytler A teraz som si spomenula, že v pôrodnici mi dávali UM na dokrmovanie, keďže som nemala dosť vlastného pre dva hladné krky. Vždy ráno doniesli zarobené, dali do chladničky a ja som si podľa potreby prihriala. No tam muselo byť baktérií, sa divím, že to decká prežili...!!
60/90 ml je taka norma