Ahojte uz som sa niečo podobné pýtala nedávno ale moja 3 tyzdnova malinka vypije tak 130 ml umelého mlieka na 1 papanie. V noci prespí akoze pekne od pol 10 ako sa napapa tak vstala dnes o pol 7 ráno. Ale cez deň niekedy aj po 3 hodinách si pýta a vypije tých 130ml niekedy len 100 ale zväčša uz tak 130. V nemocnici dokázala vypiť aj 70ml. Je to v pohode? Nechcem ju zas nejak pretučit nezdravo aleboco tak sa radšej pýtam...ale doktorka povedala ze pribera pekne tak 200g na týždeň... Ale keby jej nedám jej dávku dokáže tie 3 hodiny aj plakat😂
@niki9807 na to nemáš tabuľky, ak ti to mliečko nevyvracia tak jej nechaj takú dávku akú potrebuje. 🙂Predsa nenechas baabtko plakať od hladu 🙂
Ja som toho názoru ze keď je dieťa spokojne, je to ok. Môj vtedy pil 30ml🤣 a teraz ročný pije 120ml🤣 ale priberá, prosperuje, čiže neriešim.
@niki9807 veru sa to neda pausalizovat. moja dcera za prve 3m 9cm, su deti, co narastu aj 17cm ( zazila som take dieta ) a logicky, taketo deti nemusia papat rovnako. ak jedno rastie ryhclejsie, potebuje viac vyzivy,a ko to druhe, co rastie pomalsie.
a teda neiktoree su stihejsie, ine baculatejsie. je to idndividualne.
predstav si, ez moja dcera sice mala v 1r len 10kg, ale bola jak michelin, total tukove zahyby. nebola moc vysoka/dlha, aj preto mala pri tejto hmostnosti take zahyby. synovec take zahyby nemal, ale meral skoro o 10cm viac.
a teda potom mi zacala slabo jedavat a do 3r sa z nej stalo stihle dievcatko. aj teraz v13r je stale stihlunka. hoci ako babatko bola baculka, stalos a, ze za mesiac pribrala aj 1kg.
Mne vtedy malá vypila 90ml a toez sa narodila drobunka ale prospievala tak podla tabuľky na krabici od UM som davkovala buď vypila alebo nevypila.🤷🏽♀️ Sama otočila hlávku keď už nechcela.🙂
Dodávam ze sa ani nenarodila veľká neviem ci to s tým niečo ma ale mala 2660g a 44cm