mamičky prosím vás máme 5týždňové bábo váži 4,5kg papáme Nutrilon comfort 120ml,ale niekedy plače a ešte si pýta tak dám jej ešte tých 30ml ale niekedy plače ešte a pýta si ešte.aspon si myslim lebo dudu ťahá ako o život a papá si ručičky.....niekto píše aj to že mám dať tolko kolko si zažiada a nemám sa riadiť návodom že ak nebude plakať od hladu tak nebude ťahať a odtiahne sa o flašky....aký máte na toto názor?kolko by som mohla dať?kolko vypyju vaše deti 5-6 týždnove?dakujem
ahoj, nas 2-tyzdnovy chlapcek zje niekedy 120ml UM Nutrilon1. Povedali nam, ze na krabici je napisany hruby priemer...
@miuciuska ahoj, skús to konzultovať u odborníkov na výživu detí, kuk: http://www.nutriklub.sk/search/index
@miuciuska ja som aj jednemu aj druhemu vzdy dala tolko, kolko pytali, ved ked ma babo navyse, tak to vygrcne a ked uz nechce, tak ti flasu vytlaci jazykom, takze sa nemas coho bat 😉 xlucia ti pise, ze mas prajst na babylove, s tym tak uplne nesuhlasim, babylove sice je dobre mliecko, neskor nan kludne prejdi, ale ak malemu nutrilon vyhovuje, neexperimentuj aspon do 3. mesiaca, takemu malinkemu babatku by zmena mliecka nemusela urobit dobre...
Naša malinká ma 2,5 mesiaca ale tak vela si zatial nepýtala vypije tak 120 ml maximalne a ked mala 5 týzdnov tak vypila tak do 90-100 ml maximálne, asi je každé bábatko iné, tiež pijeme Nutrilon 1 a papáme každé dve tri hodinky cez den a v noci po patich hodinkach ,ale urcite by som to prediskutovala s pediatričkou a nechce nahodou dudku?Lebo naša ked si kuse rucicky tak niekedy nechce ani jest len sa chce ukludnovat na dudke 🙂 proste nieco cmulat
@zivika dakujem pekne 🙂 doteraz nam bol dobry nutrilon aj v nemocnici sme dostavali ten ale teraz posledny tyzden je velmi placliva tak od vcera pije Nutrilon comfort.ja uz ani sama neviem preco place masirujem jej brusko s pupikom ak sa nevykaka pomozem jej s rurkou,prdkat si prdka sama od seba aj po mliecku si odgrgne tak neviem mame uz aj kvapky sab simplex tak neviem ale zatial inu znacku skusat nebudem.
no nasa tiez niekedy dudku vypluva a cmule si rucicky pasticky cele a zistila som, ze jej idu zubky masiruje si tak dasienka, ale je mozne ze tvoje babulka spapa viac pokial je hladna tak ja by som jej tiez dala keby nechcela tak by vyplula a nepila ona vie kedy je syta.....
@miuciuska skus prejst na nutrilon night - to viacej zasyti, ak mas pocit, ze je hladne. Alebo mu ponukni vodicku, cajik, moze byt len smadne.
@miuciuska podla mojich skusenosti to jednoducho musis vydrzat...tiez mi obaja chlapci vyplakavali, skusala som vsetko mozne aj nemozne a jedine, co pomohlo bol cas 🙂 babatka maju este krehke bruska a umele mlieka nie su prave to najidealnejsie, co by mali papat, takze sa s tym musia popasovat...neboj, problemiky s bruskom naozaj okolo 3. mesiaca utichnu a budete mat klud...teda ak mala plynule neprejde do nervov a placu z rastucich zubkov 😀 (ja to tak mam uz druhy krat 😀)
Moj by chcel tiez stale len papat,ale doktorka mi povedala,zu mu mam davat iba 100ml,lebo ze bude tucny.
Pri umelom mlieku by sa nemala prekračovať maximálne denná dávka. Máš to uvedené na krabičke, tam si pozri, koľko môže vypiť za 24h. Myslím, že je to len o tom, že by príliš potom priberala. Neviem...
Ale z vlastnej skúsenosti: dieťa si žužle pästičky aj vtedy, keď si napr. potrebuje odgrgnúť 🙂