Koľko umelého mlieka mám dávať pri príkrmoch?

vani17
13. sep 2020

Ahojte, prosim vas, ak je babo na UM, treba mu po kazdom prikrme dat mliecko? Lebo niektori vravia, ze UM sa treba co najrychlejsie "zbavit" a ini, ze do roka to ma byt hlavny zdroj vyzivy, tak som zmatena akurat z toho. Co si myslite vy? A este prosim vas, cca kolko g ovocia by malo spapat 7m babatko na desiatu? Dakujem

zuzana_ilkova
13. sep 2020

@vani17 ahoj ja to robim tak ze malemu dam papat desiatu, obed kolko spapa tolko spapa neriesim mnozstvo niekedy je viac hladny niekedy menej..cca hodinu,hodinu a pol po jedeni mi chodi spinkat a pred spankom mu urobim 120mlieko niekedy vypije cele niekedy nie... takze mlieko ma 3-4xdenne a na noc...netlacim nanho a nesnazim sa nasilu zbavit UM, okolo roka ho skusim nahradit kravskym mliekom cez den a na noc a v noci UM... maly ma 8mesiacov

nikpa
13. sep 2020

@vani17 dávaj mlieko dokedy mu bude chutiť. Primárna potrava by to mala byt minimálne do piateho mesiaca, potom pridávas aj prikrmy. Mlieko ale stale zostáva. Ak ma maly 7 mesiacov kľudne mu davaj aj mlieko aj prikrmy, samozrejme nie po sebe. Ja som sa nedrzala žiadnej gramáže, dala som prikrmu koľko zjedol, mlieko som mu davala ráno, večer a v noci. Riad sa potrebami dieťaťa, nie tabuľkami alebo podla susedy, môžeš to brat ako odporúčanie ale každé dieťa je iné.

paulinkaa2
13. sep 2020

@vani17 moja ma 13m a stale je mlieckova. Pije mlieko aj 4-6x ako kedy. Kravske 2x vygrcala tak papa stale Um

zuzana_ilkova
13. sep 2020

@paulinkaa2 ahoj mozem sa opytat od kedy si davala kravske mlieko? Ja som malemu uz smotanove jogurty zacala davat a v pohode, lravske mlieko mu davam do zeniakovej kase ale neviem ci by som mu ho mohla dat aj tak pit len ciste...nemyslim ako nahradu UM len nieco na spestrenie jedalnicka...maly ma 8mesiacov

vani17
autor
13. sep 2020

@zuzana_ilkova dakujem za odpoved, mne maly pekne papa prikrmy, okolo 200g spapa (zatial na obed + desiatu. Rano, poobede a vecer este davam mliecko), takze on potom nie je hladny, len som nevedela ci mu dat radsej menej prikrmu, aby potom este mliecko vypil alebo je to takto ok.

vani17
autor
13. sep 2020

@nikpa super, dakujem za odpoved. Jasne, ze treba hladiet na potreby dietatka, len toto ma zmiatlo, ze co je pre neho to najlepsie. Ale myslim, ze uz v tom mam jasno 🙂

emiliamilka
13. sep 2020

Nás má 6m a papa presne takto:
UM, ovocný prikrm , UM/kaša, zeleninový prikrm, UM/kaša, UM(to vypije ale už len cca 30ml) .. teraz mu idú zúbky tak s lyžičkou moc jesť nechce tak sme viac na mlieku ... Množstvá papa rôzne ale UM chce hlavne ráno sa večer a cez deň vypije tak 500-750ml inej tekutiny (väčšinou čaj) ...

paulinkaa2
13. sep 2020

@zuzana_ilkova ahoj, kravske mlieko uz mala cca od 7m v jogurtoch,krupicovej kasi alebo pudingu. Ale ked som jej ho dala do flase tak jej nechitilo. Ale zas ked jej ho po troche nalejem do poharika to vypije. Ja som jej ho dala az po roku do flase. Ze aspon vecer nech ho pije ale no neuspelo. Skusala som po mesiaci znova a vyplula ho.

zuzana_ilkova
14. sep 2020

@paulinkaa2 jasne to asi len treba skusat 😁 hlavne som chcela vediet ci je v pohode ked som kravske mlieko uz v malych mnozstvach zaradila do jedalnicka...a mozem sa opytat este ako si robila puding? Klasika ten z prasku v obchode? Alebo si mala nejaky domaci recept?

zuzana_ilkova
14. sep 2020

@vani17 podla mna je to uplne ok, niekedy su deti viac hladne inokedy menej v podstate tak ako dospelaci 😁 ked nechce prikrm skusam mlieko ale myslim ze kazda mama si uz cca pozna doeta kedy je hladne a to je uz len na tebe ci mu das mlieko alebo nejake ovocie,kasu,pyre alebo co ta napadne... mne pediatricka hovorila ze v 6 mesiacoch dieta ma vypit 4x mlieko denne a v noci zvysok je na tebe, samozrejme cim vacsie dieta tym menej mlieka a viac jedla chce takze si myslim ze to robis dobre 😊👍🏻

paulinkaa2
14. sep 2020

@zuzana_ilkova moja je taky ochutnavac, vela toho nezje tak do roka sme uz odskusali vselico v malych davkach. Uz cca od 9m jedava to co my len nekorenim a nesolim vela.
Puding ano v prasku.

zuzana_ilkova
15. sep 2020

@paulinkaa2 super dakujem...moj je zasa poriadny papac ale chce stale menit chute, tiez si myslim ze malemu mozem uz davat tak zhruba to co my papame len nesolene nekorenene samozrejme..super dakujem za rady a utvrdenie v tom ze davam malemu dobre papat 😁