Koľko umelého mlieka má vypiť novorodenec?

ellaalinda
7. aug 2014

Chcela by som sa spýtať, koľko UM by som mala dávať svojej dcere, má ešte len 1,5 týždňa ale stále papa iné množstvo v rôznych intervaloch. Niekedy jej musím zzarobiť trošku každú hodinu. Kedy začne mávať neskorším v spinkani a papani, ako tomu viem pomôcť? Len sa bojim že má rozhadzane papanie a spinkanie lebo robím niečo zle ale zas má ešte ani nie 2 týždne...
ďakujem za radu

kofoluska
7. aug 2014

@ellaalinda Nic nerobis zle. 🙂 Ani my dospelaci nejeme pocas dna stale v rovnakych intervaloch a stale rovnake mnozstvo. Mne niekedy maly vypil 120ml a niekedy len 60ml. Zalezalo na nom. Aj to, ako casto papal zalezalo na nom. Davaj jej kolko si pyta, rozhodne sa jej nesnaz urobit nejaky rezim a davat len v urcitu hodinu urcite mnozstvo. Naucis si ju maximalne tak na to, ze o jedlo treba bojovat a to nie je dobre. Tak isto sa nezlakni, ked bude viac priberat, to je v prvych mesiacoch normalne. Ked sa zacne viac hybat (pretacat sa, lozit....), bude priberat menej. 🙂
Mimochodom,ked papa castejsie a mensie mnozstvo, je to aj lepsie pre jej brusko. Aj dospeli by nemali jest narazovo obrovske mnozstva jedla. Zdravsie je jest castejsie a pomenej.🙂

devicka
7. aug 2014

Ahoj, ke´d som ešte robila v nemocnici, tak tých tekutín malo byť 100-150ml na kilo a na deň. eva

ellaalinda
autor
7. aug 2014

To mi vychádza že papa denne okolo 20 - 70 ml viac ale keď som počítala koľko spapa a denne ( vediem si debilnicek) tak to má skoro rovnako kazdy den🙂 aj keď viac ako by mala... Ďakujem za radu!!!

devicka
8. aug 2014

No vidíš, tak žiadne obavy 🙂

ellaalinda
autor
11. aug 2014

Len niekedy papa po 1- 2hod a niekedy aj po 4 ( v noci keď sa vyspí) a teda stále iné množstvo. A vždy pri tom zaspi, odgrgne a keď ju ulozim za chvíľu sa zobudi. Takto mi cez den vôbec nespí od rána až do 4 poobede☹ neviem čo by jej mohlo byť napapana prebalena odgrgnute zaspi na mne dam ju do kocika ( v postielke nechce spavat) a za chvíľu sa zobudí☹

petrowna
19. sep 2014

nas maly ma 2 tyzdne a papa cca kazde 3 hodiny 90ml...