Chcela by som sa spýtať, koľko UM by som mala dávať svojej dcere, má ešte len 1,5 týždňa ale stále papa iné množstvo v rôznych intervaloch. Niekedy jej musím zzarobiť trošku každú hodinu. Kedy začne mávať neskorším v spinkani a papani, ako tomu viem pomôcť? Len sa bojim že má rozhadzane papanie a spinkanie lebo robím niečo zle ale zas má ešte ani nie 2 týždne...
ďakujem za radu
Ahoj, ke´d som ešte robila v nemocnici, tak tých tekutín malo byť 100-150ml na kilo a na deň. eva
To mi vychádza že papa denne okolo 20 - 70 ml viac ale keď som počítala koľko spapa a denne ( vediem si debilnicek) tak to má skoro rovnako kazdy den🙂 aj keď viac ako by mala... Ďakujem za radu!!!
No vidíš, tak žiadne obavy 🙂
Len niekedy papa po 1- 2hod a niekedy aj po 4 ( v noci keď sa vyspí) a teda stále iné množstvo. A vždy pri tom zaspi, odgrgne a keď ju ulozim za chvíľu sa zobudi. Takto mi cez den vôbec nespí od rána až do 4 poobede☹ neviem čo by jej mohlo byť napapana prebalena odgrgnute zaspi na mne dam ju do kocika ( v postielke nechce spavat) a za chvíľu sa zobudí☹
nas maly ma 2 tyzdne a papa cca kazde 3 hodiny 90ml...
@ellaalinda Nic nerobis zle. 🙂 Ani my dospelaci nejeme pocas dna stale v rovnakych intervaloch a stale rovnake mnozstvo. Mne niekedy maly vypil 120ml a niekedy len 60ml. Zalezalo na nom. Aj to, ako casto papal zalezalo na nom. Davaj jej kolko si pyta, rozhodne sa jej nesnaz urobit nejaky rezim a davat len v urcitu hodinu urcite mnozstvo. Naucis si ju maximalne tak na to, ze o jedlo treba bojovat a to nie je dobre. Tak isto sa nezlakni, ked bude viac priberat, to je v prvych mesiacoch normalne. Ked sa zacne viac hybat (pretacat sa, lozit....), bude priberat menej. 🙂
Mimochodom,ked papa castejsie a mensie mnozstvo, je to aj lepsie pre jej brusko. Aj dospeli by nemali jest narazovo obrovske mnozstva jedla. Zdravsie je jest castejsie a pomenej.🙂