Ahojte. Dcérka má 6 týždňov. Chcela by som sa opýtať koľko UM jej môžem davat? Teraz pije 120ml ale zdá sa mi ze jej to je malo. Mlieko mame Bebu optipro ha 1. Ďakujem za rady.
Tolko kolko si vypyta. Nikdy som sa neriadila tym co je pisane na krabici.
@denda2207 Dať toľko, koľko si vypýta. Údaj na krabici počíta s istou hmotnosťou dieťaťa a podľa toho odporúča dávku. ( Neškodí z troch kíl na päť kíl za jeden deň a dávka sa zvyšuje postupne).
@katkamatka7. Bo mala jedla o 16:00 150ml som jej dala a uz pyta zase. Tak sa aj bojim.
@denda2207 Kŕmiť každé tri hodiny je orientačný čas, v noci sa budí ako často, že si pýta?
@katkamatka7 no zaspí okolo 10 a a o tej 2 pol 3 si pýta
@katkamatka7 zobudi sa raz za noc na papanie.
Nedávala by som viac... ak pýta často dala by som radšej menšie dávky a častejšie ... moja mala má 5 mesiacov a pije 150ml 5x za deň a celu noc ťahá bez zobudenia takze hladná nie je ... ono sa to odvíja od váhy bábätka cca 150-180ml na kg váhy bábätka na deň ... takze trepnem blbosť (to už si ty ak chceš prepocitaj) dieťa má 3kg, dajme tu najvyššiu hranicu, doprajeme mu 🙂 180mlx3kg = 540ml mliečka na deň ... dajme tomu že papa 5x denne tak 540/5 = cca 108 ml na jedno papanie ... akože rátam nejaké ml hore dole ... mne napr doktorka poradila že po dlhšom nočnom spánku môžem dať aj viac, ale napr ak si vypyta skôr, napr už po dvoch hodinách zas papať tak jej dať o niečo menej ... rozhodnúť sa samozrejme musíš sama ale toto je môj názor
@denda2207 Nám sa tiež budil raz v noci. Ráno vypil mliečka najviac a potom už menej. Mnoho detičiek sa v noci budí viac krát a papajú MM podľa chuti, bez merania objemu. Takže spinká veľmi pekne, čo v konečnom mal bola každé tri hodiny hore aj v noci, tak si dobieha papanim cez deň. A keď si pýta, mliečko mu teda sadlo. ( Nášmu sme dlho dávali rôzne UM, kým sa konečne rozpil, pretože papať sa mu práveže nechcelo a nepriberal ).
Daj jej kolko pyta ono sa to postupne upravi a zavtyzden ti vypije ledva 100ml. Pokial negrcka po mliecku tam nemala ani vel
Ďakujem za rady😊😊😊😊
@denda2207 mňe padiarticka povedala, že nemám prekračovať dennú dávku ako je na obale... Je to ako keby si dávala ,vraj, dieťaťu vitamíny v prášku... 🤷🏻♀️