Koľko umelého mlieka by malo vypiť dvojtýždňové bábätko?

dadka150
19. aug 2016

Ahojte žienky potrebovala by som pomoc. Mam prve babetko a nekojím stratila som mliecko .. Papame UM babylove. A chcela by som sa opytat kolko by take babetko malo vipit na zaciatku som robila 50 ml. Kedze aj v nemocnici mu tak davali. Teraz sme zvysili na 100ml. Ale drobec je stale nervozny po dopiti. Nespinka puci sa place. Znamena ze mu je malo? Neviem si dat rady. Dakujem za kazdu pomoc.

siska25
19. aug 2016

Ahoj, ja si uz moc nepamätam, ale zda sa mi, ze moje deti pili 60 ml, ked mali mesiac. 100 ml je podla mna ns 2 tyzdnove babo vela. My sme pridavali po 5-10 ml pistupne. A ak sa puci a place, podla mba ju boli brusko. Aj nasi to mali a tiez sme si mysleli, ze su hladni, ale potom sme prisli na to, ze su to koliky...

mima283
19. aug 2016

Neviem uz kolko by malo papat, skus podla obalu a uvidis ako ti bude priberat. A to pucenie moze znamenat ze ma drobec koliky

saurian
19. aug 2016

@dadka150 aj my sme pridavali postupne, a nie kazde dietatko pije rovnako... napr nas si pamatam na 7-my den ked nas prepustali tak pil kazde 3 hod 80 ml (bol skor vacsie babatko, pil odstriekane MM), ale viem ze to bola priblizne davka priemerneho mesaceho babatka.
plati, ze ak davas dietatu napr 80 ml a vypije celu flasu, tak pridas 5-10 ml....

dadka150
autor
19. aug 2016

Ako aj mne sa zda ze to je vela na take drobke babetko ale Kakame normalne aj poprdkavame.. tak neviem maly ked vipije mliecko tak on potom stale hlada a hlada a place neviem co by som mala robit :(

katrin21
19. aug 2016

@dadka150 nemusi mat malo, podla mna je to az vela na 2t babatko,ale tak to je individualne, moze byt aj hlados,, keby nie, nevypije tolko a nechce.... takze kludne sa moze stat, ze hoci pre ine je to vela, pre neho malo....
ale skor ho mozno boli brusko..
place hned ,alebo tak o 20 min? lebo moja tak plakavala a mala koliky, cely den.... tak sme davali SAM simpleX, 8 kvapiek do kazdej flasky, pomahalo to a tiez nosenie na tigrika, to je takto. dobre to masiruje brusko a babatku sa ulavi.. a tiez davaj odgrgnut..

a este, ako casto papa? lebo moja najprv aj kazde dve hodiny niekedy chcela, hlavne vecer. pocas dna prespala aj 3-4, ale potom vecer dohanala a to papala aj po hodine niekedy este tak 60

dadka150
autor
19. aug 2016

Malicky ked sa noradil tak mal 4030kg.

katrin21
19. aug 2016

@dadka150 ved skus mu dat viacej, ze kolko dokaze vypit.ak hlada ..... . a ci bude potom spokojny..
podla toho budes vediet.. Ja by som sa pri jedle tabulkami na mlieku neriadila, ani neriadim..
moja by mala zase pit 180 , ale to nevypije ani omylom. pije si po 120, max, 150 po noci... 🙂a je spokojna

salome51
19. aug 2016

@dadka150 na obale každého UM by malo byť uvedené dávkovanie a aj to koľko ml a koľko dávok za deň by malo dieťa vypiť v danom týždni. U 2 týždňového dieťaťa to zvykne byť 60 ml. 100 ml je podľa mňa veľa. Je lepšie kŕmiť častejšie a po menej. Pučí sa lebo mu je zrejme ťažko na žalúdok lebo je prejedený. Sleduj či má vetry. Môže to byť aj kolika. Pomasíruj bruško príadne daj do mlieka nejaké kvapky na koliku z lekárne. Pri prvom synovi som používala Infacol alebo SabSimplex. Dosť nám to pomohlo.

dadka150
autor
19. aug 2016

@katrin21 nie hneď pospinka pol hodinku ani tolko a zacne plackat a byt nespokojny a stale s papulkou hlada akokeby bol hladny .. odgrgnut davam stale.

dadka150
autor
19. aug 2016

@katrin21 cez den pije kazde 3 hodinky ku veceru zacina byt taky nepokojny.

mima283
19. aug 2016

@dadka150 neviem ti povedat naisto, ci je to v tvojom pripade kolika, ale babatka, vrataneojho maleho, mavaju tieto koliky zvycajne navecer v rovnakom case

dadka150
autor
19. aug 2016

@mima283 ale keby to bola kolika tak by podla mna odmietal mliecko ci? A maly kaka prdi vsetko ako ma. On praveze stale hlada .. ale nechcem ho prekrmit zas lebo aj mne sa to zda vela. Preto neviem ako postupovat :(

mima283
19. aug 2016

@dadka150 no neviem ako to funguje vseobecne, ale u nas to bolo takto. Maly cely den normalne kakal, prdel. Prisiel vecer, vypil mliecko a potom sa to zaclo. Vzdy az po vypiti mliecka. Ak mas rektalnu rurku, skus ju babu vecer dat ked zacne plakat a uvidis, ci tade vylezu prdy a ukludni sa. Ja som tiez zo zaciatku nevedela, ze je to kolika, aj som vravela ze pekne kaka a prdi, ale nakoniec som zistila, ze to bolo predsa len tym. Kym som na to prisla, plakal mi vzdy vecer v rovmaky cas po mliecko hodinku priblizne. Stichol akurat ked som si ho dala na ruku, tusim ze to ma byt to "na tigrika" 😁

maminkaat
20. aug 2016

@dadka150 dvoj tyzdnove max 75ml a k tymnplacom a jedom to su koliky neviem ale drogeriach maju aj antikolikove fasky od Mam aj my ich pouzivame zajtra respektive rano ti poslem foto

rheuska
20. aug 2016

Nemusí byt hlavný. Prsnik nefunguje len na nakŕmenie, ale aj na ukludnenie a pomoc zaspat. Možno tvoje dieta nehľadá jedlo, ale tvoju blízkosť. Nepíšeš či mrnci aj ked je na tebe. Keď sa mojkate. Bohužiaľ o mlieko si prišla, ale o náruč nie. Netvrdím, že to nerobis, ale skús niečo z kontaktnej vychovy. Určite neuškodí.
No a množstvo podľa mňa je individuálne. Každý sme inak aktívny aj nám chutí raz viacej potom menej. Základ je, aby bábo rástlo a prospievalo.

jamika27
20. aug 2016

Ja s kolikami skúsenosti nemám, nemali sme ich, ale môj si veru pýtal jesť aj každú hodinu a hodinu a pol. Žiadne tabuľky ze po dvoch troch hodinách... Mali sme Bebu, Babylone nám nepanovali. A pil okolo 70 veru a tiez sa narodil vacsi

hettinka
20. aug 2016

@dadka150 však musíš krmiť podľa údajov na krabici, nie? Tam je tabuľka, koľko má dostať dávok a koľko mliečka v jednej dávke ... alebo skús iné mlieko, ak je z tohto nespokojné

katrin21
20. aug 2016

@dadka150 no to mala presne moja, koliku takto... ze pol hodinu po jedle... skus aj ten SAB Simplex, ako som pisala.... a uvidis o par dni, ci je zlepsenie.. a daj mu kolko si sam vypije 🙂 neriad sa popismi , kazde dieta ma iny zaludok a travenie + skus dudlik, co len nepotrebuje ukludnit sa , ako keby bol na prsniku.. niektore deticky maju silny saci reflex a potrebuju dudlovat... lepsie dudel, ako neskor palček...
a k veceru moze byt hladnejsi veru, ako ta moja...

dadka150
autor
20. aug 2016

Ako on nevipije stale 100ku .. papame kazde 3 hodiny a kazde druhe vipije 100ku inak 80 a podobne .. kupili sme dned aj anti kolikovu flasu tak uvidime .. a napr. Ku veceru ako dnes som mu davala papat o 19:00 okupkany napapany vipil 100ku a vobec sa mu nechce spinkat otvorene ocka a nic moze byt este ze je hladny? Alebo preco nespinka?

dadka150
autor
20. aug 2016

A cumlik odmieta

luxus10
20. aug 2016

moj ked bol taky malinky odmietal cumel pokial si neodgrgol, niekedy to trvalo aj 55 min., to bol pre mna spolahlivy indikator, ze bude grgina,a nezaspi,a ked odgrgol, vzal cumel.a fungovalo to na 100%.