Doktorka mi predpisala 7krabic na mesiac ale mala je zvyknuta jest bezneho mlieka 120ml+ prasok tj ca 130ml kazde 3 hodiny okrem noci - takto mi vydrzi jedna krabica Neocate co ma 400g ani nie 3 dni - vraj ma jest 750ml denne to ale vychadza 107ml miesto 130ml a mala uz pyta skor jest a place mi ked jej nedam co mam robit? Podla krabicovych popisov na mliekach by mala jest az 150ml ale to sa mi zas zda vela... Mam jej davat menej jest alebo co robit
Mala ma BKM alergiu a z Nutrilonu AC mala hnacky a vracala mi takze uz nic ine neostavalo... mne sa to zda tiez malo ale nemamsancu jej kupovat za 200E dalsie 3 krabice - dnes som jej za to volala a ze ona predpisuje 7ks a ze mala ma jest 750ml a ze to mi ma vystacit co mam na to povedat? mam to riesit v poistovni?
No to netuším, čo sa s tým dá robiť, nechápem tú lekárku, že nechce predpísať viacej, veď z jej peňazí to nejde...tak neviem čo rieši....no skús tú poisťovňu, ale neviem, či niečo vyriešiš...veľa šťastia prajem .... daj vedieť, ako si dopadla ...
a už dávaš malej aj príkrmy ??? lebo od štvrtého mesiaca som začala ja už prikrmovať... a tým pádom nám trebalo menej mliečka....
ešte ak ti môžem poradiť, tak môžeš malej dať od ukončeného štvrtého mesiaca aj nutrilon nemliečnu allergy kašu, ja ju dávam malej, mieša sa iba s vodou a moja malá ju veľmi má rada....ešte tak by si ušetrila mliečko 🙂...
takze ak uz je stanovena diagnoza nie je ziadny limit - odpoved z poistovne : Podla casti A Zoznamu dietetickych potravin platneho k 1.4.2014 (k dispozicii na webovej stranke MZ SR http://www.health.gov.sk/Clanok?zkdp201404) nie je u pripravku Neocate uvedeny ziadny mnozstvovy limit, iba indikacne obmedzenie, ktore hovori, ze tento pripravok moze indikovat a) gastroenterolog alebo imunolog – alergolog pri a) stredne tazkej alergii alebo tazkej alergii na bielkovinu kravskeho mlieka u deti netolerujucich extenzivne hydrolyzaty, b) syndrome kratkeho creva a malabsorpcii u deti netolerujucich extenzivne hydrolyzaty, c) diagnostike stredne tazkej alergie alebo tazkej alergie na bielkovinu kravskeho mlieka na dobu 14 dni ako prva volba. Po siestich mesiacoch hradenej liecby je jej pokracovanie podmienene predchadzajucim suhlasom zdravotnej poistovne a liecba je hradena do dovrsenia tretieho roku veku dietata. Podmienkou pokracujucej hradenej liecby je pozitivny expozicny test opakujuci sa po 6 mesiacoch terapie, b) pediater pri neprospievani a pri podozreni na ABKM v ramci eliminacneho testu na dobu dvoch az styroch tyzdnov v maximalnom mnozstve osem baleni na dobu eliminacie
@upam Ahoj, a prečo ti ho doktorka predpísala?? Lebo moja malá ho tiež pije a dávam jej toľko, koľko si pýta. Doktorka ti málo predpísala na mesiac, lebo nám bolo treba takých 10 - 12 krabíc.... tak nech ti ešte predpíše 🙂