Koľko môže byť otvorené umelé mlieko?
Ja nechávam otvorené maximálne 4 týždne (potom ho vyhodím).
@tamitamitami Prečo? Nemá sa tam čo pokaziť, pokiaľ je skladované v suchu v uzavretej nádobe.
@patka06 Tak je písané aj na obale nutrilonu že mlieko treba spotrebovať do mesiaca. Aj cítiť na chuti mlieka keď je otvorené dlhšie.
@tamitamitami
@mima1608
Neviem, mne to príde ako čistý marketingový ťah / plytvanie / - zmenu chuti som si nikdy nevšimla, ale je pravda, že jedno balenie sme za mesiac spotrebovali.
@patka06 skús ho nechať dlhšie otvorené aj keď ho správne skladujes, zhrudkuje, zmení farbu a aj vôňu. Stalo sa mi to niekoľkokrat, keďže syn mal žalúdočné ťažkosti a skúšala som viacero UM. Každé som presypala do pohára zo skla, zavrela a viac neotvarala. Až keď sa mi nakopili lebo som ich nemala komu podarovať, tak som ich otvorila ako sú na tom, či ich vyhodím a myslím, že každé zmenilo štruktúru a niektoré aj farbu a vôňu. Boli otvorené od 4 do 6 mesiacov, ako ktoré.
Ahojte, ja síce stále dojčím, ale keďže má dcérka už 2 roky, tak v marci som kúpila prvé UM, že jej ho postupne zavediem do jedálnička. Nechutilo jej a tak som jej ho prestala dávať. Dnes som ho otvorila a ako sa píše vyššie, mlieko smrdí po rybách, mierne zožltlo, zhrudkovalo a takto vyzerá po uvarení(pre lepšie viditeľnosť som po chvíli pridala trosku Granka)
Takže tie ktoré si myslíte, že to, čo je napísané na krabici je len marketingový ťah, nie nie je😅
Ak je správne skladované, kým sa neminie.