Ahojte koľko ml mlieka UM dávate pre mesačné dieťa do jednej davky
150 ml na kilogram hmotnosti
Prečítaj si návod na krabici
Skatulou sa neriad, riad sa svojim dietatom, nepotrebujes ziaden navod len si poznat dieta. 150mg/kg je potreba tekutin za 24h, ale moze to byt aj 120ml/kg… Mesacnemu dietatu by som ja urobila mlieko z 90ml vody a zariadila sa dalej podla toho, ako dieta reaguje - vypije vsetko, je spokojne 2,5-3h a prospieva? Tak mu davaj 90. Vypije len 70ml, je spokojne 2-3h a prospieva? Tak mu davaj mlieko zo 60ml (dostanes tych 70). Vypije vsetko a o hodinu pyta znovu alebo je nespokojne? Tak mu daj viacej 🤷🏻♀️ fakt ziadne navody, tabulky ani nic podobne nie je nutne striktne dodrziavat. Dieta mozes pokojne krmit aj skor nez o 3h, ak to vyzaduje a toleruje (negrcka z prejedenia), moze jest aj menej a castejsie, moze zjest zakazdym trochu ine mnozstvo, normalne ako kazdy clovek. Riad sa (ne)spokojnostou svojho dietata a jeho prospievanim.
@evcagabi ja sa pýtam mamičiek nie škatuli
@daniela20676 ahoj, urob viac a uvidis kolko vypije a za aky cas bude znova pytat. Dodrziavat tie 3 hodiny je celkom fajn,lebo aj ty mozes medzitym fungovat a nestresovat, ci bude jest za 2 abo 4 hodiny.
V noci uz podla potreby, mozno vydrzi aj dlhsie ako 3 hodiny.
Ved je to na skatuli