Koľko mlieka má vypiť 3,5 mesačné dieťa?

titi_t
17. nov 2020

Ahojte, mám trosku viac otázok na vás 🙂
1. Koľko ml mlieka by malo vypiť 3,5mesacne bábätko za 24h?
2. Maly mi hrozné cirkusoval pri papani, tak som vymenila fľašky, nepomohlo, tak som vymenila mlieko (dávala som babylove) teraz dávam sunar complex. No cirkudovanie je už viac menej prec, ale pred tým kakal praženicu teraz má 💩 do zelena a je to viac menej riedke, hnačku nemá lebo kaka 1-2x za deň. Je to podľa vás, v poriadku?
3. A ešte k tomu cirkusovania stretli ste sa s tým niektorá, pred tým mi pekne papal nemal žiadny problém len už nejaký čas robí to že plače pri papani niekedy ho chovám aj hodinu, teraz som mu znovu menila flašku používali sme avent prešla som na MAM už je to Ok ale niekedy počas dňa to ešte robí. Chytí hystericky plač. Je to len obdobie alebo?
Vo štvrtok ideme na poradňu tak sa popýtam aj dr ale zatiaľ aspoň takto. Dalujem

anjelicek26
17. nov 2020

1. tolko kolko chce
2. Zelene kakanie je zo zeleza, ktore primiesavaju do umeleho mlieka, konzistencia je podla toho, kolko ma dane mlieko skrobu. Pokial nehnackuje, neries.
3. Kludne moze mat koliky, mozes krmit moc casto (napriklad menej ako kazde 2,5h pri umelom mlieku sposobi, ze sa ti miesa natravene mlieko s nestravenym a boli brusko), moze mat reflux, moze mat laktozovu intoleranciu (mal nas syn, mlieko doslova nenavidel v akejkolvek forme a tvare a tie revy).

ivangeline
17. nov 2020

@anjelicek26 krásne vysvetlené. Ja len dodám, že po 3m prichádzajú prvé zmeny. Take cca každé 3m dieťatka má zvyčajne horší spánok a celkovo je akési iné. 🤣 Aspoň moje také boli.

titi_t
autor
18. nov 2020

@anjelicek26 no myslím že mu nedávam často papať, len keď pýta čo je cca každé 3h 🙂 grckat mi negrcka tak reflux asi tiež nie a tá intolerancia na laktozu sa Vám ako prejavila? Ja som totižto v tehu začala mat intoleranciu na laktozu ktorá trvá doteraz ale myslím že na malého to nemohlo mat nijaký vplyv 🙂

ivangeline
18. nov 2020

@titi_t a teda ...môže potrebovat bezlaktozove mlieko alebo ma kolíky.. a môže mať skrytý reflux, vracia sa potrava ale prehltne s5...môže to byť kadečo... 🤷 Moja mala dismikrobiu v črevách, ktorá spôsobovala plynatosť, bolesti brucha, zápaly čriev, skrytý reflux, podráždené hrdlo/jazyk... A všetko dokopy robilo nepokojné dieťa, ktoré nechce cuckat a spať... Stačilo nasadiť antibiotiká a už to bolo lepšie.