Koľko mlieka má vypiť 16 mesačný syn?

nikolaziak
27. dec 2020

Ahojte, môj 16- mesačný syn pije UM na spinkanie večer, v noci vypije 1 a niekedy cez deň vypije 1 na obedne spinkanie ( tak 2-3x za tyzden). Stačia mu tie 2 mlieka ? Alebo musí mať aj cez deň? Alebo dávam vela na jeho vek? Ďakujem dopredu za všetky rady 🙂

martinkatinka
27. dec 2020

Uz ma normalnu stravu, tak to asi aj staci, no nepises mnozstvo (pol litra, liter?).

stela1996
27. dec 2020

my mame 17 🌙 a pijeme rano a vecer mlieko

nikpa
27. dec 2020

@nikolaziak v jeho veku by mal mat plnohodnotnu, bežnú stravu a ak UM tak len preto ze mu chutí ale určite ho uz nepotrebuje. Cize je jedno ci mu das fľašu, 2, 3 alebo žiadne.

andreatytler
28. dec 2020

@nikolaziak Podla mna je to individualne. Nas ma 13 mesiacov a pije vzdy pred spanim (2-3x denne, podla toho kolko ma dennych spankov) a potom este jednu flasu v noci. Vzdy asi 170ml. Ja uz neriesim kolko mliecka vypije. Snazila som sa to regulovat aby jedol viac prikrmov ale uz neriesim. Mlieko ma rad, zje aj prikrmy aj ked malo ale pribera pekne a je zdravy a tak mu dam co chce.

nikolaziak
autor
28. dec 2020

@andreatytler on má tiež mliečko veľmi rád a hlavne bol naučený zaspávať na prsníku takže to že zaspava pri mliečko ku to nahrádza 🙂 ale potešila ma táto odpoveď lebo náš malý tiež krásne priberá, zdravý je a keď vidím tu jeho radosť keď mu dávam mliečko... 😁

dreamer4
28. dec 2020

@andreatytler ahoj. Aj moja dcerka zaspava s flasou a ma tolko ako tvoj. Mne detska vravela, ze mam obmedzit nocne pitie....mesiac som sa trapila. Neklud, plac... nakoniec som to vzdala a vecer vypije 120 a medzi 12 a 4 rano este chce...tak 150. Ale mne skor oride, ze nejde o mlieko ale o flasu a navyk.

dadus_ka
28. dec 2020

Ja som davala len ráno po zobudeni a vecer pred spanim 180ml. A ešte stále tak dávam. V januari bude mat 2 roky

andreatytler
28. dec 2020

@dreamer4 Tiez si myslim ze ma navyk na flasu ale urcite musi byt v nej mliecko. Ked dam nieco ine, nepije. Vodu pije z flase zo slamky. Nas nezaspi pri tom piti mlieka... len ho to ukludni a potom dam cumel a uspim.
Jedinne co ma trochu trapi je to nocne pitie... myslim ze sa koli tomu budi a keby to nebolo, budil by sa menej. Ale vidim ze cas kedy sa budi na nocne pitie sa postupne posuva na neskor a neskor. Byvalo to o 12:00 pred 5 mesiacmi a teraz je to o 2:00-3:00 rano. Takze dufam, ze sa to raz posunie az uplne na rano ked sa zobudi.
Teraz rano nechce pit nic... on nikdy nechcel pit mlieko rano po zobudeni.

andreatytler
28. dec 2020

@nikolaziak Uspat nasho bez flase by bolo hrozne. Je velmi aktivny a nikdy sa nezastavi... jedine pri tom mliecku zostane v klude na tych 5 minut a to ho skludni. A ako vravis. je to prijemne pre nas oboch.