Koľko mliečka má vypiť 5-týždňové bábo?

lucia13022023
28. mar 2023

Ahojte, idem si po radu sem, keďže mam babo 1x, vela veci možno riešim až príliš.. Môj malý ma dnes 5 týždňov a vypije minimálne 60ml max 90ml. Ako 10 dňový vypil 60 ml, lenže sme išli do nemocnice a tam mu dávku znížili na 30ml a postupne zvyšovali. Mal by vypiť už viac ako 90ml, lenže ja do neho viac nedostanem, papa každé 3 hodiny, občas každé 4 keď spí a môžem robiť čo chcem nezobudim ho. Občas vypije 60ml, obcas 70, vždy inak. Je to normálne ci sa mam snažiť dostať do neho 90ml, s prestávkami, alebo datt na požiadanie? Neviem vôbec.

taktotedanie
28. mar 2023

Je to normalne
My mame 5mesiacov a vypije max 130 ( co je davka pre 9-10tyzdnove) a mame uz 7kg
Neriadte sa tabulkami, ani vy naraz nevypijete tolko
Tekutin , ma
Maly zaludok
Ak by chcel vypil by

lucia13022023
autor
28. mar 2023

@taktotedanie no ved práve, že aj ja niesom vždy rovnako hladná, priberá pekne, nechudne. Len to tabulkovanie od Dr ze každé 3 hodiny 90ml...poton si hovorím co robím zle, budiť ho po 3 hodinach nemá zmysel lebo môžem mu dat fľašku do úst a 2x si posaje a skončil, zas zaspí. Keď sa zobudí po 2 a pol hodinách, čakala som kým prejdú presne 3 a on mi reval a skvraklo v bruchu (to sa stalo raz potom som povedala ze kašlem na hodiny, dám mu aj skôr keď bude v takom stave) proste... Som z toho už zufala

anavixy
28. mar 2023

Podla mna tiez normalne, je jedno, kolko vypije na davku, hlavne je celkove mnozstvo (teda aj ako casto papa) a ci pribera. Moja dcera tiez velmi dlho pila 90ml, potom velmi dlho 120 a skoncila pri 150 (asi od 9m). Tie prve dni sa davka navysuje o cca 10ml, ale to sa potom stopne a navysovanie trva aj tyzdne, je to uplne ok.
Tak isto je hlupost cakat presne 3 hodiny. Ak dieta nema problem a stravi mliecko skor, nie je dovod mu nedat najest skor. Tiez v porodnici odporucame davat umele mlieko po cca 3 hodinach (no tam sa popri tom este dieta dojci), ale je aj rozdiel medzi novorodencom a dojcatom a zaroven nie kazde dieta tolko vydrzi, niektore proste potrebuju jest castejsie, alebo niekedy papaju po 2 a niekedy po 3,5 hodine 🤷🏻‍♀️ Urcite sa treba riadit dietatom, ked je hladne dat papat a ked nevypije tolko kolko “by malo”, nic sa nedeje, vypije neskôr. Ked na poradni uvidite, ze to takto funguje aj co sa tyka vahy, nie je dovod to menit. A uprimne, aj ked to nerada pisem, tiez som zdravotnik a nemam rada “klamanie”, ale v tychto veciach AK DIETA PROSPIEVA je niekedy jednoduchsie prikyvnut a tvarit sa, ze ides tabulkovo…

taktotedanie
28. mar 2023

@lucia13022023 nieeeee klud 🌸 tiez som bola s nervami v koncoch,potom aom sa tym prestala trapit,mala som z toho depky, dieta som nutila jest lebo tri hodiny a bla bla, nebudte dieta, ked bude hladne samo sa zobudi, vecer vydrzis dlhsie bez jedla
Pocuvajte svoje dieta a jeho potreby nie doktorku, mne to nasa pedi hned povedala, deti niesu tabulkove , robte tak aby bolo dieta spokojne a nesnazte sa ho napasovat do tabulky
U nas napr niekedy vypije 100, niekedy 60 a ked nechce tak nechce, nasledne cim bude vasci budete sama vediet kedy dat jest, mlaskaju ustami,premielaju jazykom, dietatko si pyta jest ked je hladne len my ako mamky musite vediet precitt ten ich jazyk ze kedy..

divokykonik
28. mar 2023

Môj malý nikdy nevypil viac ako 180 ml a ako bábätko pil ešte v 2 mesiacoch 45 ml mlieka každé 3 hodiny. Je zdravý, vitálny a zbytočne som sa len nervovala, mal svoje tempo vo všetkom, aj v pití mliečka. Teraz má presne rok a pol a pije už len 120 ml v noci.

lucia13022023
autor
28. mar 2023

Ďakujem, upokojili ste ma ze nerobím zle a niesom zla mama keď nevypije 90 ako by mal🙈 nikdy som nechcela tlačiť na neho a aby bol tabuľkový, presne som chcela nech prosperuje a iné ma nezaujíma, ale ten nátlak aj to ze sme boli 2 týždne v nemocnici kvôli zápalu oluc a rsv a tam nonstop budíček na krmenie aj keď malý nechcel, keď chcel nemohla som mu dat aby sa nezadychal, bolo to ťažké a asi som taka prepnuta aj domkv prišla z nemocnice ze si dávam budíky na jedlo a nutim ho jesť keď nechce a nedám mu keď chce 🤦‍♀️

anavixy
28. mar 2023

@lucia13022023 bohuzial, v nemocnici je to rezimove, niekedy aj na skodu, ale ma to svoje dovody.. ale ked uz ste doma so zdravym babatkom, tak si robte po svojom, vsetko bude lahsie a prijemnejsie vam obom 🍀🙃

ropucha6
28. mar 2023

Ono moze byt, ze sa este rozpapa, ale nenutila by som. Moja ma teraz 4,5 mesiaca a dava po 200ml 5xdenne. Ako hodinky. Urcite by dala aj viac, ale potom grcka z toho. Niekedy pomoze, ak ho das v strede odgrgnut a potom este chce dojest.