Ahojte mám synčeka v stredu bude mať mesiac pijeme Nutrilon HA dávame mu 100ml no len akosi mu je to malo maličký je dosť veľký chlapček pri narodení mal 4010g nevieme čo s ním koľko dávate vy vaším bábätkom ktoré majú len mesiac ?? Ďakujem za odpovede 😇
Každé bábätko ma vlastne individuálne potreby. Nas maly sa narodil 3910g, nemala som dost mlieka a musel byt dokrmovany, teraz uz je celkom na UM a zje viac ako tie tabuľkové mnozstva. Ak by som mu dala podla tabuľky, bude plakat od hladu. Nemožno očakávať rovnaký apetít od dieťaťa, ktoré sa narodilo 3-kilové vs 4-kilové. Hlavne aby bol sýty a nebolo mu zle - ak zje viac, ako hovorí tabuľka, tak proste potrebuje viac. Ani dospeláci nejedia všetci rovnaké mnozstva, tak ani u deti to nie je inak… Treba zarobiť o 30ml viac ako odporúčajú a uvidite, koľko necha a ci vobec. Každé dieta je iný “papák”.
Ked mu je to malo, tak mu treba dat viac. Urob mu zo 120ml, takuto davku idealne drzat co najdlhsie (v zmysle ze nenavysovovat kazde 2 tyzdne), ale opat plati, ze ked dieta podrastie a je hladne a nestaci mu to, tak mu davku treba navysit bez ohladu na vek, krabicu ci ine deti.