Koľko ml umelého mlieka vypije vaše mesačné bábätko?

vaiana2002
24. mar 2024

Ahojte mám synčeka v stredu bude mať mesiac pijeme Nutrilon HA dávame mu 100ml no len akosi mu je to malo maličký je dosť veľký chlapček pri narodení mal 4010g nevieme čo s ním koľko dávate vy vaším bábätkom ktoré majú len mesiac ?? Ďakujem za odpovede 😇

anavixy
24. mar 2024

Ked mu je to malo, tak mu treba dat viac. Urob mu zo 120ml, takuto davku idealne drzat co najdlhsie (v zmysle ze nenavysovovat kazde 2 tyzdne), ale opat plati, ze ked dieta podrastie a je hladne a nestaci mu to, tak mu davku treba navysit bez ohladu na vek, krabicu ci ine deti.

lillianaz
3. apr 2024

Každé bábätko ma vlastne individuálne potreby. Nas maly sa narodil 3910g, nemala som dost mlieka a musel byt dokrmovany, teraz uz je celkom na UM a zje viac ako tie tabuľkové mnozstva. Ak by som mu dala podla tabuľky, bude plakat od hladu. Nemožno očakávať rovnaký apetít od dieťaťa, ktoré sa narodilo 3-kilové vs 4-kilové. Hlavne aby bol sýty a nebolo mu zle - ak zje viac, ako hovorí tabuľka, tak proste potrebuje viac. Ani dospeláci nejedia všetci rovnaké mnozstva, tak ani u deti to nie je inak… Treba zarobiť o 30ml viac ako odporúčajú a uvidite, koľko necha a ci vobec. Každé dieta je iný “papák”.