Koľko ml umelého mlieka pre 10,5-mesačné dieťa?

19. aug 2022

Maminy, ako to je u vás?
Syn má 10,5 mesiaca, akurát som skončila s kojenim. Dopredu píšem, ze nestojím o blbé reči, prečo som prestala atď. Mam na to svoje dôvody.
Prešli sme teda na umelé mliečko, už je to pár dní... Ale vždy po fľaške plače ako keby mal malo. Dávam mu 200ml. Mliečko mu dávam vždy pred denným spankami a večer pred nočným spánkom, aj v noci ak sa zobudí. (presne tak isto ako keď som ho ešte kojila)
Myslíte, ze by som mala zdvihnúť dávku?
Alebo je to len tým, ze si musí zvyknúť, ze už nedostane cicu? Mne vôbec nepríde, žeby pri kojeni vypil viac ako 200ml môjho mliečka. Vždy len chvíľku pocicka a bol spokojný.
Napíšte mi vaše rady a skúsenosti.
Ďakujem 🙂

hederamonstera
19. aug 2022

Ved vyskusaj viac☺️ Moj ma 6 mesiacov a pije 230-260ml

lesankavh
19. aug 2022

Moja dcérka má 8 mesiacov a vypije 210,papá príkrmy úplne jej to stačí .Skús mu daj po mliečku príkrm ,samozrejme trošku neskôr

autor
19. aug 2022

Fakt? Tak to mu asi naozaj dávam malo 😁 ja mu dám prikrm a po prikrme cca hodinu mliečko a ide spinkať.
Sam o sebe doteraz dosť pribral tak je taky macko oproti iným deťom v jeho veku tak sa bojím aby nepribral ešte viac, ba až moc z toho umelého mlieka 😁 ale asi fakt mu musím dať teda viac 🙂

lesankavh
19. aug 2022

Ak mu chuti daj mu viac😀 moja malá je tiež pribratá Bambuľka ,ale keď si pýta papkať dostane aj viac prikrmu

danieladugard
19. aug 2022

Hmm… nase dvojcata ale kojene neboli, tak neviem, ci toto bude relevantne…? 🙂 v 10 mes mali pred rannym spankom 240 a vecer 240. V noci sme im prestali davat mlieko okolo 9 mesiacov, lebo sa budili aj 5 krat na to a my sme to uz fakt nedavali (obaja pracujeme). Stravuju sa formou BLW, nemixujeme, jedia skvelo 🙂 3x denne plus 2x desiata, teraz maju 14 mesiacov a uz len 180ml mlieka cca

autor
19. aug 2022

@danieladugard zaujíma ma ako ste to riešili keď sa vám blúdili toľko krát? Ako ste dosiahli aby spali ďalej bez mliečka?

danieladugard
19. aug 2022

no prve dve noci bol zahul, tulili sme si ich, dali naspat do postielky, pomahalo masirovanie bruska..no ale nebudem klamat, aj ked sme ich tulili a davali vela lasky, tak to bolo fajne stereo. a po dvoch nociach sa prestali budit.. je rozdiel podla mna, ked sa dieta budi v noci 5 krat a pyta si 50ml (co nie je bezna davka a podla mna to teda nie je hlad), alebo sa budi raz a pyta si 180-240ml.. ale nasi to mali proste komfort, len aby zase znova zaspali. Kedze cez den sa normalne najedli,a na to, ze su dvojicky,maju kazdy v 10 mesiacoch este aj 11kg, tak sme usudili, ze teda v noci naozaj to mlieko nepotrebuju..

autor
19. aug 2022

@danieladugard tak to je super, ze ste to zvládli prakticky za 2 noci 🙂 ja len dúfam, ze tento prechod z materského na umelé sa nejak nezvrtne, lebo zatiaľ je to ako tak fajn (klop klop klop) v noci sa budí raz aj to nad ránom okolo pol 5, vypije mliečko, dám ho späť do postieľky a do pol hodiny zaspí. Dúfam, ze som to teraz nezakrikla 😭😂🙈 lebo ako to už vieme "mama mieni, dieťa mení" 😂

matkahelka
19. aug 2022

moja ma 9 mesiacov, cez den dojcim, na noc davam sunar, lebo po nom je celu noc ako v kome. pri dojceni len tak cucka, max 2minuty. sunar pred spanim zarabam do 120ml vody 4 odmerky a vzdy cosi necha.