Ahojte, chcem sa spytat kolko cca by malo vypit nedojcene dietatko ktore ma 1 mesiac aj tyzden...a pije nutrilon?
na krabici mas napisanu davku presne podla kg/veku... ak ju nedosahujete tak, sa porad v poradni s lekarkou.
Moja malá Nutrilonu zjedla vzdy vela :D..teraz mame babylove a ide jak tabuľka :D
@nonika91 ahoj mne sa u dcerky neosvedcili tabulky, jednoducho mi do 4 mesiacov pila 60ml potom do roka 90ml a od roka ako kedy ale medzi 120-180ml viac nie neboj zobere kolko potrebuje, skus jej spravit 90ml a uvidis ci vypije vsetko alebo kolko a to jej staci
nestresuj sa kolko ma vypit. ja mam pocit,ze tieto veci su pisene na nejake mega deti. ani jedno moje dieta nepilo podla toho kolko malo,ale kolko mu chutilo. ono sa ti rozpapka,ale ma malinky zaludocek . neboj sa ak ti babatko pribera tak je vsetko ok. moj syn sa narodil s porodnou hmotnostou 2710g a teraz ma 2apol roka a ma 16kg. do troch mesiacov dobehol deti s porodnou vahou ovela vacsou ako mal on.
No tak mala mi vzdy vypila tak kol 90 mil. I doktorka mi rikala, ze to je dobry. Zalezi vsak na tom ,jestli ji jeste davas neco jineho - caj atd. Mimochodem je dobre davat po UM mimi napit trochu vodicky nebo caje. 😉 Take se mi osvedcilo davat o pul naberky min - obrana proti zacpe 🙂
@nonika91 zalezi od vahy babätka ale ak si pamatam na poradni mi dr.vravela ze si mam vahu vydelit 8a mam ml za den no a ze to je tak cca kolko by malo vypit moze to byt aj menej aj viac. Mne maly tolko nikdy nevypil