Koľko má vypiť týždňové bábätko?

moly09
30. sep 2021

Ahojte chcem sa opýtať mám týždňové babetko a chcem vedieť či vypije malo ? Mal tam 60 😏 doktorka vraví že musí pribrat ale keď nechce viac čo mám robiť 😭

syslik81
30. sep 2021

kazde dieta je ine .. do mna tiez hustili ze je mala ze musi pribrat bola len kojena a avraj jej mam davat um .. nedala som kojila som a mala pribrala casom -bolaproste male dieta ja tiez niesom obor hold dieta papa tolko kolko vladce .. ak si viac nepyta neries a riad sa sebou

larisa
30. sep 2021

Ked bude mat hlad tak si vypyta samé mliecko. Hlavne sa netráp dieťatko vypije tolko koľko potrebuje.

evica17
30. sep 2021

@moly09 nech papa kolko ono samo uzna za vhodne. Vsak ma len tyzden, jeho zaludok je este malinky. On sa rozpapa postupne.
My sme.maleho zo zaciatku budili kazde 3 hodiny, lebo mal zltacku a bol nesmierne ospaly, ze by aj 8 hodin bez jedla vydrzal. Ale mozstvo sme nechali na nom, a tiez to bolo zo zaciatku tych 60, dakedy ani to nie.on aj pocas jedenia zaspaval, tak sme ho skrabkali po bradicke aby vobec vypil . A potom bol taky hlados, ze pil.ako o zivot.

zoe333
30. sep 2021

@syslik81 presne tak! Súhlasím, niekedy sú to zbytočné stresy pre mamku. Každé bábo je iné, aj každé obdobie je iné. Zamerajte sa len na to maličké a na seba, v prvom rade pokojná mamka. Sama som mala našej maličkej druhorodenej pred viac než mesiacom (mala tak 2-3 týždne vtedy) dávať UM lebo odomňa málo pila, nedala som, prikladala som ju kedykoľvek chcela, aj som ku musela zo začiatku budiť kvôli žltačke a pod. no dali sme to, postupne sa rozpapkala. Ja som jej dávala aj cievkou mliečko lebo veľa spinkala a nevládala ťahať. Základ je prikladať a prikladať (nesmie to ale byť na dlho a príliš bolestivo nech sa nevytvoria rany-ragády) a keď je bábo spavé alebo nevládze aj poodsávať a ak už fľaša tak aspoň Tvoje mliečko. Pri hygienickom odsatí a uskladnení vydrží mliečko aj v chladničke 24h.

domka222
30. sep 2021

@moly09 prosím ťa, tieto tabuľky. Ani si nad tým hlavu nelám. Papá? Papá. Ja som kojila a v živote som dieťa nevážila, že koľko vypil. Tiež vraveli, odváž pred tým aj potom. No budem si ja robiť ďalšie starosti, keď priberá?

tamvtme
30. sep 2021

Och,neviem preco takto stresuju matky...ved to dieta vie, ci je este hladne alebo nie...mna tiez v porodnici vystresovali, ze mala je velka, ze je hladna, ze mam malo mlieka, ked nepriberie, nepustia nas a podobne...tak som ju budila na jedlo, zacala prikrmovat UM atd...doma po par tyzdnoch vazenia a dokrmovania a podobne som povedala dost, nechala to na nu, kojila na poziadanie a vsetko super...mliecko sa rozbehlo, mala spokojna, napana😊

moly09
autor
30. sep 2021

@evica17 no sestričky povedali že musím aj na silu aby pribral má len 2300

zanetakovacsova
30. sep 2021

@moly09 moja v nemocnici tiež jedla len po 20 a schudla 200 gramov.. Za 3 dni doma to dobehla a teraz je neskutočný papkáč.. To sa rozbehne.. Ani vám nechuti vždy rovnako

evica17
30. sep 2021

@moly09 Mne objednali o tyzden na komtrolu na prevazenie, ze ci dobre papa, lebo tiez bol z tych mensich a papat sa mu nexhcelo. Ale nik mi nekazal ho vykrmovat viac ako chcel.
A ked uz chces aby papal viac, tak.ho skus budit na mliecko castejsie
Kazde dve hodinky napr. a zapisjj si bud v appke v mobile alebo na papier kolko vypil

1katus1
30. sep 2021

@moly09 ake mlieko jej dávajú. Ja keď som bola v pôrodnici pri oboch mi dávali Nutrilon a to bola hruza. Decká len hnackovali a nepriberali. Doma som dala Sunar a už bolo dobré.
Ak len nedopapa skús prejsť prstom po bradicke niekedy to pomáha aby ešte dotahal drobček.

moly09
autor
30. sep 2021

@1katus1 bebu dávajú