Ahojte chcem sa opýtať mám týždňové babetko a chcem vedieť či vypije malo ? Mal tam 60 😏 doktorka vraví že musí pribrat ale keď nechce viac čo mám robiť 😭
Ked bude mat hlad tak si vypyta samé mliecko. Hlavne sa netráp dieťatko vypije tolko koľko potrebuje.
@moly09 nech papa kolko ono samo uzna za vhodne. Vsak ma len tyzden, jeho zaludok je este malinky. On sa rozpapa postupne.
My sme.maleho zo zaciatku budili kazde 3 hodiny, lebo mal zltacku a bol nesmierne ospaly, ze by aj 8 hodin bez jedla vydrzal. Ale mozstvo sme nechali na nom, a tiez to bolo zo zaciatku tych 60, dakedy ani to nie.on aj pocas jedenia zaspaval, tak sme ho skrabkali po bradicke aby vobec vypil . A potom bol taky hlados, ze pil.ako o zivot.
@syslik81 presne tak! Súhlasím, niekedy sú to zbytočné stresy pre mamku. Každé bábo je iné, aj každé obdobie je iné. Zamerajte sa len na to maličké a na seba, v prvom rade pokojná mamka. Sama som mala našej maličkej druhorodenej pred viac než mesiacom (mala tak 2-3 týždne vtedy) dávať UM lebo odomňa málo pila, nedala som, prikladala som ju kedykoľvek chcela, aj som ku musela zo začiatku budiť kvôli žltačke a pod. no dali sme to, postupne sa rozpapkala. Ja som jej dávala aj cievkou mliečko lebo veľa spinkala a nevládala ťahať. Základ je prikladať a prikladať (nesmie to ale byť na dlho a príliš bolestivo nech sa nevytvoria rany-ragády) a keď je bábo spavé alebo nevládze aj poodsávať a ak už fľaša tak aspoň Tvoje mliečko. Pri hygienickom odsatí a uskladnení vydrží mliečko aj v chladničke 24h.
Och,neviem preco takto stresuju matky...ved to dieta vie, ci je este hladne alebo nie...mna tiez v porodnici vystresovali, ze mala je velka, ze je hladna, ze mam malo mlieka, ked nepriberie, nepustia nas a podobne...tak som ju budila na jedlo, zacala prikrmovat UM atd...doma po par tyzdnoch vazenia a dokrmovania a podobne som povedala dost, nechala to na nu, kojila na poziadanie a vsetko super...mliecko sa rozbehlo, mala spokojna, napana😊
@moly09 moja v nemocnici tiež jedla len po 20 a schudla 200 gramov.. Za 3 dni doma to dobehla a teraz je neskutočný papkáč.. To sa rozbehne.. Ani vám nechuti vždy rovnako
@moly09 Mne objednali o tyzden na komtrolu na prevazenie, ze ci dobre papa, lebo tiez bol z tych mensich a papat sa mu nexhcelo. Ale nik mi nekazal ho vykrmovat viac ako chcel.
A ked uz chces aby papal viac, tak.ho skus budit na mliecko castejsie
Kazde dve hodinky napr. a zapisjj si bud v appke v mobile alebo na papier kolko vypil
kazde dieta je ine .. do mna tiez hustili ze je mala ze musi pribrat bola len kojena a avraj jej mam davat um .. nedala som kojila som a mala pribrala casom -bolaproste male dieta ja tiez niesom obor hold dieta papa tolko kolko vladce .. ak si viac nepyta neries a riad sa sebou