Moj 2 mesacny syn ma cca 5 kg a vypije 180 ml umeleho mlieka kazde 3-4 hodiny. Bojim sa, ci to nie je vela? Nikdy sa nestane, ze by nieco nechal vo flaske a ked mu dam menej, tak nevydrzi ani 3 hodiny. V noci pyta tak isto kazde 3-4 hodiny... Su tu mamicky, ktorym deticky tiez tolko piju? Doktorka mi povedala, ze kolko si pyta, tolko mu mam dat.
Hm 180? Tolko vypije moj skoro 2r.. no podla mna to je vela na 2m.. treba davat aj vodu popri um
Moj toľko vypil taktiež v 2 mesiacoch, potom vypil aj 210ml. Až do prvých prikrmov v 5 mesiaci. Je z neho zdravý chalanisko, žiadny tucko 😉
Takémuto malému dieťaťu dávaj jesť, ako často chce a koľko chce. Je jedno, že je na UM. Najaktuálnejšie odporúčania hovoria, že aj UM treba kŕmiť na požiadanie. Je to preto, že nemôžeš vedieť, aké kalorické potreby tvoje dieťa aktuálne má. Niekedy potrebuje kalórií viac, inokedy menej. Údaje na škatuli sú len orientačné.
A hlavne nerob dvojmesačnému bábätku diétu a nenahrádzaj kŕmenie kaloricky prázdnym čajom či vodou. Môj malý v dvoch mesiacoch tiež papal viac než vravela tabuľka, teraz v štyroch zase papá menej. Deti na začiatku rastú najviac, tak potrebujú aj najviac kalórií, potom sa rast spomaľuje.
Moj tiez papa viac, ako uvadza obal UM. Denne vypije cca o jednu davku viac, ako by mal “podla tabulky”. Nema tazkosti /reflux, kolika.../, travi mu dobre, pediater je s vahou ok, tak neriesim. Proste je vacsi papkac ako ine deti, neporovnavam ho s ostatnymi.
je to individualne, kazde dieta je ine.nasa v 4mesiacoch jedla 100ml 6xza den.